X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy hormonalne
Odpowiedz

Problemy hormonalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam do Was pytanie. Czy któraś z Was przy regularnych miesiączkach miała stwierdzone problemy hormonalne, utrudniające zajście w ciążę? Jeżeli tak, to jakiego rodzaju były to zaburzenia?

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie np. Wyszlo TSH 4,710 i prolaktyna 132,7 zupelnie bezobjawowo, sprawdziłam z ciekawości. Pozostałe hormony tarczycy w normie, lekarz stwierdził, że tak wysoka prolaktyna dziala jak naturalna antykoncepcja. Innych hormonów jeszcze nie badałam :)

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie testosteron był wysoki ale spadł i mam podwyzszony dość mocno dheas04 ktory może powodować brak owulacji -niepekanie pecherzyków ogolnie mam hiperandrogenizm

• Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    u mnie testosteron był wysoki ale spadł i mam podwyzszony dość mocno dheas04 ktory może powodować brak owulacji -niepekanie pecherzyków ogolnie mam hiperandrogenizm
    Anka a nie miałaś żadnych objawów, które mogłyby na to wskazywać? Ja mam generalnie regularne miesiączki, skok temperatury i śluz wskazujący na owulacje, ale zastanawiam się czy mogę mieć jakieś problemy hormonalne poza tarczycą, bo TSH mam trochę podwyzszone. Wiem, że norma jest prawie do 5 ale ja mam między 2.0 a 2.5- waha się w tych granicach.

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:
    Anka a nie miałaś żadnych objawów, które mogłyby na to wskazywać? Ja mam generalnie regularne miesiączki, skok temperatury i śluz wskazujący na owulacje, ale zastanawiam się czy mogę mieć jakieś problemy hormonalne poza tarczycą, bo TSH mam trochę podwyzszone. Wiem, że norma jest prawie do 5 ale ja mam między 2.0 a 2.5- waha się w tych granicach.
    A masz wykonany cały panel hormonalny? Ja mam nieregularne cykle no i że androgeny podwyższone to oczywiście że mam objawy. Dużo czarnych włosów na ciele i łysienie włosów typu męskiego

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:

Norma do 5,0, ale staraczki dobrze jakby miały TSH w okolicy 1-1,5, a już na pewno 2 to max. Najlepiej zrobić cały panel tarczycowy tj. TSH, fT4,fT3,anty TPO i anty TG. Wtedy będzie pełen obraz.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ