X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy jelitowe po porodzie droga cesarskiego ciecia
Odpowiedz

Problemy jelitowe po porodzie droga cesarskiego ciecia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, czy ktoras z was zmagała sie z krwia w kale po porodzie. Jestem 4 m-c po porodzie i zmagam sie z zaparciami, problemy z wyproznieniem i bolem w trakcie. Zauwazylam ze w kale jest krew ze sluzem, martwie sie ze moze byc to cos powaznego. Jestem juz umowiona do lekarza ale moze ktoras z was rowniez miala cos podobnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 14:28

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena98 wrote:
    czesc dziewczyny, czy ktoras z was zmagała sie z krwia w kale po porodzie. Jestem 4 m-c po porodzie i zmagałam sie z zaparciami, problemy z wyproznieniem i bolem w trakcie. Zauwazylam ze w kale jest krew ze sluzem, martwie sie ze moze byc to cos powaznego. Jestem juz umowiona do lekarza ale moze ktoras z was rowniez miala cos podobnego.
    Moze hemoroidy, a może jelita wołają o pomoc. Przyjrzyj się temu jak jesz, czy są probiotyki, kiszonki, czy masz wystarczająco dużo tłuszczy itd. Na zaparcia wieczorem możesz zjadać kiwi. Pij dużo wody.
    W pierwszej kolejności przed lekami jest dieta.

lena98 lubi tę wiadomość

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6

🛑 STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; wycięcie gruczolaka 10.25; poradnia genetyczna 28.11.25 -> mutacja MEN1???

11.25
    Wygrałam z gruczolakiem💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
    TSH: 0,01 -> 1,9
    PTH: 131 ->
    Wapń: 12,3 -> 9,3

Przerwa na pół roku -> 02.2026…⏳

#2026jestmój
  • lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dodatkowo bole podbrzusza, obawiam sie najgorszego. Myślałam początkowo ze to szczelina odbytu bo czulam bol i szczypanie podczas wyprózniania. Teraz nie boli a mimo wszytsko jest krew i jeszcze śluz.

• lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze to moze hemoroidy ale ja juz w glowie mam rak jelita grubego

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena98 wrote:
    Myślałam ze to moze hemoroidy ale ja juz w glowie mam rak jelita grubego
    Odwiedź lekarza

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6

🛑 STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; wycięcie gruczolaka 10.25; poradnia genetyczna 28.11.25 -> mutacja MEN1???

11.25
    Wygrałam z gruczolakiem💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
    TSH: 0,01 -> 1,9
    PTH: 131 ->
    Wapń: 12,3 -> 9,3

Przerwa na pół roku -> 02.2026…⏳

#2026jestmój
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proktolog/chirurg rozróżni czy masz hemoroidy czy szczelinę. Jak zaczniesz leczenie to na pewno poczujesz ulgę. Spróbuj też tego kiwi koniecznie.

lena98 lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Nowa Karolka 00 Nowa

Wysłany: 2 listopada, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy wiadomo co było powodem tych dolegliwości? U mnie podobna sytuacja

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ