X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy jelitowe po porodzie droga cesarskiego ciecia
Odpowiedz

Problemy jelitowe po porodzie droga cesarskiego ciecia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, czy ktoras z was zmagała sie z krwia w kale po porodzie. Jestem 4 m-c po porodzie i zmagam sie z zaparciami, problemy z wyproznieniem i bolem w trakcie. Zauwazylam ze w kale jest krew ze sluzem, martwie sie ze moze byc to cos powaznego. Jestem juz umowiona do lekarza ale moze ktoras z was rowniez miala cos podobnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 14:28

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena98 wrote:
    czesc dziewczyny, czy ktoras z was zmagała sie z krwia w kale po porodzie. Jestem 4 m-c po porodzie i zmagałam sie z zaparciami, problemy z wyproznieniem i bolem w trakcie. Zauwazylam ze w kale jest krew ze sluzem, martwie sie ze moze byc to cos powaznego. Jestem juz umowiona do lekarza ale moze ktoras z was rowniez miala cos podobnego.
    Moze hemoroidy, a może jelita wołają o pomoc. Przyjrzyj się temu jak jesz, czy są probiotyki, kiszonki, czy masz wystarczająco dużo tłuszczy itd. Na zaparcia wieczorem możesz zjadać kiwi. Pij dużo wody.
    W pierwszej kolejności przed lekami jest dieta.

lena98 lubi tę wiadomość

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)

Suplementacja:
    ONA:
    🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:
    D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu

#2026jestmój
  • lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dodatkowo bole podbrzusza, obawiam sie najgorszego. Myślałam początkowo ze to szczelina odbytu bo czulam bol i szczypanie podczas wyprózniania. Teraz nie boli a mimo wszytsko jest krew i jeszcze śluz.

• lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze to moze hemoroidy ale ja juz w glowie mam rak jelita grubego

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena98 wrote:
    Myślałam ze to moze hemoroidy ale ja juz w glowie mam rak jelita grubego
    Odwiedź lekarza

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)

Suplementacja:
    ONA:
    🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:
    D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu

#2026jestmój
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proktolog/chirurg rozróżni czy masz hemoroidy czy szczelinę. Jak zaczniesz leczenie to na pewno poczujesz ulgę. Spróbuj też tego kiwi koniecznie.

lena98 lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ