Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy jelitowe po porodzie droga cesarskiego ciecia
Odpowiedz

Problemy jelitowe po porodzie droga cesarskiego ciecia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, czy ktoras z was zmagała sie z krwia w kale po porodzie. Jestem 4 m-c po porodzie i zmagam sie z zaparciami, problemy z wyproznieniem i bolem w trakcie. Zauwazylam ze w kale jest krew ze sluzem, martwie sie ze moze byc to cos powaznego. Jestem juz umowiona do lekarza ale moze ktoras z was rowniez miala cos podobnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2025, 14:28

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena98 wrote:
    czesc dziewczyny, czy ktoras z was zmagała sie z krwia w kale po porodzie. Jestem 4 m-c po porodzie i zmagałam sie z zaparciami, problemy z wyproznieniem i bolem w trakcie. Zauwazylam ze w kale jest krew ze sluzem, martwie sie ze moze byc to cos powaznego. Jestem juz umowiona do lekarza ale moze ktoras z was rowniez miala cos podobnego.
    Moze hemoroidy, a może jelita wołają o pomoc. Przyjrzyj się temu jak jesz, czy są probiotyki, kiszonki, czy masz wystarczająco dużo tłuszczy itd. Na zaparcia wieczorem możesz zjadać kiwi. Pij dużo wody.
    W pierwszej kolejności przed lekami jest dieta.

lena98 lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dodatkowo bole podbrzusza, obawiam sie najgorszego. Myślałam początkowo ze to szczelina odbytu bo czulam bol i szczypanie podczas wyprózniania. Teraz nie boli a mimo wszytsko jest krew i jeszcze śluz.

• lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze to moze hemoroidy ale ja juz w glowie mam rak jelita grubego

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2025, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena98 wrote:
    Myślałam ze to moze hemoroidy ale ja juz w glowie mam rak jelita grubego
    Odwiedź lekarza

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2025, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proktolog/chirurg rozróżni czy masz hemoroidy czy szczelinę. Jak zaczniesz leczenie to na pewno poczujesz ulgę. Spróbuj też tego kiwi koniecznie.

lena98 lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Nowa Karolka 00 Nowa

Wysłany: 2 listopada 2025, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy wiadomo co było powodem tych dolegliwości? U mnie podobna sytuacja

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ