X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy jelitowe po porodzie droga cesarskiego ciecia
Odpowiedz

Problemy jelitowe po porodzie droga cesarskiego ciecia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, czy ktoras z was zmagała sie z krwia w kale po porodzie. Jestem 4 m-c po porodzie i zmagam sie z zaparciami, problemy z wyproznieniem i bolem w trakcie. Zauwazylam ze w kale jest krew ze sluzem, martwie sie ze moze byc to cos powaznego. Jestem juz umowiona do lekarza ale moze ktoras z was rowniez miala cos podobnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 14:28

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena98 wrote:
    czesc dziewczyny, czy ktoras z was zmagała sie z krwia w kale po porodzie. Jestem 4 m-c po porodzie i zmagałam sie z zaparciami, problemy z wyproznieniem i bolem w trakcie. Zauwazylam ze w kale jest krew ze sluzem, martwie sie ze moze byc to cos powaznego. Jestem juz umowiona do lekarza ale moze ktoras z was rowniez miala cos podobnego.
    Moze hemoroidy, a może jelita wołają o pomoc. Przyjrzyj się temu jak jesz, czy są probiotyki, kiszonki, czy masz wystarczająco dużo tłuszczy itd. Na zaparcia wieczorem możesz zjadać kiwi. Pij dużo wody.
    W pierwszej kolejności przed lekami jest dieta.

lena98 lubi tę wiadomość

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, 🔎HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 -> 3,8
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6, niskie fosforany, -> ok✅, kryształy w moczu
    🔎USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny

🛑 STOP 08.25 - pierwotne zapalenie przytarczyc
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 1g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

1.09 Oddział Endokrynologiczny

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dodatkowo bole podbrzusza, obawiam sie najgorszego. Myślałam początkowo ze to szczelina odbytu bo czulam bol i szczypanie podczas wyprózniania. Teraz nie boli a mimo wszytsko jest krew i jeszcze śluz.

• lena98 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze to moze hemoroidy ale ja juz w glowie mam rak jelita grubego

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena98 wrote:
    Myślałam ze to moze hemoroidy ale ja juz w glowie mam rak jelita grubego
    Odwiedź lekarza

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, 🔎HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 -> 3,8
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6, niskie fosforany, -> ok✅, kryształy w moczu
    🔎USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny

🛑 STOP 08.25 - pierwotne zapalenie przytarczyc
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 1g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

1.09 Oddział Endokrynologiczny

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proktolog/chirurg rozróżni czy masz hemoroidy czy szczelinę. Jak zaczniesz leczenie to na pewno poczujesz ulgę. Spróbuj też tego kiwi koniecznie.

lena98 lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ