Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy z fazą lutealną
Odpowiedz

Problemy z fazą lutealną

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zeby w tym watku wypowiadaly sie osoby ktorych dotyczy dluga faza lutealna. Wszedzie gdzie czytalam o zaburzeniach fazy lutealnej sa definiowane zbyt krótką fazą. W moim przypadku jest zupelnie inaczej. Mam wysoki progesteron 11.5 w 17dpo a owulacja potwierdzona monitoringiem byla 20 dni temu. Beta <1.2 prolaktyna w normie. Jakie mialyscie przyczyny wydłużonej fazy? Da sie to unormowac? Farmakologiczne, naturalnie? Dodam tez ze mam niedoczynność tarczycy, hashimoto ale jestem pod opieka endokrynologa i biore letrox. Faza lutealna nie wydłuża sie w kazdym cyklu. Wiem ze cos będzie nie tak jak powinno gdy dostaje jednorazowego plamienia w środku cyklu.

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ