X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy z fazą lutealną
Odpowiedz

Problemy z fazą lutealną

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zeby w tym watku wypowiadaly sie osoby ktorych dotyczy dluga faza lutealna. Wszedzie gdzie czytalam o zaburzeniach fazy lutealnej sa definiowane zbyt krótką fazą. W moim przypadku jest zupelnie inaczej. Mam wysoki progesteron 11.5 w 17dpo a owulacja potwierdzona monitoringiem byla 20 dni temu. Beta <1.2 prolaktyna w normie. Jakie mialyscie przyczyny wydłużonej fazy? Da sie to unormowac? Farmakologiczne, naturalnie? Dodam tez ze mam niedoczynność tarczycy, hashimoto ale jestem pod opieka endokrynologa i biore letrox. Faza lutealna nie wydłuża sie w kazdym cyklu. Wiem ze cos będzie nie tak jak powinno gdy dostaje jednorazowego plamienia w środku cyklu.

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ