X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy z fazą lutealną
Odpowiedz

Problemy z fazą lutealną

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zeby w tym watku wypowiadaly sie osoby ktorych dotyczy dluga faza lutealna. Wszedzie gdzie czytalam o zaburzeniach fazy lutealnej sa definiowane zbyt krótką fazą. W moim przypadku jest zupelnie inaczej. Mam wysoki progesteron 11.5 w 17dpo a owulacja potwierdzona monitoringiem byla 20 dni temu. Beta <1.2 prolaktyna w normie. Jakie mialyscie przyczyny wydłużonej fazy? Da sie to unormowac? Farmakologiczne, naturalnie? Dodam tez ze mam niedoczynność tarczycy, hashimoto ale jestem pod opieka endokrynologa i biore letrox. Faza lutealna nie wydłuża sie w kazdym cyklu. Wiem ze cos będzie nie tak jak powinno gdy dostaje jednorazowego plamienia w środku cyklu.

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ