Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne problemy z tarczycą a ciąża
Odpowiedz

problemy z tarczycą a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży przynajmniej 2 testy ciążowe tak mówią,w piątek mam wizytę u lekarza więc jeszcze to potwierdzę ,jestem chora na nadczynność tarczycy a dokładniej na chorobę basedova?czy któraś miała problemy z tarczycą w trakcie ciąży? i jak to wyglądało z waszej perspektywy? będę wdzięczna za posty

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam niedoczynnosc.teraz juz leczona od kilku mcy i w 11tyg ciAzy.byc moze tarczyca i niski progesteron odpowiadaja za me 2 straty:'(
    Tarczyce kontroluje co mc robie morfologie by jej hormony trzymac w ryzach tj tsh ponizej 1.5
    Pozdrawiam

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie musisz jak najszybciej udać się do endokrynologa. Ja leczę się na tarczycę co prawda mam z nią inne problemy, ale mnie endokrynolog zawsze na wizycie wbija do głowy, że jak zajdę w ciąże mam natychmiast się do niego zgłosić i będę przyjęta bez kolejki. Wiem, że z tarczycą nie ma żartów zwłaszcza w ciąży więc najlepiej będzie jak nie będziesz zwlekać i udasz się do lekarza, bo śledząc forum i czekając na opinie jak u kogo co wyglądało możesz zaszkodzić sobie i dziecku. Na dzielenie się doświadczeniami na forum przyjdzie czas jak już będziesz po wizycie.
    Nie wiem czy kiedykolwiek będę w ciąży, ale jak mi się uda i zobaczę dwie kreski na teście to pierwsze co zrobię to udam się do endokrynologa (a nie ginekologa) bo wiem jakie to ważne przy chorej tarczycy.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ