Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne progesteron a dobra owulacja
Odpowiedz

progesteron a dobra owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Mam lekką niedomogę ciałka zółtego. Zawsze gin dawał mi duphaston w 2 fazie cyklu. Ostatnie dwa cylke były bezowulacyjne. Wczoraj byłam na monitoringu i gin powiedział ze była dobra owulacja, ze endometrium super. Z tego wszytskiego zapomniałam zapytać co z dupkiem.Dziś zadzowniłam, czy go mam w końcu brać czy nie. A on powiedzial ze nie bo jestem juz po owu.... tylko ze ja zawsze miałam dosc niski progesteron w granicy 11;/ i boje się teraz znow bedzie za niski na utrzymanie ewnetualnej ciąży. Musze chyba zaufac wiedzy lekarza,co myslicie??

• Maczek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może on Ci go dawał na wywołanie okresu w cyklach bezowulacyjnych, a teraz zakłada, że skoro owu była, to i progesteron jest, i okres będzie, jeśli ma być.

Możesz sobie zbadać poziom progesteronu w 7. dniu po owulacji i sprawdzić, jaki ma poziom.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne troche bo skoro go bralas to powinnas dalej... kolezanka tylko dzieki duphastonowi zaszla od razu w ciaze. I dziwne ze po owu zabronila ci go brac bo jego bierze sie wlasnie po owulaci... majac 28 dc owu masz miedzy 14-15 dc a dupka bierze sie od 16 dc... dziwne to troche...

Ja tez mam brac duphaston bo prawdopodobnie tez mam za niski progesteron... moja fl tez trwa miedzy 10-11 dni, czasami max do 13 ale tylko razy czy dwa sie tak zdarzylo. Ja oprocz tego mam tez cykle trwajace po 2 miesiace takze mam nadzieje ze lekarz wie co robi i jesli bede brala dupka od 16 dc to ze owu bede miala wczesniej... ze tak mi unormuje że owu bede miala wtedy kiedy inne kobiety a nie niewiadomo kiedy...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie tez wydaje sie to dziwne. Zmierze sobie poziom progesteronu 7 dpo i zobaczymy :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ