X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PROGESTERON ,a ewentualna ciążą
Odpowiedz

PROGESTERON ,a ewentualna ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,w 23 dniu cyklu tydzień po owulacji(monitoring)mój progesteron wyniósł 42,8 mieści się on tylko w I trymestrze ciąży,czy któraś zwas miala podbnie i byla w ciazy.,Lekarz postraszyl również ciążą bliźniaczą bądź trojaczkami bo jest bardzo wysokię stężęnie.miała któraś z was podobną sytuację .?prosze o pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, często tak wysoki progesteron wróży ciążę, ale nie nastawiałabym się na trojaczki :D. Widziałam podobne stężenia przy ciąży pojedynczej :).

• a.a.90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki za odpowiedź ,lekarz mnie postraszył,max bliźniaki.ale z moimi problemami będe sie cieszyła wszystkim :) bo I trymestr jest do 44.0 a ja mialam 42,80.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ