X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne progesteron a poronienie
Odpowiedz

progesteron a poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie, moze bedziecie umialy mi odpowiedziec.
    Wiele ciaz ulega w I trymastrze poronierniu i jest to najczescie spowodowane jakimis wadami plodu. Duzo kobiet bierze jednak progesteron ktory poronieniu przeciwdziala. Czy oznacza to, ze nawet taki wadliwy plod bedzie rozwijal sie wtedy dalej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • emi80 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kochana. Nie. Jeżeli płód ma cieżkie wady genetyczne, to zadne leki nie powstrzymają zakończenia takiej ciąży. Bardzo czesto nawet biorąc progesteron, maluch z wadami genetycznymi obumiera .
    A czym ty sie kochana martwisz?, myśl pozytywnie i ciesz sie swoją ciążą ;)

0c0011aa38f2498547defd3daf32e5fc.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi80 wrote:
    Witaj kochana. Nie. Jeżeli płód ma cieżkie wady genetyczne, to zadne leki nie powstrzymają zakończenia takiej ciąży. Bardzo czesto nawet biorąc progesteron, maluch z wadami genetycznymi obumiera .
    A czym ty sie kochana martwisz?, myśl pozytywnie i ciesz sie swoją ciążą ;)

Najpier sie martwilam ze w ogoe w ciaze nei zajde teraz sie martwie czy wszystko ok....i tak juz pewnie bedzie przez cale zycie :D.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • emi80 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ściągaj złych myśli, staraj się myśleć pozytywnie i cieszyć ciążą. Wiem z doświadczenia, że czarne myśli ściągają czasem nieszczęście. Masz już upragnioną ciążę, teraz słuchaj zaleceń lekarza i ciesz sie tym stanem przez całe 8 m-cy. Będzie dobrze. Zrób sobie bete, będziesz spokojniejsza ;)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam niski poziom prg. i od początku byłam an dup-ku jednak i tak doszło do poronienia, lekarz mi mówił tak jak pisała emi80, że widocznie zarodek/płód był na tyle wadliwy, że organizm dokonał naturalnej selekcji..strasznie to brzmi ale takie są realia życia :( Kochana rośnij zdrowo i nie zamartwiaj się na zapas :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • emi80 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ja miałam niski poziom prg. i od początku byłam an dup-ku jednak i tak doszło do poronienia, lekarz mi mówił tak jak pisała emi80, że widocznie zarodek/płód był na tyle wadliwy, że organizm dokonał naturalnej selekcji..strasznie to brzmi ale takie są realia życia :( Kochana rośnij zdrowo i nie zamartwiaj się na zapas :)

otóż to ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ