X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Progesteron - wyniki interpretacja, proszę o pomoc
Odpowiedz

Progesteron - wyniki interpretacja, proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • martyna.kr Znajoma

Wysłany: 25 września 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dzisiaj wykonałam badania krwi progesteronu. Właśnie otrzymałam wyniki.
    Jestem około tydzień po domniemanej owulacji. Tydzień temu był pęcherzyk 20 mm.
    Wynik progesteronu z dzisiaj to 14,60 nh/ml

Czy to oznacza, że owulacja była?

Jeżeli była to nadal liczę na ciążę mimo, że w tym cyklu nie było widocznego śluzu płodnego, bo akurat wtedy przyplątała mi się infekcja ;(
    Śluz miałam bardziej biały z delikatnymi grudkami.

Dajcie znać czy coś jeszcze z tego może być?

Dziękuję! ☺️

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Koleżanka

Wysłany: 25 września 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja była, ładny progesteron :)
    Także testować w dniu spodziewanej miesiączki.

martyna.kr lubi tę wiadomość

• martyna.kr Znajoma

Wysłany: 25 września 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź!
    Mam nadzieję, że mimo braku śluzu płodnego się uda!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ