X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne progesteron wysoki
Odpowiedz

progesteron wysoki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bgosia80 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, udzielam się pierwszy raz. ale tak próbuje sobie zinterpretować wyniki progesteronu.
    Mam cykle monitorowane. Wiem kiedy owulacja i wyznaczony termin wykonania badania progesteronu.
    I takie są moje wyniki z kilku ostatnich miesięcy:
    październik.2020 - były 2 pęcherzyki, progesteron 21dc - 58,81 nmol/L
    listopad.2020 - były 4 pęcherzyki, progesteron 21dc - 67,79 nmol/L
    grudzień.2020 - były 2 pęcherzyki, progesteron 24dc - 51,56 nmol/L
    styczeń.2021 - był 1 pęcherzyk, progesteron 24dc - 95,88 nmol/L
    Ten miesiąc troszeczkę podeszłam na luzie .....

• Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na wysokim progesteronie nie znam. Mój po owulacji jest z okolicach 12-15nmol.

A co lekarz minitorujący cykl mówi na to? Jakieś inna badania w normie?

W Internecie pierwsza informacja o tym:
    Przyczyny i objawy nadmiaru progesteronu.
    Nadmiar progesteronu również może stanowić problem. Jak objawia się wysoki progesteron? Objawy to obrzęki, zatrzymywanie wody w organizmie, wolniejszy przepływ krwi, a także żylaki. Nadmiar progesteronu może łączyć się niewydolnością wątroby, zespołem nadnerczowo-płciowym, zespołem policystycznych jajników, nowotworami nadnercza lub jajników. Objawy niepokojące zawsze należy skonsultować ze specjalistą.

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • bgosia80 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje mi czekać do 30-31.01 na miesiączkę. Po takich wynikach zaczęło we mnie kiełkować że może jednak się udało i będzie ciąża. cały ten czas od starań uważałam że się nam nie udało.

• bgosia80 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak miesiączka przyszła, więc na to dowód że progesteron znaczy tylko i wyłącznie tyle że owulacja była.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ