X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne progesteron wysoki
Odpowiedz

progesteron wysoki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bgosia80 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, udzielam się pierwszy raz. ale tak próbuje sobie zinterpretować wyniki progesteronu.
    Mam cykle monitorowane. Wiem kiedy owulacja i wyznaczony termin wykonania badania progesteronu.
    I takie są moje wyniki z kilku ostatnich miesięcy:
    październik.2020 - były 2 pęcherzyki, progesteron 21dc - 58,81 nmol/L
    listopad.2020 - były 4 pęcherzyki, progesteron 21dc - 67,79 nmol/L
    grudzień.2020 - były 2 pęcherzyki, progesteron 24dc - 51,56 nmol/L
    styczeń.2021 - był 1 pęcherzyk, progesteron 24dc - 95,88 nmol/L
    Ten miesiąc troszeczkę podeszłam na luzie .....

• Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na wysokim progesteronie nie znam. Mój po owulacji jest z okolicach 12-15nmol.

A co lekarz minitorujący cykl mówi na to? Jakieś inna badania w normie?

W Internecie pierwsza informacja o tym:
    Przyczyny i objawy nadmiaru progesteronu.
    Nadmiar progesteronu również może stanowić problem. Jak objawia się wysoki progesteron? Objawy to obrzęki, zatrzymywanie wody w organizmie, wolniejszy przepływ krwi, a także żylaki. Nadmiar progesteronu może łączyć się niewydolnością wątroby, zespołem nadnerczowo-płciowym, zespołem policystycznych jajników, nowotworami nadnercza lub jajników. Objawy niepokojące zawsze należy skonsultować ze specjalistą.

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • bgosia80 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje mi czekać do 30-31.01 na miesiączkę. Po takich wynikach zaczęło we mnie kiełkować że może jednak się udało i będzie ciąża. cały ten czas od starań uważałam że się nam nie udało.

• bgosia80 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak miesiączka przyszła, więc na to dowód że progesteron znaczy tylko i wyłącznie tyle że owulacja była.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ