Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › prolaktyma i progesteron
Odpowiedz

prolaktyma i progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję pomocy. Chce zbadać sobie prolaktynę i progesteron. jestem po poronieniu (maj 2018 8 tydzień). Wcześniej nigdy nie miałam takich badań ale teraz starać się o kolejną ciąże chciała bym sprawdzić czy wszyto ok w szczególności ze mam Hashimoto i niedczynnos tarczycy.W którym dniu cyklu powinno wykonać się badanie progesteronu i prolaktyny/?

Ona : 36 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 40 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
    II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔👼
    02/26 FET ❤️ 🥹 🙏🌈
    12+1 Prenatalne , ryzyka niskie
    Felia - Zdrowa dziewczynka 🩷

preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyne można badać 3-5 dc, razem z lh fsh , estradiol. Prolaktyne powinno się badać kiedy w dniu wcześniejszym nie było stresu, wysiłku, sexu. Progesteron się bada 7/8 dni po owulacji, kiedy jego stęrzenie jest największe. Ja również wtedy badałam kilkakrotnie prolaktyne , ponoć można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 10:46

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ