Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne prolaktyma i progesteron
Odpowiedz

prolaktyma i progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję pomocy. Chce zbadać sobie prolaktynę i progesteron. jestem po poronieniu (maj 2018 8 tydzień). Wcześniej nigdy nie miałam takich badań ale teraz starać się o kolejną ciąże chciała bym sprawdzić czy wszyto ok w szczególności ze mam Hashimoto i niedczynnos tarczycy.W którym dniu cyklu powinno wykonać się badanie progesteronu i prolaktyny/?

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok

Starania od 2019 , 1 poronienie
    I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭

maj 2024 II procedura
    ( Puregon, Menopur, Ganirelix)
    05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyne można badać 3-5 dc, razem z lh fsh , estradiol. Prolaktyne powinno się badać kiedy w dniu wcześniejszym nie było stresu, wysiłku, sexu. Progesteron się bada 7/8 dni po owulacji, kiedy jego stęrzenie jest największe. Ja również wtedy badałam kilkakrotnie prolaktyne , ponoć można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 10:46

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ