Prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
natasza82 wrote:dziewczyny a ja zrobiłam badanie prolaktyny w 21 dc i wyszła 35, norma do 25, ginekolog uświadomiła mnie, że powinnam zrobić je w 3dc i powiedziała, ze prawdopodobnie będzie w normie? dodała, że przy wysokiej prolaktynie często nie dochodzi do owulacji, a u mnie jest potwierdzona monitoringiem?powtórze badania w nowym cyklu:)
A prolaktyna sama w sobie może, ale nie musi blokować owu
-
AGA 30 wrote:Ja również bromka biorę miałam prl 50 ponad
A wiecie że prolaktyna jest związana z tarczycą Mi jak tsh zaczęlo skakać to i prl odrazu w górę poszło /
Ale u mnie np tsh jest 1.4 i stoi na tym poziomie od lat. Tarczyca czysta.
A problemem były tabletki anty. One ponoć podwyższają poziom prolaktyny i po ich odstawieniu często się tak ponoć zdarza że wybija w górę.
-
Mam do sprzedania:
- Castagnus (na obnizenie prolaktyny oraz zespołu napięcia przedmiesiaczkowego); 2 opakowania po 30 tabletek (nie rozpakowane); cena 15 zł + 1 opakowanie z 19 tabletkami; cena 10 zł, Termin wazności 12.2016
http://www.doz.pl/apteka/p2376-Castagnus_tabletki_45_mg_30_szt
Mozliwośc wysyłki od 20.lipca do 8.sierpnia. 2014 r -
przekopałam pare stron internetowych i nie mogę znalezc rzetelnej informacji, są nawet rozbierzne
Mam wynik prolaktyny 376,3 uIU/ml, ile to ng/ml ? Albo ile uIU powinnam miec jako starająca się? wiem, że norma jest 102-496 więc niby sie mieszczę ale czy to nie za dużo jak dla staraczki? -
Ja mam prolemy przez Hashi z prolaktyną i mam 625,8 i lekarka powiedziała, że dużo nie muszę zbijać, bo mam owulację, ale za małe pęcherzyki, ale że prl w tym nie pomoże niższa, więc to zależy zapewne czy masz problemy z owulacją czy nie.M&M
-