X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Prolaktyna, orzy jakim wyniku udało się Wam zajść w ciążę
Odpowiedz

Prolaktyna, orzy jakim wyniku udało się Wam zajść w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zakladam nowy temat
    jest już dotyczacy tsh to i prolaktyna by się przydała
    napiszcie proszę z jakim wynikiem prolaktyny udało się wam zajść w ciążę
    czy stosowałyście jakieś leki czy udało się wam bez nich po mimo wysokiej prl???

ja obecnie mam prl 40,84
    w sobotę powtarzam wynik z obciążeniem i z wyniekiem mam się zgłosić do endokrynologa

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim wyniku prolaktyny to ciaze trudno. Przyda się coś na zabicie. Z naturalnych rzeczy to picie szałwii pomaga.

gosia86 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Myszko wypróbuje i szałwi
    akurat mam,w domu po zimowym zapaleniu krtani
    ale tak sobie myślę czy przyczyną wysokiej prolaktyny może być mój zeszłotygodniowy pms? Bardzo nasilony aż tak bardzo że płakałam z nerwów?
    czy też raczej jest na odwrót że to prolaktyna jest sprawcą pms?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sytuacjach stresowych prolaktyna się podnosi co wiadomo nie sprzyja pękaniu jajeczek. A czy Twój PMS na to wpłynął to nie wiem.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie udalo sie przy wyniku 7,52 :-) mialam prolaktyne 46,02 i zbijalam ja bromergobem 1x noc przez 2 mc, w 3 cyklu z bromkiem sie udalo :-). Ogolnie starania trwaly 11 miesiecy :-)

Aniqa lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ