X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Prolaktynom i starania w Holandii
Odpowiedz

Prolaktynom i starania w Holandii

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marlou Nowa

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,
    Po kilku miesiącach bezowocnych starań postanowiłam zainwestować w testy owu i termometr. Okazało sie ze moja fl trwa ok 7 dni. Poszłam wiec do lekarza rodzinnego po skierowanie na badanie hormonów. Prolaktyne miałam mega 1800 ich jednostek( nie pamietam dokładnie - norma max 900) Robią tu bez obciążenia. Dostałam od razu skierowanie do endo i neurologa oraz MRI. Okazało sie ze mam 6mm prolaktynoma. Dostałam norprolac 2tabl/ dzień,po kilku miesiącach PRL ładnie spadła. Właściwie od września, ale w ciąży wciąż nie jestem...

marlou
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ