Proszę, doradźcie bo zwariuje :(
-
Teoretycznie powinnam być już pare dni po owulacji (wg kalendarzyka). Cykle mam regularne i owulacje zazwyczaj tez... ostatnio jednak w dniu spodziewanej owulki miałam przejrzysty rozciągliwy śluz jednak nie tyle co zawsze... teraz ciagle zmienia mi się śluz, nawet w ciągu dnia. Rano wstałam miałam piękny- typowo płodny, bardzo rozciągliwy, teraz po południu znów jest mleczny biały... i tak pare razy w ciągu dnia od jakiegoś czasu...
miała tak któraś z was? Ten cykl mnie już naprawdę zadziwia -
Mania9604 wrote:Teoretycznie powinnam być już pare dni po owulacji (wg kalendarzyka). Cykle mam regularne i owulacje zazwyczaj tez... ostatnio jednak w dniu spodziewanej owulki miałam przejrzysty rozciągliwy śluz jednak nie tyle co zawsze... teraz ciagle zmienia mi się śluz, nawet w ciągu dnia. Rano wstałam miałam piękny- typowo płodny, bardzo rozciągliwy, teraz po południu znów jest mleczny biały... i tak pare razy w ciągu dnia od jakiegoś czasu...
miała tak któraś z was? Ten cykl mnie już naprawdę zadziwia
Śluz zmienia sie w ciągu dnia. Wpływ na to ma nawodnienie, kiedy ostatnio był seks (śluz najlepiej badać dobe po współżyciu bo nasienie dość długo utrzymuje sie w pochwie)
I zasada jest taka (jeśli chcesz wpisać w apke rodzaj śluzu) że bierzemy pod uwage ten najbardziej płodny w ciągu dnia. Czyli jeśli rano miałaś rozciągliwy a wieczorem mleczny gęsty to w apke wpisujesz rozciągliwy. Tylko trzeba pamiętać o tych czynniach, które zaburzają odczyt czyli jak wspomniałam seks czy nawet samo podniecenie bez seksu.
Warto opierać sie też na innych metodach bo ocena śluzu czasami nie wystarczy😊Mania9604, Iskra444, Wojcinka lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -