Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Prosze o porade!!!!
Odpowiedz

Prosze o porade!!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem juz 60 dni po poronieniu i nie mialam jeszcze okresu w ciazy nie jestem a na okres nie moge sie doczekac poronilam w 4 tyg. ciazy samoistnie lekarz kazal mi przyjsc po okresie a ja nie moge sie doczekac zawsze mialam niereguralne @ mam pco jeszcze do tego i nie wiem czy sie zarejestrowac czy jeszcze poczekac az przyjdzie...Moze ktoras z Was cos poradzi...Pozdarawiam:)

Magda26
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, dzwon do lekarza i smialo pytaj. Moze przepisze cos na wywolanie okresu, bo 2miechy to kawal czasu

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:50

• korba Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja jestem rocznik 84 t takze staram sie o dzidziusia, moze ktoś umie mi pomóc , mam problem gdyz lekarz zlecił mi badanie hormonów w 3 dc i 20 dc zaczęłam plamic, myślałam ze to miesiączka więc 23 dc (myślałam ze to 3 dc) zrobiłam badanie a plamiłam około 2 tygodni. Wyniki wyszły mi tak: FSH 18,6, LH 30,31, a Estradiol 206,40
    Przeraziłam sie wynikami, czy mozliwe ze byłam wtedy w fazie owulacyjnej?
    Dodam ze mam hashimoto , a prl 22.7

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:50

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:51

• korba Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol ewidentnie wskazuje ze to nie ten dzien cyklu, prawda?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• korba Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze tamten cykl nie był jakoś mega długi własnie. ale wydaje mi się ze byc moze ja mam krótką tą drugą faze cyklu i owulacja mi się przesuneła , lekarz tez mnie pocieszał, ale jak zobaczyłam takie wysokie fsh to cały dzień wyłam bo juz sobie wkręciłam ze nidgy nie zajdę w ciąze i ze jestem bezpłodna

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• korba Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:), tyle ze po tamtych wynikach mam lęk przed robieniem kolejnych. Narazie pije zioła ojca klimuszki i wydaje mi sie ze pomagają, bo wcześniej nie czułam owulacji a teraz wydaje mi sie ze odczuwam jajniki leciutko i ze śluz mi sie poprawił, Staram się nie cały rok czasu , 3 lata temu moja ciąza obumarła i mam nadzieje ze tym razem będzie inaczej, jeśli oczywiście zajdę :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• korba Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu boje sie ze zle wyjdą i ten strach mnie paralizuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Hej dziewczyny jestem juz 60 dni po poronieniu i nie mialam jeszcze okresu w ciazy nie jestem a na okres nie moge sie doczekac poronilam w 4 tyg. ciazy samoistnie lekarz kazal mi przyjsc po okresie a ja nie moge sie doczekac zawsze mialam niereguralne @ mam pco jeszcze do tego i nie wiem czy sie zarejestrowac czy jeszcze poczekac az przyjdzie...Moze ktoras z Was cos poradzi...Pozdarawiam:)

byłam w takiej sytuacji jak ty. Tyle że ja w 6 tyg poroniłam. Poszłam do lekarza po 3 m-cach bez okresu. Dostałam luteinę na wywołanie i profilaktycznie od 16-25 dnia cyklu. Lekarz powiedział, że powinnam zgłosić się po 6 tyg bez okresu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korba wrote:
    Po prostu boje sie ze zle wyjdą i ten strach mnie paralizuje
    A nie boisz się, że im dłużej czekasz z badaniami tym bardziej sytuacja może się pogarszać? Zrobisz badania i będziesz wiedziała na czym stoisz. Niepewność na serio jest lepsza?

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ewa pewnie tak musze zrobic poprostu zadzwonie jutro bo juz od 11 stycznia to troche minelo..a tu okresu ani widu ani slychu...masakra....

Magda26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ