X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przeciwskazania do pracy w zawodzie kosmetyczki w ciąży
Odpowiedz

Przeciwskazania do pracy w zawodzie kosmetyczki w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest wśród Was jakaś starająca się bądź zafasolkowana kosmetyczka?
    Czy ginekolog zabronił wam wykonywać jakiś zabiegów z wykorzystaniem urządzeń?
    Wiem że w ciąży nie wolno robić zabiegów z IPL ale czy przed ciążą także?

• Fatim Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem kosmetyczką i kosmetologiem, nie rozmawiałam o tym jeszcze z ginekologiem, bo skupiam się na poprawie wyników. W ciąży najlepiej trzymać się z daleka od lakierów,zmywaczy,skinseptów,detergentów do dezynfekcji powierzchni, no i zabiegów, w którym obieg prądu przechodzi również w jakimś stopniu przez osobę wykonującą. Jak się spytasz to napisz tu, bo sama jestem ciekawa. Wiem, że zawód kosmetyczki jest bardzo niebezpieczny dla I trymestru i wiele idzie na urlop

Agi83 lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przedłużam paznokcie i też przestałam na czas ciąży.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem kosmetyczka i w trakcie szkoly chodzilam w ciazy. Przede wszystkim to prady, zero kontaktu, ani przebywania w poblizu urzadzen do zabiegow z pradami. W tym rowniez peeling kawitacyjny(ultradzwieki). Jesli chodzi o lakiery zmywacze itd to nie jest to zabronione ale wiele dziewczyn po prostu drazni sam zapach. A powodem dlaczego dziewczyny ida na zwolnienie w I trymestrze to glownie wielogodzinne stanie badz pochylanie sie.

Agi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję Wam za odpowiedzi.W przyszlym tygodniu idę do ginekologa i zapytam się o pracę przed zajsciem.
    W tej chwili zmienilam salon i wykonuję dużo peelingow kawitacyjnych i zabiegow przy użyciu lasera , nie chcę ryzykować.
    Czyli przyjdzie mi poinformować szefową o rezygnacji z pracy, na zwolnienie nie pójdę bo jestem na umowie zleceniu.

Michałek [*] 04.06.2014

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ginekolog radzi uważać na wszystkie urządzenia z prądami,ultradzwiękami i laserami.
    Nie wiemy kiedy zajdziemy w ciaże a okres kształtowania się zarodka jest
    najważniejszy.
    Jako kosmetyczki jesteśmy bardziej narażone na wszystkie negatywne oddziaływania ponieważ to my wykonujemy zabiegi i mamy styczność z aparaturą i promieniowaniem przez cały okres naszej pracy.
    Jeśli jesteśmy zatrudnione powinnyśmy od samego początku poinformować o tym pracodawcę i zrezygnować z wykonywania tego typu zabiegów.

Czyli czeka mnie niezbyt przyjemna rozmowa z moim pracodawcą ponieważ jestem jedyną kosmetyczką w zakładzie .

Michałek [*] 04.06.2014

Fatim lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik zdrowie malucha jest najważniejsze. Tak jak myślałam, niestety jeśli chodzi o ciążę to w tym zawodzie jest wiele niebezpieczeństw tak samo trzeba uważać na "zakazane" w ciąży składniki zawarte w różnego rodzaju preparatach ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, tak jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jestem już w 8 miesiącu ciąży i nadal pracuję w zawodzie. zapraszam do lektury mojego artykułu KOSMETYCZKA W CIĄŻY na blogu
    http://www.otwartysalon.pl/2015/09/kosmetyczka-w-ciazy.html

jestem ciekawa Waszych komentarzy

• agapat Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, podbijam pytanie czy któraś z was wykonywała zabiegi światłem ipl będąc w ciąży? Czy dostałaś zwolnienie od razu od gina ??? Pilnie proszę o pomoc, jestem w 6 tyg i zaczynam się obawiać

• Idealia Nowa

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam z Vectusem i Nd:Yag i Er:Yag jeśli chodzi o lasery. IPL nie mam w salonie i ciężko mi sie wypowiedzieć. Ale chyba dla bezpieczeństwa Twojego bym zrezygnowała choć ja nie widzę przeciwwskazań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracując w salonie gdzie wykonuje się ipl, laser czy ultradźwięki dziewczyny w ciąży od razu dostawały L4 od lekarza (to było z 5lat temu). Jak nie chciały iść, to informowały tylko pracodawcę, że tych zabiegów wykonywać nie mogą i robiły tylko białą kosmetykę.
    Ja na pewno nie będę ryzykowała pracy z takim sprzętem jak będę w ciąży. Urządzenia te wytwarzają specyficzne pole magnetyczne, które nie jest dobre dla kobiet w ciąży (raz czy dwa może nie, ale jeśli mamy z tym styczność codziennie to już o innego)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ