Przepraszam , nie wiem w jakim dziale ,ENDOMETRIUM
-
Witam , mam problem , byłam u ginekologa poinformował mnie ze w dniu owulacji mam 2 mm endometrium i jedynym rozwiazaniem jest operacja aby sprawdzic co jest grane.
Niestety jestem juz po 2 operacjach gdzie kolejna to dla mnie ryzyko że będą powikłania...( lekarz nic mi nie przepisał)
Prosze powiedźcie mi jak to u Was kobitki wyglada? mam czym sie martwic.
-
2 mm?! Ja mam 30 ponad. I dopiero teraz lekarz zaproponowal albo visane albo operacje albo ciaze. Od dwóch miesicy staramy sie z mezem o ciaze. Nie dopuszczam do siebie zadnego innego wyjscia. Zalezy tez gdzie masz to endo bo ja poza narzadami rodnymi w bliznie po cesarce. Jesli masz na jajnikach czy w okolicy to zajscie w ciaze moze byc lekko utrudnione.
-
maybe, z tego co piszesz to cierpisz na endometriozę, prawidłowo komórki endometrium wyścielają macicę, jeśli znajdują się poza nią to mamy problem
mała-mi, rozumiem że masz tak cienkie endometrium w macicy? Ja też zawsze miałam problem z cienkim endo ale nigdy nie było aż tak ekstremalnie cienkie jak Twoje (o ile to pewne że pomiar dot. okresu okołoowulacyjnego). Na endo z domowych sposobów dobre są ryby, orzechy, migdały i czerwone wytrawne wino, niektórzy lekarze polecają ovarin (zestaw witamin) a jeśli i to nie pomaga to wtedy leczenie hormonalne. Jest na forum osobny wątek o cienkim endo więc poczytaj sobie jeszcze tam. O jakich operacjach piszesz? Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała to jeszcze z innym lekarzem
-
nick nieaktualny
-