X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przepraszam , nie wiem w jakim dziale ,ENDOMETRIUM
Odpowiedz

Przepraszam , nie wiem w jakim dziale ,ENDOMETRIUM

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mała-mi Nowa

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , mam problem , byłam u ginekologa poinformował mnie ze w dniu owulacji mam 2 mm endometrium i jedynym rozwiazaniem jest operacja aby sprawdzic co jest grane.
    Niestety jestem juz po 2 operacjach gdzie kolejna to dla mnie ryzyko że będą powikłania...( lekarz nic mi nie przepisał)
    Prosze powiedźcie mi jak to u Was kobitki wyglada? mam czym sie martwic.

• maybe Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 mm?! Ja mam 30 ponad. I dopiero teraz lekarz zaproponowal albo visane albo operacje albo ciaze. Od dwóch miesicy staramy sie z mezem o ciaze. Nie dopuszczam do siebie zadnego innego wyjscia. Zalezy tez gdzie masz to endo bo ja poza narzadami rodnymi w bliznie po cesarce. Jesli masz na jajnikach czy w okolicy to zajscie w ciaze moze byc lekko utrudnione.

• magdis Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maybe, z tego co piszesz to cierpisz na endometriozę, prawidłowo komórki endometrium wyścielają macicę, jeśli znajdują się poza nią to mamy problem :/
    mała-mi, rozumiem że masz tak cienkie endometrium w macicy? Ja też zawsze miałam problem z cienkim endo ale nigdy nie było aż tak ekstremalnie cienkie jak Twoje (o ile to pewne że pomiar dot. okresu okołoowulacyjnego). Na endo z domowych sposobów dobre są ryby, orzechy, migdały i czerwone wytrawne wino, niektórzy lekarze polecają ovarin (zestaw witamin) a jeśli i to nie pomaga to wtedy leczenie hormonalne. Jest na forum osobny wątek o cienkim endo więc poczytaj sobie jeszcze tam. O jakich operacjach piszesz? Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała to jeszcze z innym lekarzem

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • maybe Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, źle przeczytałam. Przepraszam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy endometrium 7,6 mm w 10 dc jest w porządku? I pęcherzyk 20mm?

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest ok, zanim peknie jeszcze podrosnie

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ