Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przerośnięte endometrium
Odpowiedz

Przerośnięte endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki piszę do Was z nadzieją, że któraś miała z tym do czynienia ;)
    Jestem w pierwszym cyklu po poronieniu i w 8dc byłam na sorze z bólem jajnika. Ogólnie to nic się nie dowiedzialam, oprócz tego, że mam przerośnięte endometrium. w 8dc miało 15mm i brak pęcherzyków. Lekarka była małorozmowna a wizyta dopiero za tydzień. Okres miałam 4dni z lekkim krwawieniem, zastanawiam się czy to nie było jakieś krwawienie śródcykliczne a nie okres skoro to endometrium takie grube??? Co sądzicie? Była któaś w podobnej sytuacji ??

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa odpowiedzi. Kiedyś na USG jamy brzusznej lekarz (nie związanym ze sprawami kobiecymi) powiedział mi, że mam przerośnięte endometrium i zapytał się czy chodzę do ginekologa. Odpowiedziałam, że regularnie chodzę na kontrolę. Wtedy lekarz powiedział, że w takim razie nie będzie się wtrącał i zamilkł. Mój ginekolog nigdy nic nie mówił mi o moim endometrium. Sama nie wiem czy się tym martwić czy olać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogło byc tak, że po poronieniu endo jeszcze nie złuszczyło się porządnie. Dopiero przy kolejnej @ moze sie zregenerować. U mnie w pierwszej @ po poronieniu bardzo słabe krwawienie. Kolejna @ i powódź + skrzepy wielkosci dłoni, serio...
    Także kontroluj sytuacje i noś w okolicach @ chłonne podpaski ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ