Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przerośnięte endometrium
Odpowiedz

Przerośnięte endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki piszę do Was z nadzieją, że któraś miała z tym do czynienia ;)
    Jestem w pierwszym cyklu po poronieniu i w 8dc byłam na sorze z bólem jajnika. Ogólnie to nic się nie dowiedzialam, oprócz tego, że mam przerośnięte endometrium. w 8dc miało 15mm i brak pęcherzyków. Lekarka była małorozmowna a wizyta dopiero za tydzień. Okres miałam 4dni z lekkim krwawieniem, zastanawiam się czy to nie było jakieś krwawienie śródcykliczne a nie okres skoro to endometrium takie grube??? Co sądzicie? Była któaś w podobnej sytuacji ??

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa odpowiedzi. Kiedyś na USG jamy brzusznej lekarz (nie związanym ze sprawami kobiecymi) powiedział mi, że mam przerośnięte endometrium i zapytał się czy chodzę do ginekologa. Odpowiedziałam, że regularnie chodzę na kontrolę. Wtedy lekarz powiedział, że w takim razie nie będzie się wtrącał i zamilkł. Mój ginekolog nigdy nic nie mówił mi o moim endometrium. Sama nie wiem czy się tym martwić czy olać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogło byc tak, że po poronieniu endo jeszcze nie złuszczyło się porządnie. Dopiero przy kolejnej @ moze sie zregenerować. U mnie w pierwszej @ po poronieniu bardzo słabe krwawienie. Kolejna @ i powódź + skrzepy wielkosci dłoni, serio...
    Także kontroluj sytuacje i noś w okolicach @ chłonne podpaski ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ