Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przerośnięte endometrium
Odpowiedz

Przerośnięte endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki piszę do Was z nadzieją, że któraś miała z tym do czynienia ;)
    Jestem w pierwszym cyklu po poronieniu i w 8dc byłam na sorze z bólem jajnika. Ogólnie to nic się nie dowiedzialam, oprócz tego, że mam przerośnięte endometrium. w 8dc miało 15mm i brak pęcherzyków. Lekarka była małorozmowna a wizyta dopiero za tydzień. Okres miałam 4dni z lekkim krwawieniem, zastanawiam się czy to nie było jakieś krwawienie śródcykliczne a nie okres skoro to endometrium takie grube??? Co sądzicie? Była któaś w podobnej sytuacji ??

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa odpowiedzi. Kiedyś na USG jamy brzusznej lekarz (nie związanym ze sprawami kobiecymi) powiedział mi, że mam przerośnięte endometrium i zapytał się czy chodzę do ginekologa. Odpowiedziałam, że regularnie chodzę na kontrolę. Wtedy lekarz powiedział, że w takim razie nie będzie się wtrącał i zamilkł. Mój ginekolog nigdy nic nie mówił mi o moim endometrium. Sama nie wiem czy się tym martwić czy olać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogło byc tak, że po poronieniu endo jeszcze nie złuszczyło się porządnie. Dopiero przy kolejnej @ moze sie zregenerować. U mnie w pierwszej @ po poronieniu bardzo słabe krwawienie. Kolejna @ i powódź + skrzepy wielkosci dłoni, serio...
    Także kontroluj sytuacje i noś w okolicach @ chłonne podpaski ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ