Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przez zoladek do... dziecka! ;-)
Odpowiedz

Przez zoladek do... dziecka! ;-)

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar, moje sie nie rozroslo ;) ale jadlam tylko przed transferem ;p jakbym jadla codziennie to kto wie ;p

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Kurcze, wczoraj mnie wargi zaczely piec i sie zastanawialam,czy to nie od tych orzechow, choc ja tfu tfu nie mam alergii na orzechy.

Też nie miałam na żadne. Na brazylijskie tez nie :P Aż tu ostatnio raz i drugi zjadłam, a potem mi wyskoczył piekący rumień na całej twarzy i trzymał się dzień. Nie wiedziałam od czego, ale podejrzewałam owe orzeszki. Jednak jadłam wtedy też włoskie, więc trzeba było zróżnicować...

Zatem dokonałam eksperymentu na żywym organizmie i pożarłam jeszcze raz kilka orzeszków brazylijskich, a potem czekałam, co się stanie. Piekący rumień na twarzy, spuchnięte i szczypiące gardło. I wszystko jasne :P

Mam nadzieję, że się nie uczulę na inne orzechy ;)

mar wrote:
    zastanawiam się jak to jest w przypadku takim jak ja kiedy mam endometriozę... endometrioza polega na zbyt nadmiernym rozroście endometrium, a te orzechy wpływają na jego wzrost... więc jakbym zaczęła je jeść to niedługo moje endometrium rozrośnie się do gardła, jak myślicie?

Wątpię, żeby te orzeszki miały aż taką moc rażenia :P To raczej taki ogólnie-prozdrowotny wspomagacz ;) Mi przy moim PCOS też się endometrium rozrasta pięknie, tyle że na grubość. :P Więc niby nie powinnam za dużo. Ale z kolei pewna lekarka mi kiedyś powiedziała, że orzechy pomagają trzymać w ryzach androgeny (WHY? Pojęcia nie mam. Ale jest pretekst, żeby czasem wydać te parę złociszy i zeżreć trochę :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 12:44

Idgie lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ