Przez zoladek do... dziecka! ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1. Orzechy brazylijskie zawierają duże ilości selenu, który jest minerałem wpływającym na poprawę jakości nasienia, czyniąc je dużo zdrowszym. Ponadto prawidłowy poziom selenu zapewnia sprawność i właściwą szybkość poruszania się plemników. U mężczyzn aż połowa selenu akumulowanego w organizmie znajduje się w jądrach i gruczołach płciowych, a także w produkowanej przez nich spermie, wpływając w ten sposób na podtrzymanie sprawności seksualnej mężczyzn.
Znalezione na:
http://ww2.cudownytata.pl/index.php/orzechy-brazylijskie-na-popraw-jakoci-nasieniaweronika86 lubi tę wiadomość
-
Biedroneczko znalazłam taki artukuł może coś pomoże też się tym interesuje żeby bardzo nie faszerować Miśka
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,10524971,Mezczyzno__popraw_swoja_plodnosc_dieta_.html -
Jestem tutaj nowa, ale mogę Ci powiedzieć, że ja mojego chłopa karmię androvitem na przemian z salfazinem, do tego kwas foliowy. Na przekąskę do pracy dostaje pestki słonecznika i dynii, a do tego odstawiłam mu słodkie i gazowane napoje. Ponadto kilogramami pochłania pomidory.
-
nick nieaktualnyPestki z dyni
Są bogate w cynk - składnik odżywczy kluczowy dla zdrowia seksualnego i płodności. Naukowcy z Holandii dowiedli, że suplementy bogate w cynk i kwas foliowy sprawiały, że liczba plemników u mężczyzn borykających się z problemami płodności wzrastała nawet o 74%.
Popcorn
Klasyczny kinowy zapychacz ma najwyższy poziom argininy pochodzenia roślinnego, a ta jest podstawowym składnikiem spermy. Liczne badania potwierdzają wagę argininy dla liczby plemników i jakości nasienia. Paczka popcornu i odpowiedni film zadziałają jak strzała Amora.
Krewetki
Świetnie nadają się na romantyczną kolację, a jednocześnie zawierają sporo cynku poprawiającego libido i jakość nasienia. Dostarczą Ci też wapnia i magnezu, potrzebnych mięśniom, oraz selenu, który pomaga regulować pociąg seksualny, liczbę plemników i płodność. Znajdziesz w nich też ocean fenyloalaniny, która pomaga regulować nastrój i apetyt na seks.
Stek
Czerwone mięso jest świetnym źródłem l-karnityny, która skutecznie poprawia jakość spermy u mężczyzn, mających problemy z płodnością. Im wyższy poziom tego składnika, tym lepsza żywotność plemników.
Polecone na: http://www.menshealth.pl/dieta/Naturalne-afrodyzjaki-dieta-na-super-seks,4805,3 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zapytaj lepiej czego mu nie dawać? Używki, słodycze, tłuszcze trans, konserwanty, śmieciowe żarcie typu chipsy, to wszystko osłabia jakość nasienia.
Na poprawę natomiast codziennie sok marchewkowo- selerowy, salfazin, pomelo lub grejpfrut, maliny, dwa razy w tygodniu ryby i ogólnie zdrowo się powinien chłopak odżywiać. My po takiej diecie przekroczyliśmy wszelkie normy plemniczkowe
Na "chcenie" to podobno kawa, ale z tym to akurat mamy problem. Mój chyba odczuwa stres zadaniowy i nie chce mu się wtedy kiedy trzeba ostatnio. Nic nie pomagabiedronka1982, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLili wrote:Zapytaj lepiej czego mu nie dawać? Używki, słodycze, tłuszcze trans, konserwanty, śmieciowe żarcie typu chipsy, to wszystko osłabia jakość nasienia.
Na poprawę natomiast codziennie sok marchewkowo- selerowy, salfazin, pomelo lub grejpfrut, maliny, dwa razy w tygodniu ryby i ogólnie zdrowo się powinien chłopak odżywiać. My po takiej diecie przekroczyliśmy wszelkie normy plemniczkowe
Na "chcenie" to podobno kawa, ale z tym to akurat mamy problem. Mój chyba odczuwa stres zadaniowy i nie chce mu się wtedy kiedy trzeba ostatnio. Nic nie pomaga
Madrosc od Ciebie az promienieje! Slusznie prawisz, lac Ci wodki!
Na Wasze problemy z chceniem i stresem zadaniowym polecam, stosowane przeze mnie w zwiazku z tym samym problemem: czule slowka, wibrator, samoobsluge. U nas zadzialalo w tym cyklu! Szukam inspiracji na nastepny...!Lili, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ha ha ha dobra jesteś Biedronka!
Jak mu pokażę wibrator to już chyba w ogóle mi chłop przez okno ucieknie i będę sobie musiała sama poradzić. On woli romantyzm niż świntuszenie, tylko, że pomysłów już brak. No...ale może spróbujęMalutkaEve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kwas foliowy to związek ok 20 substancji czy jakoś tak:)
Wrażliwy na temperatury. Jest w warzywkach: kalarepkach, brokułkach, szpinaku czy w groszku. W kapuście pekińskiej. Jest też w wątróbce - i tu bardziej dla facetów a nie babeczek. Jest jeszcze w jajkach i cytrusach. Warto też jeść pełnoziarniste pieczywo a nie białe.
Ale najskuteczniej jest jednak łykać kwasik w tabletach.
Parę lat temu słyszałam wypowiedź pewnej ginekolog-seksuolog, która twierdziła twardo, że kobieta uprawiająca sex, czy to chce być w ciąży czy nie....zważywszy na wpadki, powinna przyjmować kwasik. O facetach nie wspomniała.
Co zadziwiające nie wszyscy lekarze klinik leczących niepłodność wspominają o kwasiku dla facetów. Kładą nacisk na babeczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 16:52
biedronka1982 lubi tę wiadomość
-
A teraz fakty:)
Alkohol jest niedobry dla plemniczków i powoduje długoterminowe zaburzenia jakości spermy.
Faceci którzy palą, mają 22% mniej plemników, niż mężczyźni, którzy nie palą. Palenie spowalnia i upośledza nasionka.
Tauryna i kofeina przyspiesza plemniczki.
Plemniczkom służy dieta nisko-tłuszczowa, dużo białka, warzywa i produkty pełno-ziarniste. warzywa i rybki.
Służą orzeszki ziemne, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, nasiona słonecznika i dyni.
Plemniczkom nie służy soja i produkty sojowe.
Mężczyźni, którzy piją litr coli regularnie mają 30% plemników mniej niż mężczyźni, którzy jej nie piją. !!!!!!!
No i tak czy owak suple! Badania wykazały, że u mężczyzn, którzy spożywali 5 mg kwasu foliowego i 66 mg siarczanu cynku dziennie przez 26 tygodni wystąpił około 75-procentowy wzrost liczby plemników. Kwas foliowy i siarczan cynku są krytyczne w procesie tworzenia DNA.
No i trochę z innej beczki:
Hormony stresu blokują komórki Leydiga, które mają za zadanie regulowanie produkcji testosteronu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 17:17
-
nick nieaktualnyMisiaMisia wrote:A teraz fakty:)
Alkohol jest niedobry dla plemniczków i powoduje długoterminowe zaburzenia jakości spermy.
Faceci którzy palą, mają 22% mniej plemników, niż mężczyźni, którzy nie palą. Palenie spowalnia i upośledza nasionka.
Tauryna i kofeina przyspiesza plemniczki.
Plemniczkom służy dieta nisko-tłuszczowa, dużo białka, warzywa i produkty pełno-ziarniste. warzywa i rybki.
Służą orzeszki ziemne, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, nasiona słonecznika i dyni.
Plemniczkom nie służy soja i produkty sojowe.
Mężczyźni, którzy piją litr coli regularnie mają 30% plemników mniej niż mężczyźni, którzy jej nie piją. !!!!!!!
No i tak czy owak suple! Badania wykazały, że u mężczyzn, którzy spożywali 5 mg kwasu foliowego i 66 mg siarczanu cynku dziennie przez 26 tygodni wystąpił około 75-procentowy wzrost liczby plemników.
No i trochę z innej beczki:
Hormony stresu blokują komórki Leydiga, które mają za zadanie regulowanie produkcji testosteronu.
Tos mnie zalamala! Wg tych danych, u mojego cicho i glucho, zero zycia w spermie... Ech...