Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przez zoladek do... dziecka! ;-)
Odpowiedz

Przez zoladek do... dziecka! ;-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czym karmic chlopa, zeby mu sie chcialo i zeby z tego sie cos wyklulo?

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Orzechy brazylijskie zawierają duże ilości selenu, który jest minerałem wpływającym na poprawę jakości nasienia, czyniąc je dużo zdrowszym. Ponadto prawidłowy poziom selenu zapewnia sprawność i właściwą szybkość poruszania się plemników. U mężczyzn aż połowa selenu akumulowanego w organizmie znajduje się w jądrach i gruczołach płciowych, a także w produkowanej przez nich spermie, wpływając w ten sposób na podtrzymanie sprawności seksualnej mężczyzn.

Znalezione na:
    http://ww2.cudownytata.pl/index.php/orzechy-brazylijskie-na-popraw-jakoci-nasienia

weronika86 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko znalazłam taki artukuł :) może coś pomoże też się tym interesuje żeby bardzo nie faszerować Miśka :)

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,10524971,Mezczyzno__popraw_swoja_plodnosc_dieta_.html

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ania1984 Nowa

Wysłany: 14 września 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tutaj nowa, ale mogę Ci powiedzieć, że ja mojego chłopa karmię androvitem na przemian z salfazinem, do tego kwas foliowy. Na przekąskę do pracy dostaje pestki słonecznika i dynii, a do tego odstawiłam mu słodkie i gazowane napoje. Ponadto kilogramami pochłania pomidory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestki z dyni

Są bogate w cynk - składnik odżywczy kluczowy dla zdrowia seksualnego i płodności. Naukowcy z Holandii dowiedli, że suplementy bogate w cynk i kwas foliowy sprawiały, że liczba plemników u mężczyzn borykających się z problemami płodności wzrastała nawet o 74%.

Popcorn

Klasyczny kinowy zapychacz ma najwyższy poziom argininy pochodzenia roślinnego, a ta jest podstawowym składnikiem spermy. Liczne badania potwierdzają wagę argininy dla liczby plemników i jakości nasienia. Paczka popcornu i odpowiedni film zadziałają jak strzała Amora.

Krewetki

Świetnie nadają się na romantyczną kolację, a jednocześnie zawierają sporo cynku poprawiającego libido i jakość nasienia. Dostarczą Ci też wapnia i magnezu, potrzebnych mięśniom, oraz selenu, który pomaga regulować pociąg seksualny, liczbę plemników i płodność. Znajdziesz w nich też ocean fenyloalaniny, która pomaga regulować nastrój i apetyt na seks.

Stek

Czerwone mięso jest świetnym źródłem l-karnityny, która skutecznie poprawia jakość spermy u mężczyzn, mających problemy z płodnością. Im wyższy poziom tego składnika, tym lepsza żywotność plemników.

Polecone na: http://www.menshealth.pl/dieta/Naturalne-afrodyzjaki-dieta-na-super-seks,4805,3

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa na godzinę przed. dla Niego ta kawa:)
    Poza krewetkami owoce morza typu małże czy kalmary.
    Ryby tłuste we wszelakiej postaci.
    Podobno sok z selera czy surówki z selera mają zbawienne właściwości dla nasionek.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciekawoscia czytam ;) ;)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• kalitria Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jak jemy owoce morza, to mojemu chetnie oddje wszystkie małże :D

MisiaMisia, MalutkaEve, nezumi lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No swietnie, moj maz kawy nie pije, ryb i owocow morza nie znosi - sam zapach go odrzuca :/
    Chyba tylko popcornem pozostaje mi go karmic ;)

MalutkaEve, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze selerem :)

MisiaMisia, Anulkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do picia sok pomarańczowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo sok pomaranczowy pije litrami wiec jest nadzieja...

• Lili Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj lepiej czego mu nie dawać? ;) Używki, słodycze, tłuszcze trans, konserwanty, śmieciowe żarcie typu chipsy, to wszystko osłabia jakość nasienia.
    Na poprawę natomiast codziennie sok marchewkowo- selerowy, salfazin, pomelo lub grejpfrut, maliny, dwa razy w tygodniu ryby i ogólnie zdrowo się powinien chłopak odżywiać. My po takiej diecie przekroczyliśmy wszelkie normy plemniczkowe :)
    Na "chcenie" to podobno kawa, ale z tym to akurat mamy problem. Mój chyba odczuwa stres zadaniowy i nie chce mu się wtedy kiedy trzeba ostatnio. Nic nie pomaga :/

biedronka1982, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wrote:
    Zapytaj lepiej czego mu nie dawać? ;) Używki, słodycze, tłuszcze trans, konserwanty, śmieciowe żarcie typu chipsy, to wszystko osłabia jakość nasienia.
    Na poprawę natomiast codziennie sok marchewkowo- selerowy, salfazin, pomelo lub grejpfrut, maliny, dwa razy w tygodniu ryby i ogólnie zdrowo się powinien chłopak odżywiać. My po takiej diecie przekroczyliśmy wszelkie normy plemniczkowe :)
    Na "chcenie" to podobno kawa, ale z tym to akurat mamy problem. Mój chyba odczuwa stres zadaniowy i nie chce mu się wtedy kiedy trzeba ostatnio. Nic nie pomaga :/

Madrosc od Ciebie az promienieje! :-) Slusznie prawisz, lac Ci wodki! ;-)
    Na Wasze problemy z chceniem i stresem zadaniowym polecam, stosowane przeze mnie w zwiazku z tym samym problemem: czule slowka, wibrator, samoobsluge. U nas zadzialalo w tym cyklu! Szukam inspiracji na nastepny...! ;-)

Lili, weronika86 lubią tę wiadomość

• Lili Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha dobra jesteś Biedronka!
    Jak mu pokażę wibrator to już chyba w ogóle mi chłop przez okno ucieknie i będę sobie musiała sama poradzić. On woli romantyzm niż świntuszenie, tylko, że pomysłów już brak. No...ale może spróbuję ;)

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam na chcenie i chyba sama zastosuje: wypierniczyc telewizor, xboxa i tym podobne wynalazki za okno, albo ewentualnie sprzedac/oddac komus w dobre rece na czas plodny!!

Modelka, mungo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, ja marudzic bym nie chciala, ale tu o produktach spozywczych mialo byc...
    Taki kwas foliowy np. Niby wiem, ale nie wiem. Gdzie szukac tego cuda? I nie chodzi mi o tabletki!

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy to związek ok 20 substancji czy jakoś tak:)
    Wrażliwy na temperatury. Jest w warzywkach: kalarepkach, brokułkach, szpinaku czy w groszku. W kapuście pekińskiej. Jest też w wątróbce - i tu bardziej dla facetów a nie babeczek. Jest jeszcze w jajkach i cytrusach. Warto też jeść pełnoziarniste pieczywo a nie białe.
    Ale najskuteczniej jest jednak łykać kwasik w tabletach.
    Parę lat temu słyszałam wypowiedź pewnej ginekolog-seksuolog, która twierdziła twardo, że kobieta uprawiająca sex, czy to chce być w ciąży czy nie....zważywszy na wpadki, powinna przyjmować kwasik. O facetach nie wspomniała.
    Co zadziwiające nie wszyscy lekarze klinik leczących niepłodność wspominają o kwasiku dla facetów. Kładą nacisk na babeczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 16:52

biedronka1982 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz fakty:)

Alkohol jest niedobry dla plemniczków i powoduje długoterminowe zaburzenia jakości spermy.

Faceci którzy palą, mają 22% mniej plemników, niż mężczyźni, którzy nie palą. Palenie spowalnia i upośledza nasionka.

Tauryna i kofeina przyspiesza plemniczki.

Plemniczkom służy dieta nisko-tłuszczowa, dużo białka, warzywa i produkty pełno-ziarniste. warzywa i rybki.

Służą orzeszki ziemne, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, nasiona słonecznika i dyni.

Plemniczkom nie służy soja i produkty sojowe.

Mężczyźni, którzy piją litr coli regularnie mają 30% plemników mniej niż mężczyźni, którzy jej nie piją. !!!!!!!

No i tak czy owak suple! Badania wykazały, że u mężczyzn, którzy spożywali 5 mg kwasu foliowego i 66 mg siarczanu cynku dziennie przez 26 tygodni wystąpił około 75-procentowy wzrost liczby plemników. Kwas foliowy i siarczan cynku są krytyczne w procesie tworzenia DNA.

No i trochę z innej beczki:
    Hormony stresu blokują komórki Leydiga, które mają za zadanie regulowanie produkcji testosteronu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 17:17

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    A teraz fakty:)

Alkohol jest niedobry dla plemniczków i powoduje długoterminowe zaburzenia jakości spermy.

Faceci którzy palą, mają 22% mniej plemników, niż mężczyźni, którzy nie palą. Palenie spowalnia i upośledza nasionka.

Tauryna i kofeina przyspiesza plemniczki.

Plemniczkom służy dieta nisko-tłuszczowa, dużo białka, warzywa i produkty pełno-ziarniste. warzywa i rybki.

Służą orzeszki ziemne, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, nasiona słonecznika i dyni.

Plemniczkom nie służy soja i produkty sojowe.

Mężczyźni, którzy piją litr coli regularnie mają 30% plemników mniej niż mężczyźni, którzy jej nie piją. !!!!!!!

No i tak czy owak suple! Badania wykazały, że u mężczyzn, którzy spożywali 5 mg kwasu foliowego i 66 mg siarczanu cynku dziennie przez 26 tygodni wystąpił około 75-procentowy wzrost liczby plemników.

No i trochę z innej beczki:
    Hormony stresu blokują komórki Leydiga, które mają za zadanie regulowanie produkcji testosteronu. :)

Tos mnie zalamala! Wg tych danych, u mojego cicho i glucho, zero zycia w spermie... Ech... :-(

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ