Przyczyny problemów z zajściem w ciążę
-
W zasadzie to nie wiem gdzie takie pytanie mogę zadać na forum, ale pozwoliłam sobie że zrobie to tutaj. Mianowicie chciałabym się was moje drogie kobiety zapytać o to gdy byłyście maluchami oraz wasi partnerzy/mężowie, Wasi rodzice stosowali pampersy. W tamtych czasach były podobno, jednak nie każdy miał takie cudo. Mianowicie nasuwa mi się myśl że te problemy współczesnych ludzi starających się o dziecko może mieć wpływ stosowanie tetry lub pampersów. Nie mogę znaleźć statystyk dotyczących tego ile par ma problemów z poczęciem dziecka jeśli stosowane u nich były pampersy lub tetry. I czy w ogóle ma to jakiekolwiek znaczenie. Mówi się że stosować nie powinno się pampersów u chłopców w szczególności w lecie gdyś mogą przegrzać jądra i może dojść do niepłodności.
-
nick nieaktualnyhehe nigdy w życiu nie przyszłoby mi to do głowy skąd do głowy Ci to przyszło, że akurat od tego mogą być problemy z płodnością?
Idąc Twoim tokiem myślenia to za pare lat nikt już nie będzie mógł mieć dzieci, bo wszyscy stosują pampersy!
Ja już bardziej jakiejkolwiek winny upatrywałabym się w uwarunkowaniach genetycznych, stylu życia, żywności nafaszerowanej chemią, brakiem ruchu, komputeryzacji, telefonach komórkowych, przebytych urazach... -
Ja tam latałam w tetrze, a jakoś mi to nie pomogło
To ma wpływ chyba tylko na szybkość uczenia się korzystania z nocnika (w tetrze czuć, jak jest mokro, w pampersie nie od razu) i ilość odparzeń.
Ale wiecie... Nowe pytanie na pierwszej randce trzeba wprowadzić... "Mój drogi... Nosiłeś pampersy, czy tetrę?"mar, Lena87, Mona_M, przyszła mama:), Basik122, zwei_kresken, Blondik, lauda., Malibu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzuzzi wrote:Ja tam latałam w tetrze, a jakoś mi to nie pomogło
To ma wpływ chyba tylko na szybkość uczenia się korzystania z nocnika (w tetrze czuć, jak jest mokro, w pampersie nie od razu) i ilość odparzeń.
Ale wiecie... Nowe pytanie na pierwszej randce trzeba wprowadzić... "Mój drogi... Nosiłeś pampersy, czy tetrę?" -
Hahaha padłam - sorry, ale pytanie dosłownie z dupy ;p
Skąd ludzie biorą takie pomysły Jesteś w ciąży, ciesz się, że dzidziuś zdrowy, a ewentualne problemy z zajściem w stosunku do dekad wcześniejszych to chyba zmiana stosunku stylu życia (całościowo, a nie pieluchy w dzieciństwie)
Dziewczyny zastanówcie się dlaczego kiedyś nosiło się pieluchy tetrowe a nie pampersy - bo rodzice nie mieli na nie kasy! Był to produkt nowy, bardzo drogi, zachodni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:23
Basik122, lauda. lubią tę wiadomość
-
Coś w tym podobno jest. Obiło mi się to o uszy i gdzieś o tym czytałam (jakieś badania w latach 80-tych - oczywiście nie w Polsce). To chodzi podobno o szkodliwe substancje w tym sztucznym tworzywie, z którego zrobione są pieluchy jednorazowe. Podpasek też to dotyczy.
Przypuszczam, że nawet jeśli jest w tym dużo prawdy, to prędko się tego nie dowiemy. Pieluchy i podpaski to wielki biznes. Producentom na pewno nie zależy na tym, żebyśmy znali fakty, jeśli miałaby im to zaszkodzić.
Aha, w niemowlęctwie nosiłam pieluchy tetrowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:18
Bluberry lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może się Wam spodoba.
"Cud miłości"
https://www.youtube.com/watch?v=O9jtkAPwSMQ
Pomyliłam się, miałam wkleić gdzie indziej.
Ale niech zostanie. Miłego oglądania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:48
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Basik122 wrote:Ja latałam w tetrze i mój małż również, jedno dziecko już mamy bez problemó staramy się o drugie i nie widzę tu absolutnie żadnego związku z pieluchami.
Ten wątek to chyba dla jaj jest stworzony.
Związek może i jakiś jest, ale kto to zbada? Badania musiałyby obejmować 20kilka lat życia człowieka i oczywiście brać pod uwagę masę innych czynników. Można byłoby zrobić taki eksperyment na bliźniakachmonirek lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
no cóż widzę że poziom tutejszego forum jest na tyle wysokim poziomie że faktycznie tutaj zaglądać nawet nie warto. Po pierwsze nie chodziło mi o dzisiejsze pampersy ale o te które zostały wprowadzone, po drugie gratuluje wam wysokiej kultury osobistej, a po trzecie szkoda mi was i jak faktycznie każdego tak traktujecie to współczuje. Jak widać nie zrozumienie tematu przez mądrych wydaje się być dużym problem na udzielenie jakiekolwiek sensowej wypowiedzi. Gratuluje:)
-