X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyczyny problemów z zajściem w ciążę
Odpowiedz

Przyczyny problemów z zajściem w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pakima Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to nie wiem gdzie takie pytanie mogę zadać na forum, ale pozwoliłam sobie że zrobie to tutaj. Mianowicie chciałabym się was moje drogie kobiety zapytać o to gdy byłyście maluchami oraz wasi partnerzy/mężowie, Wasi rodzice stosowali pampersy. W tamtych czasach były podobno, jednak nie każdy miał takie cudo. Mianowicie nasuwa mi się myśl że te problemy współczesnych ludzi starających się o dziecko może mieć wpływ stosowanie tetry lub pampersów. Nie mogę znaleźć statystyk dotyczących tego ile par ma problemów z poczęciem dziecka jeśli stosowane u nich były pampersy lub tetry. I czy w ogóle ma to jakiekolwiek znaczenie. Mówi się że stosować nie powinno się pampersów u chłopców w szczególności w lecie gdyś mogą przegrzać jądra i może dojść do niepłodności.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe nigdy w życiu nie przyszłoby mi to do głowy ;) skąd do głowy Ci to przyszło, że akurat od tego mogą być problemy z płodnością?
    Idąc Twoim tokiem myślenia to za pare lat nikt już nie będzie mógł mieć dzieci, bo wszyscy stosują pampersy!
    Ja już bardziej jakiejkolwiek winny upatrywałabym się w uwarunkowaniach genetycznych, stylu życia, żywności nafaszerowanej chemią, brakiem ruchu, komputeryzacji, telefonach komórkowych, przebytych urazach...

• Maczek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam latałam w tetrze, a jakoś mi to nie pomogło :P
    To ma wpływ chyba tylko na szybkość uczenia się korzystania z nocnika (w tetrze czuć, jak jest mokro, w pampersie nie od razu) i ilość odparzeń.

Ale wiecie... Nowe pytanie na pierwszej randce trzeba wprowadzić... "Mój drogi... Nosiłeś pampersy, czy tetrę?" :D

mar, Lena87, Mona_M, przyszła mama:), Basik122, zwei_kresken, Blondik, lauda., Malibu lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój latał z fajfuskiem na wierzchu więc ma mocne plemniki:D

Lena87, Maczek, Basik122, aszka, lauda. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaa :) 02icon_mryellow.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Ja tam latałam w tetrze, a jakoś mi to nie pomogło :P
    To ma wpływ chyba tylko na szybkość uczenia się korzystania z nocnika (w tetrze czuć, jak jest mokro, w pampersie nie od razu) i ilość odparzeń.

Ale wiecie... Nowe pytanie na pierwszej randce trzeba wprowadzić... "Mój drogi... Nosiłeś pampersy, czy tetrę?" :D
    :D

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha padłam - sorry, ale pytanie dosłownie z dupy ;p

Skąd ludzie biorą takie pomysły :) Jesteś w ciąży, ciesz się, że dzidziuś zdrowy, a ewentualne problemy z zajściem w stosunku do dekad wcześniejszych to chyba zmiana stosunku stylu życia (całościowo, a nie pieluchy w dzieciństwie)

Dziewczyny zastanówcie się dlaczego kiedyś nosiło się pieluchy tetrowe a nie pampersy - bo rodzice nie mieli na nie kasy! Był to produkt nowy, bardzo drogi, zachodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:23

Basik122, lauda. lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym podobno jest. Obiło mi się to o uszy i gdzieś o tym czytałam (jakieś badania w latach 80-tych - oczywiście nie w Polsce). To chodzi podobno o szkodliwe substancje w tym sztucznym tworzywie, z którego zrobione są pieluchy jednorazowe. Podpasek też to dotyczy.
    Przypuszczam, że nawet jeśli jest w tym dużo prawdy, to prędko się tego nie dowiemy. Pieluchy i podpaski to wielki biznes. Producentom na pewno nie zależy na tym, żebyśmy znali fakty, jeśli miałaby im to zaszkodzić.

Aha, w niemowlęctwie nosiłam pieluchy tetrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:18

Bluberry lubi tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahaha....ja i moj jestesmy starzy jak wegiel nie wiem czy tetra wtedy istniala haha zajsc nie mozemy a zdrowe konisko;);)

Haha az moj ridz sie usmial po raz pierwszy od wczoraj:):)

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja latałam w tetrze i mój małż również, jedno dziecko już mamy bez problemó staramy się o drugie i nie widzę tu absolutnie żadnego związku z pieluchami.
    Ten wątek to chyba dla jaj jest stworzony.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:
    Buhahaha....ja i moj jestesmy starzy jak wegiel nie wiem czy tetra wtedy istniala haha zajsc nie mozemy a zdrowe konisko;);)

Haha az moj ridz sie usmial po raz pierwszy od wczoraj:):)
    podpasek tez nie stosuj bo to od tego :D

• Emma80 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się Wam spodoba. :)

"Cud miłości"
    https://www.youtube.com/watch?v=O9jtkAPwSMQ

Pomyliłam się, miałam wkleić gdzie indziej. ;)
    Ale niech zostanie. Miłego oglądania. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:48

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Ja latałam w tetrze i mój małż również, jedno dziecko już mamy bez problemó staramy się o drugie i nie widzę tu absolutnie żadnego związku z pieluchami.
    Ten wątek to chyba dla jaj jest stworzony.
    Dlatego, że w tetrze lataliście, a jakby tak w pampersie to kto wie co by było :D

Związek może i jakiś jest, ale kto to zbada? Badania musiałyby obejmować 20kilka lat życia człowieka i oczywiście brać pod uwagę masę innych czynników. Można byłoby zrobić taki eksperyment na bliźniakach ;)

monirek lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż widzę że poziom tutejszego forum jest na tyle wysokim poziomie że faktycznie tutaj zaglądać nawet nie warto. Po pierwsze nie chodziło mi o dzisiejsze pampersy ale o te które zostały wprowadzone, po drugie gratuluje wam wysokiej kultury osobistej, a po trzecie szkoda mi was i jak faktycznie każdego tak traktujecie to współczuje. Jak widać nie zrozumienie tematu przez mądrych wydaje się być dużym problem na udzielenie jakiekolwiek sensowej wypowiedzi. Gratuluje:)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ