X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Mój prog 27,06, więc nie plamię raczej przez za niski progesteron.

Teraz nawet nie czułam, a mega plama na majtkach w rdzawym kolorze. Nie wiem co jest grane. Wiem, że plamienia są w ciąży, ale jakoś mi się te nie podobają. Mam nadzieję, że to nic groźnego 😞😞😞
    Kitka może właśnie umow się do lekarza jak najwcześniej żeby zobaczyć co ewentualnie daje efekt tego plamienia, ale myślę że to nic groźnego tak jak dziewczyny już wcześniej pisały. Może jakiś krwiaczek był i przy heparynę schodzi albo coś takiego.
    Przede wszystkim się nie zamartwiaj kropek rosnie i ma się dobrze, a żeby miał się jeszcze lepiej to potrzeba do tego spokojnej mamy 💚

Kitka_87 lubi tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka ja jestem tego samego zdania co dziewczyny. Lepiej umówić się teraz do gina żeby skontrolować te plamienia i do kolejnej wizyty czekać już ze spokojna głowa.

klz9df9hix7ly771.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka prog super się podniósł !

może masz jakąś torbiel ? albo tak jak pisze Agaciorka krwiaczek ?
    a może faktycznie ta heparyna :/

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Teraz nawet nie czułam, a mega plama na majtkach w rdzawym kolorze. Nie wiem co jest grane. Wiem, że plamienia są w ciąży, ale jakoś mi się te nie podobają. Mam nadzieję, że to nic groźnego 😞😞😞

Spokojnie prog rośnie, czyli ciąża prawidłowo rośnie i wydziela hormony. Heparyna i acard też mogą wpływać na plamienie, albo po prostu taka Twoja uroda ze plamiesz (chociaz domyslam sie ze to strasznie stresujące), ale na pewno wszystko z maluszkiem dobrze i ładnie rośnie 😘 i nawet nie waz się w to wątpić ;)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy 😘

Powiem Wam, że większość mam śladowe ilości brązowych plamień, które znikają przy podcieraniu się w wc razem z papierem.

Taka plama konkretna zdazyla mi się wczoraj po nocy i teraz niedawno właśnie. Na szczęście nie mam boleści brzucha. Może rzeczywiście jakiś krwiaczek czy to od heparyny/acardu, ale no właśnie chcę to skontrolować.

Na ten tydzień się nie dostanę na pewno do mojej gin, ale jutro rano dzwonię i umawiam się na przyszły tydzień.

Wpisałam w inny kalkulator i wyszło mi 4+0, więc myślę, że po weekendzie śmiało mogę klepać wizytę.

doomi03, Lulu83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze kitka. Pójdziesz i będziesz spokojniejsza a jak wiemy spokój jest teraz wskazany 😁i myślę,że juz będzie szansa na zobaczenie malego pęcherzyka✊

Kitka_87, doomi03 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Bożenki, jaka produkcja 🤯🤯

Sus, ja wcinam 4 g na raz z witamina C i nic mi po tym nie jest. Ale wiadomo co organizm to inaczej. Sus c.d. Przeczytałam Twój wywód, zgadzam się z nim i uważam, ze to piękne co napisałaś.
    .

Pcosik🧡
    A wcinasz na czczo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 20:23

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenki, dzisiaj u mnie taka sytuacja :D Od razu mówię to LH ⚠⚠ (Bo nie wiem czy widać)
    94d87a3d6d53.jpg
    Ten słabszy jest z wczoraj z tej samej pory a ten mocniejszy z dzisiaj.
    Wiem, że to nie pozytyw jeszcze, ale zbliżam się chyba. 😍 A teraz mnie tak jajnik nawala, że chyba niedługo będę miała najwcześniejszą owulacje świata. (jak dla mnie ;) )

madziulix3, Susanne, Martt95, Kitka_87, luthienn, Siskaa, Lulu83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Pcosik🧡
    A wcinasz na czczo?
    Nieee, w zasadzie wypijam to w środku dnia :D więc już napewno coś szamknę wcześniej.
    Ja leję jakieś 400 ml wody taką letnią robię i wsypuje inozytol i rozpuszczam w tym witaminę C. Taką świeżo przygotowaną wypijam na raz :D
    Muszę mieć jakiś dodatek do inozytolu, bo on dla mnie ma dziwny smak i muszę go maskować :D

• Susanne Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Nieee, w zasadzie wypijam to w środku dnia :D więc już napewno coś szamknę wcześniej.
    Ja leję jakieś 400 ml wody taką letnią robię i wsypuje inozytol i rozpuszczam w tym witaminę C. Taką świeżo przygotowaną wypijam na raz :D
    Muszę mieć jakiś dodatek do inozytolu, bo on dla mnie ma dziwny smak i muszę go maskować :D

A bo ja gdzies sobie wbiłam do głowy, ze trzeba pic przed posiłkiem, tak to zdecydowanie łatwiej by było wypić w ciągu dnia, moze by mnie nie pogoniło 🤭

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    A bo ja gdzies sobie wbiłam do głowy, ze trzeba pic przed posiłkiem, tak to zdecydowanie łatwiej by było wypić w ciągu dnia, moze by mnie nie pogoniło 🤭
    Nigdzie się nie spotkałam z takim zaleceniem. Na czczo to ja przyjmuję Letrox i później śniadanie. Ja myślę, że powinnaś zmienić przyzwyczajenia. Albo dziel sobie na dwie porcje i jedną pij jak teraz a drugą w ciągu dnia.

Ale mną i moim żołądkiem się nie sugeruj. Jest z tych stalowych. Mogłabym zjeść coś co jest nie świeże ostro i albo pobulgocze i spokój bądź szybko wydali to czego nie chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 20:36

Susanne lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Nigdzie się nie spotkałam z takim zaleceniem. Na czczo to ja przyjmuję Letrox i później śniadanie. Ja myślę, że powinnaś zmienić przyzwyczajenia. Albo dziel sobie na dwie porcje i jedną pij jak teraz a drugą w ciągu dnia.

Ale mną i moim żołądkiem się nie sugeruj. Jest z tych stalowych. Mogłabym zjeść coś co jest nie świeże ostro i albo pobulgocze i spokój bądź szybko wydali to czego nie chce :D
    Tez mialam taki żołądek, teraz to są jakieś jaja :D Ale takb zrobie, rozdizele sobie i bede obserwować:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 22:47

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

Ja też plamilam na początku ciąży z córką a później moja ciąża była całkowicie bezproblemowa. U mnie powodem plamienia był krwiak. Wiem ,że takie plamienia przynoszą dużo strachu , szczególnie po przejściach ale musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja poczekała bym do wizyty pecherzykowej bo nie wiem czy jak pójdziesz na wizytę wcześniej to to Cię uspokoi. Będziesz wiedziała tyle samo co teraz a lekarz każe Ci uzbroić sie w cierpliwość i przyjść jak zarodkowi będzie już biło serce. Wyjątkiem na pewno była by dla mnie praca. Jeżeli masz ciężką pracę i chcesz zwolnienie to idź jak najszybciej. Ja nie miałam tego problemu bo byłam na swojej działalności. Mogłam pracować z domu , leżeć i pachnieć bez zwolnienia lekarskiego.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy 😘

Powiem Wam, że większość mam śladowe ilości brązowych plamień, które znikają przy podcieraniu się w wc razem z papierem.

Taka plama konkretna zdazyla mi się wczoraj po nocy i teraz niedawno właśnie. Na szczęście nie mam boleści brzucha. Może rzeczywiście jakiś krwiaczek czy to od heparyny/acardu, ale no właśnie chcę to skontrolować.

Na ten tydzień się nie dostanę na pewno do mojej gin, ale jutro rano dzwonię i umawiam się na przyszły tydzień.

Wpisałam w inny kalkulator i wyszło mi 4+0, więc myślę, że po weekendzie śmiało mogę klepać wizytę.
    Po weekendzie będzie git :) dzwon i zaklep wizytę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja też plamilam na początku ciąży z córką a później moja ciąża była całkowicie bezproblemowa. U mnie powodem plamienia był krwiak. Wiem ,że takie plamienia przynoszą dużo strachu , szczególnie po przejściach ale musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja poczekała bym do wizyty pecherzykowej bo nie wiem czy jak pójdziesz na wizytę wcześniej to to Cię uspokoi. Będziesz wiedziała tyle samo co teraz a lekarz każe Ci uzbroić sie w cierpliwość i przyjść jak zarodkowi będzie już biło serce. Wyjątkiem na pewno była by dla mnie praca. Jeżeli masz ciężką pracę i chcesz zwolnienie to idź jak najszybciej. Ja nie miałam tego problemu bo byłam na swojej działalności. Mogłam pracować z domu , leżeć i pachnieć bez zwolnienia lekarskiego.

Morwa ja mam pracę biurową. Typowo. Przychodzę, siadam i siedzę przez 8h. Moja rozrywka to wyjście do łazienki jedynie.

Pod tym kątem wiem, że nic mi nie grozi. Ostatnio u nas też mniej pracy, więc mniej nerwowo, także nie martwię się tym.

No właśnie myślę, żeby umówić się na pęcherzykową. Jak będzie wszystko ok to myślę, że tysiąc bety wybije mi w niedzielę jakoś. Także myślę nad środą. Byłabym 5+2.

Morwa, doomi03 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik owulak ciemnieje więc zabierajcie się za maraton 🐝😁

Pcosik lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Bożenki - zgłębiłam trochę wiedzę o suplementacji i tak.

Swanson i Solgar wcale super nie są 😩 Mają sztuczne dodatki do swoich tabletek np. sole magnezowe kwasów tłuszczowych.

Tym samym przechodzę na Formeds Biocaps, póki co biorę sam folian. Po kontroli B12 zobaczę czy mam suplementować. Ogólnie ten Formeds jest bez sztucznych dodatków.

Polecane są też Omega3 z Nordic Naturals Prenatal DHA. W jednej kapsułce jest 415 kwasu, w tym około 100 EPA i 240 DHA. Zalecana porcja to 2 tabletki. Jest też dodatek witaminy D3.
    Za 90 szt. trzeba zapłacić 100zł, ale ma czysty skład.

Piszę to gdybyście były zainteresowane.

Piękna beta! Gratuluję Kochana, życzę abyś wreszcie zaczęła cieszyć się z ciąży 😘

Popatrz na omega 3 apollo's hegemony ultra fish oil. Duża zawartość epa oraz dha. Dobry skład ☺

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Pcosik owulak ciemnieje więc zabierajcie się za maraton 🐝😁
    Z wcześniejszych obserwacji wiem, że u mnie to wyglądało np 13 negatyw, 18 średniak jak ten ze zdjęcia (ten ciemniejszy), 21 pozytyw :D więc dziś testuje do upadłego 😂😂😂😂

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj była owulacja i po ptokach :(

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png

Wysłany: 14 września 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    A u mnie dzisiaj była owulacja i po ptokach :(
    Agaciorka nic straconego, bierzcie się zaraz ze starym do roboty !

Jeszcze chwilę po owulce są nadal szansę. I sa chyba na tym forum dzieciaczki z 🐝po owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 21:18

Pcosik lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ