Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agaciorka wrote:
Herbatka i jak ochota na drożdżówkę przeszła czy walczysz ?
Walczę cały czas. Walczę już od kilku dobrych dni bo jedyne na co mam ochotę ,to właśnie wszytsko co zakazane,czyli naleśniki, pączki, drozdzowki,ziemniaczki, frytki, pierogi 🤤
Na nic innego nie mam ochoty, mięso,ryby, krewetki odrzucają mnie a wcześniej jadłam.
Ciężko u mnie teraz z tym jedzeniem. A że ostatnio pozwoliłam sobie już i na lody czekoladowe i na Bounty, to wiem,że teraz musze się pilnować.
Chyba byłabym zadowolona i zaspokojona gdybym codziennie mogła zjeść coś słodkiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 12:50
-
Kitka_87 wrote:Ladyo beta jak na 10dpo naprawdę ładna 😘 Gratulacje 💗 Szybciutko się maluch zagnieździł 🙂🙂🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 12:51
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
A mnie moja temperatura robi w ciula, dzis 14dpo a wciąż wysoko choc od wczoraj nie biore dupka. Test wczoraj negatywny. Po odstawieniu dupka okres dostaje w ciągu 3 dni, więc w środę powinien być.Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm -
Myszka może temperatura spadnie tuż przed samą @ pamiętam że dziewczyny pisały że próg szybko potrafi zlecieć
Herbatka a te słodycze co zyzia zajada co mają mało kcal może to by Cię zaspokoiło ☺️IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualnyWyczytałam w necie, na kilku stronach takie wnioski o cb:
"Choć trudno jednoznacznie określić przyczyny, najczęściej wczesnemu poronieniu ulegają zarodki nieprawidłowo rozwijające się i organizm kobiety samoistnie dąży do zakończenia ciąży na bardzo wczesnym etapie, aby nie dopuścić do rozwoju nieprawidłowej ciąży. Ta przyczyna jednak jest częstsza w przypadku poronień klinicznych (gdy jest pęcherzyk w macicy, serduszko bije).
Tymczasem poronienia biochemiczne rzadziej mają związek z nieprawidłowościami genetycznymi zarodka, a częściej związaną są z jego nieprawidłową implantacją (zagnieżdżeniem). Może to być spowodowane albo nieprawidłowym rozwojem trofoblastu, z którego rozwija się łożysko, albo niedostatecznym przygotowaniem do przyjęcia zarodka śluzówki macicy."Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 13:12
-
Kitka_87 wrote:Wyczytałam w necie, na kilku stronach takie wnioski o cb:
"Choć trudno jednoznacznie określić przyczyny, najczęściej wczesnemu poronieniu ulegają zarodki nieprawidłowo rozwijające się i organizm kobiety samoistnie dąży do zakończenia ciąży na bardzo wczesnym etapie, aby nie dopuścić do rozwoju nieprawidłowej ciąży. Ta przyczyna jednak jest częstsza w przypadku poronień klinicznych (gdy jest pęcherzyk w macicy, serduszko bije).
Tymczasem poronienia biochemiczne rzadziej mają związek z nieprawidłowościami genetycznymi zarodka, a częściej związaną są z jego nieprawidłową implantacją (zagnieżdżeniem). Może to być spowodowane albo nieprawidłowym rozwojem trofoblastu, z którego rozwija się łożysko, albo niedostatecznym przygotowaniem do przyjęcia zarodka śluzówki macicy."🍀 -
Kitka a na tych stronach jest coś co można więcej zrobić aby temu zapobiec ?IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Kitka_87 wrote:Wyczytałam w necie, na kilku stronach takie wnioski o cb:
Tymczasem poronienia biochemiczne rzadziej mają związek z nieprawidłowościami genetycznymi zarodka, a częściej związaną są z jego nieprawidłową implantacją (zagnieżdżeniem). Może to być spowodowane albo nieprawidłowym rozwojem trofoblastu, z którego rozwija się łożysko, albo niedostatecznym przygotowaniem do przyjęcia zarodka śluzówki macicy." -
Susanne wrote:Do dziewczyn, które miały tobiele z niepękniętego pecherzyka, czy później @ przychodziła normalnie? Czy lekarz dawał na to jakieś leczenie?
U mnie mimo braku owulacji, niepękniętego pęcherzyka 🐒 przychodziła sam, jak w zegarku.
Lekarka sugerowała duphaston żeby wywołać ale czas pojawienia się okresu byłby zbliżony więc nie brałam.Susanne lubi tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Morwa, przypomnisz gdzie u Ciebie jest problem? Które badania immunologiczne pomogły w diagnozie?
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Agaciorka wrote:Myszka może temperatura spadnie tuż przed samą @ pamiętam że dziewczyny pisały że próg szybko potrafi zlecieć
Tak, ale zawsze na 3 dni przed okresem temperatura stopniowo spadała.Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm -
nick nieaktualnyNajważniejsze dla mnie jest zdanie "Choć trudno jednoznacznie ocenić przyczyny...". Tym bardziej biorąc pod uwagę starania naturalne.
Liluś chcę zapytać moją gin czy dałaby mi skierowanie na histero i czy u niej w szpitalu robią. HSG nie mieli, ale laparo tak. Z histero nie wiem.
U mnie na 3 biochemy mam różne wnioski:
1. Zero plamień, bólu, niepokojących objawów. Nie znam swoich przyrostów, bo w 27dc, po przeziębieniu beta była tylko 5,1. Cały cykl zakończył się po 28 dniach. Z uwagi na infekcję sądzę, że ona odwróciła uwagę NK, ale nie na długo.
2. Zagadka.
3. Plamienia od samego początku i nie sądzę by był to problem z progesteronem. I o ile zarodek był w macicy to myślę, że tutaj NK były "wyciszone", a właśnie z uwagi na plamienia to sądzę, że zarodek się źle zagnieździł. Cykl skończył się wczoraj czyli po 34 dniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 13:56
-
nick nieaktualny
-
Susanne wrote:Do dziewczyn, które miały tobiele z niepękniętego pecherzyka, czy później @ przychodziła normalnie? Czy lekarz dawał na to jakieś leczenie?
U mnie okres przyszedł 5 dni później niż powinienSusanne lubi tę wiadomość
-
Agaciorka wrote:Myszka może temperatura spadnie tuż przed samą @ pamiętam że dziewczyny pisały że próg szybko potrafi zlecieć
Herbatka a te słodycze co zyzia zajada co mają mało kcal może to by Cię zaspokoiło ☺️
Próbowałam, zamówiłam te sosy i mi nie smakują.😑
Próbowałam robić różne zdrowe ciasta ale kompletnie mi to nie podchodzi.
Byłam ostatnio kilka razy w takiej cukierni gdzie są właśnie zdrowe wypiek przeznaczone dla alergików i dla cukrzyków , bez mąki, cukru itp. no i jakoś dało się zjeść ale nie bardzo zaspokoiło to moja potrzebę na słodkie
Ja to chyba muszę zjeść prawdziwe ciasto, pączka,czy batona a nie jakieś oszukaństwa 😁 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Nie wiem za bardzo co robić, bo ten lekarz takie plamienia kazał mi uznawać za okres, ale no kurde tej żywej krwi było dosłownie ociupinka, a tak to lekki róż i sraczka dziwaczka. Poza tym nie mam bóli menstruacyjnych ani cienia, więc nie wezmę tego clo, czekam dalej. Nie mogę się nigdzie dostać na jakiś podgląd, a że miałam te dwa pęcherzyki to pewnie nie pękły i pękła torbiel. Tak sobie przynajmniej wróżę z fusów.
Będę się obserwować i czekać, choć i mojej anielskiej cierpliwości coraz mniej. Myślę jeszcze nad dupkiem z czarnego rynku, podobno niektóre PCOSiary dostawały na wywołanie @.
CZEKAM kuźwa.
-
nick nieaktualny