X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo beta jak na 10dpo naprawdę ładna 😘 Gratulacje 💗 Szybciutko się maluch zagnieździł 🙂🙂🙂

Ladyo lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:

Herbatka i jak ochota na drożdżówkę przeszła czy walczysz ? ;)

Walczę cały czas. Walczę już od kilku dobrych dni bo jedyne na co mam ochotę ,to właśnie wszytsko co zakazane,czyli naleśniki, pączki, drozdzowki,ziemniaczki, frytki, pierogi 🤤
    Na nic innego nie mam ochoty, mięso,ryby, krewetki odrzucają mnie a wcześniej jadłam.

Ciężko u mnie teraz z tym jedzeniem. A że ostatnio pozwoliłam sobie już i na lody czekoladowe i na Bounty, to wiem,że teraz musze się pilnować.
    Chyba byłabym zadowolona i zaspokojona gdybym codziennie mogła zjeść coś słodkiego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 12:50

klz9df9hix7ly771.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Ladyo beta jak na 10dpo naprawdę ładna 😘 Gratulacje 💗 Szybciutko się maluch zagnieździł 🙂🙂🙂
    Właśnie tez jestem zdziwiona, myślałam ze będzie max 20. Wg kalendarza to 3t3d to beta dosyć wysoka. Szybko się zagnieździł, na co miał czekać, niecierpliwy jak mamusia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 12:51

Kitka_87 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Myszka91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moja temperatura robi w ciula, dzis 14dpo a wciąż wysoko choc od wczoraj nie biore dupka. Test wczoraj negatywny. Po odstawieniu dupka okres dostaje w ciągu 3 dni, więc w środę powinien być.

Starania od: 1.2020

🖤CB 01.2021
    🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
    💚24.02.2022 naturalny cud
    💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
    💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka może temperatura spadnie tuż przed samą @ pamiętam że dziewczyny pisały że próg szybko potrafi zlecieć

Herbatka a te słodycze co zyzia zajada co mają mało kcal może to by Cię zaspokoiło ☺️

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam w necie, na kilku stronach takie wnioski o cb:

"Choć trudno jednoznacznie określić przyczyny, najczęściej wczesnemu poronieniu ulegają zarodki nieprawidłowo rozwijające się i organizm kobiety samoistnie dąży do zakończenia ciąży na bardzo wczesnym etapie, aby nie dopuścić do rozwoju nieprawidłowej ciąży. Ta przyczyna jednak jest częstsza w przypadku poronień klinicznych (gdy jest pęcherzyk w macicy, serduszko bije).

Tymczasem poronienia biochemiczne rzadziej mają związek z nieprawidłowościami genetycznymi zarodka, a częściej związaną są z jego nieprawidłową implantacją (zagnieżdżeniem). Może to być spowodowane albo nieprawidłowym rozwojem trofoblastu, z którego rozwija się łożysko, albo niedostatecznym przygotowaniem do przyjęcia zarodka śluzówki macicy."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 13:12

• LILKA Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

"Choć trudno jednoznacznie określić przyczyny, najczęściej wczesnemu poronieniu ulegają zarodki nieprawidłowo rozwijające się i organizm kobiety samoistnie dąży do zakończenia ciąży na bardzo wczesnym etapie, aby nie dopuścić do rozwoju nieprawidłowej ciąży. Ta przyczyna jednak jest częstsza w przypadku poronień klinicznych (gdy jest pęcherzyk w macicy, serduszko bije).

Tymczasem poronienia biochemiczne rzadziej mają związek z nieprawidłowościami genetycznymi zarodka, a częściej związaną są z jego nieprawidłową implantacją (zagnieżdżeniem). Może to być spowodowane albo nieprawidłowym rozwojem trofoblastu, z którego rozwija się łożysko, albo niedostatecznym przygotowaniem do przyjęcia zarodka śluzówki macicy."
    Kiteczka a nie myślałaś o histeroskopii diagnostycznej?

🍀
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka a na tych stronach jest coś co można więcej zrobić aby temu zapobiec ?

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:

U mnie i w jednym i w drugim przypadku przyczyna leży w immunologii. Także ten opis do moich przypadków nie pasuje. Problemów z implantacją nie mam... pokazało to in vitro i 100% skuteczność transferów. Jakby podali mi zamiast blastocyty module z 8 komórkami to ta nie miałaby szans się zagnieździć przez mój układ immunologiczny . Blastocyty maja już bardzo dużo komórek i jest łatwiej im przetrwać. Synka poroniłam już po stwierdzone ciąży klinicznej. Zarodek w macicy z bijacym serduszkiem. Robiliśmy badania po poronieniu i syn był zdrowy , więc to nie wada sprawiła, że odszedł. Dla takich jak ja in vitro jest deska ratunku bo czym dłużej zarodek rozwija się nie we mnie tym większe szanse aby przeżył ten "atak". Synek nie miał tyle szczęścia bo był sam w macicy i tylko jego atakował mój organizm od samego poczatku. Anastazja w brzuchu była przez jakiś czas z drugim zarodkiem i to on najprawdopodobniej zgarnął cały atak na siebie aby ona mogła przeżyć. Także przy kolejnych transferach będziemy brać już tylko po dwa zarodki . Jak będzie to tak jak teraz ,że ogólnie będziemy mieć tylko 3 zarodki to najpierw bierzemy dwa a później kolejna procedura aby dorobić zarodki tak by przy kolejnym transferze znowu brać dwa.

• eszanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Do dziewczyn, które miały tobiele z niepękniętego pecherzyka, czy później @ przychodziła normalnie? Czy lekarz dawał na to jakieś leczenie?

U mnie mimo braku owulacji, niepękniętego pęcherzyka 🐒 przychodziła sam, jak w zegarku.
    Lekarka sugerowała duphaston żeby wywołać ale czas pojawienia się okresu byłby zbliżony więc nie brałam.

Susanne lubi tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, przypomnisz gdzie u Ciebie jest problem? Które badania immunologiczne pomogły w diagnozie?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    to się naprawdę dzieje 😍 ec37bfc7fe34.jpg

To byla tylko formalność ;) gratulacjie

Ladyo lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Myszka91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Myszka może temperatura spadnie tuż przed samą @ pamiętam że dziewczyny pisały że próg szybko potrafi zlecieć

Tak, ale zawsze na 3 dni przed okresem temperatura stopniowo spadała.

Starania od: 1.2020

🖤CB 01.2021
    🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
    💚24.02.2022 naturalny cud
    💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
    💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze dla mnie jest zdanie "Choć trudno jednoznacznie ocenić przyczyny...". Tym bardziej biorąc pod uwagę starania naturalne.

Liluś chcę zapytać moją gin czy dałaby mi skierowanie na histero i czy u niej w szpitalu robią. HSG nie mieli, ale laparo tak. Z histero nie wiem.

U mnie na 3 biochemy mam różne wnioski:

1. Zero plamień, bólu, niepokojących objawów. Nie znam swoich przyrostów, bo w 27dc, po przeziębieniu beta była tylko 5,1. Cały cykl zakończył się po 28 dniach. Z uwagi na infekcję sądzę, że ona odwróciła uwagę NK, ale nie na długo.

2. Zagadka.

3. Plamienia od samego początku i nie sądzę by był to problem z progesteronem. I o ile zarodek był w macicy to myślę, że tutaj NK były "wyciszone", a właśnie z uwagi na plamienia to sądzę, że zarodek się źle zagnieździł. Cykl skończył się wczoraj czyli po 34 dniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 13:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Kitka a na tych stronach jest coś co można więcej zrobić aby temu zapobiec ?

Nie. To są zbyt wczesne poronienia 😞

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda. Mój lekarz uważa że przy tych wczesnych ciążach bardzo ciężko wyłapać powód, bo może być ich mnóstwo 😥

27.05 FET-> Mamy naszego Maluszka ❤️

rfxggzu338ln1wxj.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Do dziewczyn, które miały tobiele z niepękniętego pecherzyka, czy później @ przychodziła normalnie? Czy lekarz dawał na to jakieś leczenie?

U mnie okres przyszedł 5 dni później niż powinien

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:

Herbatka a te słodycze co zyzia zajada co mają mało kcal może to by Cię zaspokoiło ☺️

Próbowałam, zamówiłam te sosy i mi nie smakują.😑
    Próbowałam robić różne zdrowe ciasta ale kompletnie mi to nie podchodzi.
    Byłam ostatnio kilka razy w takiej cukierni gdzie są właśnie zdrowe wypiek przeznaczone dla alergików i dla cukrzyków , bez mąki, cukru itp. no i jakoś dało się zjeść ale nie bardzo zaspokoiło to moja potrzebę na słodkie :P
    Ja to chyba muszę zjeść prawdziwe ciasto, pączka,czy batona a nie jakieś oszukaństwa 😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Nie wiem za bardzo co robić, bo ten lekarz takie plamienia kazał mi uznawać za okres, ale no kurde tej żywej krwi było dosłownie ociupinka, a tak to lekki róż i sraczka dziwaczka. Poza tym nie mam bóli menstruacyjnych ani cienia, więc nie wezmę tego clo, czekam dalej. Nie mogę się nigdzie dostać na jakiś podgląd, a że miałam te dwa pęcherzyki to pewnie nie pękły i pękła torbiel. Tak sobie przynajmniej wróżę z fusów.
    Będę się obserwować i czekać, choć i mojej anielskiej cierpliwości coraz mniej. Myślę jeszcze nad dupkiem z czarnego rynku, podobno niektóre PCOSiary dostawały na wywołanie @.

CZEKAM kuźwa.

still-waiting-skeleton.jpg

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sus, chodź do mnie to ja Ci zrobię podglad 😁😂

‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ