Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
Martt95 wrote:
Będzie się działo 🤣
Susanne, Joan, Natisz, Martt95, Morwa lubią tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
ladySiSi wrote:To jeszcze przede mną. Nie mogę się psychicznie przełamać do tego badania. Z góry się nastawiłam, że będzie pawik
Ja też mam zrobić krzywą i nie wiem czy dam radę🤢Ostatnio glukoze piłam w ciąży na badaniach,ale pozwolili zagryźć cytryną,wiec dałam radę.A teraz czytam że nie powinno sie cytryny bo zaburza wyniki..Noi 2-3godziny bez jedzenia picia i tylko glukoza..masakra😵
Ulaa,
Gratulacje❤Na pewno wszystko się ułoży!eh,z tymi facetami,z nimi źle bez nich jeszcze gorzej😉Na pewno na spokojnie wszystko przemyśli i będzie dobrze,przecież będzie miał w domu szkraba mówiącego tato😍A Ty się nie denerwuj teraz mamuśka😙 -
Proszę o uwagę 😁😁
Teraz na szybko w desperacji przedstawiam mój plan, oczywsicie odnośnie prolkatynu,. Wynik z lutego,to 19 ale okazuje się że powinno być mniej a więc do sedna
To jest mój 4dc cyklu, chce się zapisać do Szewczuka na najniższa wizytę na środę. Jutro szybko iść zrobić jeszcze raz prolkatne żeby mieć aktualny wynik. Hmm albo jeszcze i dziś ? Bo niby prolaktynę można badać w każdym dniu cyklu( tak mówią internetu) . I jeśli pan Szewczuk stwierdzi,że muszę coś na nią brać to zdążę jeszcze w tym cyklu przed owulacja i może akuart to będzie to!!
Czy ten plan ma sens,czy raczej nie ma sensu? Baaardzo proszę dajcie znać🤗🤗 -
ladySiSi wrote:Będzie się działo 🤣
Widzialam kiedyś to wideo, zawsze mnie interesowała historia ich związku 🤣
I czekałam aż mu babka odda w łeb.
LadySisi wszystkiego najlepszego w wyjątkowy, acz ostatni dzień, kiedy możesz zaśpiewać "dwudziestolatki to ja i Ty".
Jutro też będzie fajnie 😉ladySiSi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeszanka wrote:Jest. Zdarza się że dopiero w ciąży sie ujawniają. Dlatego po poronieniach zalecają zrobienie badań na krzepliwosc do 1 miesiacą od poronienia.
Mam znajomą ktora urodziła wcześniaka z powodu zbyt wcześnie odklejonego łożyska. Niestety zmarł po tygodniu. U niej w wynikach zaraz po porodzie wyszła trombofilia nabyta. Badanie robione pozniej byly w normie bez zadnych odchylen. Kolekna ciaza pod opieka hematologa i znowu wahania w bialku S. Wdrozona heparyna.
Tak, tutaj się zgodzę, ale to dlatego, że u niej problemy musiały wystąpić już przed ciążą tylko nie była tego świadoma.
Wg mnie, dla własnego bezpieczeństwa lepiej zbadać i mutacje, i białka przed ciążą. Wtedy lekarz prowadzący wie na co zwrócić uwagę. Oczywiście dobry lekarz.
Natomiast chodziło mi o to, że wyniki białek i krzepliwość w czasie ciąży zawsze, u każdej z nas, będą zaniżone w pierwszym przypadku i zawyżone w drugim. Aczkolwiek nie muszą być ani poniżej, ani powyżej normy. -
Joan wrote:"Krew do badania należy pobrać na czczo, najlepiej 2-3 h godziny po przebudzeniu, między 2 a 5 dniem cyklu."
czyli jutro rano. To jest dobry plan !
Przepraszam,że takie głupie pytania zadaje ale czuję że prilkatyna uderzyła mi do głowy 😅 -
ZielonaHerbata wrote:Proszę o uwagę 😁😁
Teraz na szybko w desperacji przedstawiam mój plan, oczywsicie odnośnie prolkatynu,. Wynik z lutego,to 19 ale okazuje się że powinno być mniej a więc do sedna
To jest mój 4dc cyklu, chce się zapisać do Szewczuka na najniższa wizytę na środę. Jutro szybko iść zrobić jeszcze raz prolkatne żeby mieć aktualny wynik. Hmm albo jeszcze i dziś ? Bo niby prolaktynę można badać w każdym dniu cyklu( tak mówią internetu) . I jeśli pan Szewczuk stwierdzi,że muszę coś na nią brać to zdążę jeszcze w tym cyklu przed owulacja i może akuart to będzie to!!
Czy ten plan ma sens,czy raczej nie ma sensu? Baaardzo proszę dajcie znać🤗🤗
Ja miałam zleconą prolaktynę w fazie lutealnej,chyba ok 20dnia cyklu.Ale czytałam że można zrobić przed owulacją 2-3dni i potem właśnie ok tygodnia po owulacji.
Przed chwilą napisałam do mojej gin kiedy mam wlasnie zrobic tą prolaktynę po obciążeniu.Jak odpisze to dam znać.
A na początku cyklu miałam LH i FSHZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
madziulix3, ladySiSi, ZielonaHerbata, Martt95, a.kaczm1998 , SzalonaOna, KAR, LILKA lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Susanne wrote:Widzialam kiedyś to wideo, zawsze mnie interesowała historia ich związku 🤣
I czekałam aż mu babka odda w łeb.
LadySisi wszystkiego najlepszego w wyjątkowy, acz ostatni dzień, kiedy możesz zaśpiewać "dwudziestolatki to ja i Ty".
Jutro też będzie fajnie 😉
Na pewno nie mają nudno, ale widać, że chyba jej się taniec podoba skoro dalej tańczy 😂
Dzięki za życzenia. Skoro już składacie to ja chyba dzisiaj te piccolo otworzę 🍾🥂Susanne lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualny
-
Joan wrote:szalona
Kiedy masz wyniki bety ?Joan lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
ZielonaHerbata wrote:Proszę o uwagę 😁😁
Czy ten plan ma sens,czy raczej nie ma sensu? Baaardzo proszę dajcie znać🤗🤗Natisz lubi tę wiadomość