Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

Będzie się działo 🤣

WknrswxxtNfjagid56NCcuTWJYmfh6pUIxmtPlTiScowb-MIZ7VtuV-viWH9rgmmfcmghmmNwNGmtYavByYh9erPaeH-9OX6VbwzXRIXfKaiUXuPoGR83zAhdcJ6KumODFjhNb59vtA-iEWHyJ-l8KiX0wDq

Susanne, Joan, Natisz, Martt95, Morwa lubią tę wiadomość

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Oooo dziękuję, dziękuję ! 💚
    Zaraz go sobie wyszukamy i obyczaje ☺️
    Zapisuj się do niego prędko, z Andrzejkiem zaraz, będziesz w ciąży:D

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    To jeszcze przede mną. Nie mogę się psychicznie przełamać do tego badania. Z góry się nastawiłam, że będzie pawik

Ja też mam zrobić krzywą i nie wiem czy dam radę🤢Ostatnio glukoze piłam w ciąży na badaniach,ale pozwolili zagryźć cytryną,wiec dałam radę.A teraz czytam że nie powinno sie cytryny bo zaburza wyniki..Noi 2-3godziny bez jedzenia picia i tylko glukoza..masakra😵

Ulaa,
    Gratulacje❤Na pewno wszystko się ułoży!eh,z tymi facetami,z nimi źle bez nich jeszcze gorzej😉Na pewno na spokojnie wszystko przemyśli i będzie dobrze,przecież będzie miał w domu szkraba mówiącego tato😍A Ty się nie denerwuj teraz mamuśka😙

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o uwagę 😁😁

Teraz na szybko w desperacji przedstawiam mój plan, oczywsicie odnośnie prolkatynu,. Wynik z lutego,to 19 ale okazuje się że powinno być mniej a więc do sedna

To jest mój 4dc cyklu, chce się zapisać do Szewczuka na najniższa wizytę na środę. Jutro szybko iść zrobić jeszcze raz prolkatne żeby mieć aktualny wynik. Hmm albo jeszcze i dziś ? Bo niby prolaktynę można badać w każdym dniu cyklu( tak mówią internetu) . I jeśli pan Szewczuk stwierdzi,że muszę coś na nią brać to zdążę jeszcze w tym cyklu przed owulacja i może akuart to będzie to!!

Czy ten plan ma sens,czy raczej nie ma sensu? Baaardzo proszę dajcie znać🤗🤗

klz9df9hix7ly771.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Będzie się działo 🤣

WknrswxxtNfjagid56NCcuTWJYmfh6pUIxmtPlTiScowb-MIZ7VtuV-viWH9rgmmfcmghmmNwNGmtYavByYh9erPaeH-9OX6VbwzXRIXfKaiUXuPoGR83zAhdcJ6KumODFjhNb59vtA-iEWHyJ-l8KiX0wDq

Widzialam kiedyś to wideo, zawsze mnie interesowała historia ich związku 🤣
    I czekałam aż mu babka odda w łeb.

LadySisi wszystkiego najlepszego w wyjątkowy, acz ostatni dzień, kiedy możesz zaśpiewać "dwudziestolatki to ja i Ty".
    Jutro też będzie fajnie 😉

ladySiSi lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Zapisuj się do niego prędko, z Andrzejkiem zaraz, będziesz w ciąży:D

Ja też do niego lecę !

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Jest. Zdarza się że dopiero w ciąży sie ujawniają. Dlatego po poronieniach zalecają zrobienie badań na krzepliwosc do 1 miesiacą od poronienia.

Mam znajomą ktora urodziła wcześniaka z powodu zbyt wcześnie odklejonego łożyska. Niestety zmarł po tygodniu. U niej w wynikach zaraz po porodzie wyszła trombofilia nabyta. Badanie robione pozniej byly w normie bez zadnych odchylen. Kolekna ciaza pod opieka hematologa i znowu wahania w bialku S. Wdrozona heparyna.

Tak, tutaj się zgodzę, ale to dlatego, że u niej problemy musiały wystąpić już przed ciążą tylko nie była tego świadoma.

Wg mnie, dla własnego bezpieczeństwa lepiej zbadać i mutacje, i białka przed ciążą. Wtedy lekarz prowadzący wie na co zwrócić uwagę. Oczywiście dobry lekarz.

Natomiast chodziło mi o to, że wyniki białek i krzepliwość w czasie ciąży zawsze, u każdej z nas, będą zaniżone w pierwszym przypadku i zawyżone w drugim. Aczkolwiek nie muszą być ani poniżej, ani powyżej normy.

• Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 11:55

Kitka_87, ladySiSi, Mowe, szona lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy lepiej się wstrzymać i dać sobie szansę w tym cyklu z Inofemem i fetialsafe a jak nie pyknie to iść do Andrzeja ?🤔

szona lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    "Krew do badania należy pobrać na czczo, najlepiej 2-3 h godziny po przebudzeniu, między 2 a 5 dniem cyklu."

czyli jutro rano. To jest dobry plan !
    Joan a myślisz,że jesli nawet dostanę jakieś leki i zacznę je brać w 6dc to one cokolwiek zaczną działać do owulki i zwiększa mi szansę? Czy raczej to za krótki okres czasu ?

Przepraszam,że takie głupie pytania zadaje ale czuję że prilkatyna uderzyła mi do głowy 😅

klz9df9hix7ly771.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Marzenia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Proszę o uwagę 😁😁

Teraz na szybko w desperacji przedstawiam mój plan, oczywsicie odnośnie prolkatynu,. Wynik z lutego,to 19 ale okazuje się że powinno być mniej a więc do sedna

To jest mój 4dc cyklu, chce się zapisać do Szewczuka na najniższa wizytę na środę. Jutro szybko iść zrobić jeszcze raz prolkatne żeby mieć aktualny wynik. Hmm albo jeszcze i dziś ? Bo niby prolaktynę można badać w każdym dniu cyklu( tak mówią internetu) . I jeśli pan Szewczuk stwierdzi,że muszę coś na nią brać to zdążę jeszcze w tym cyklu przed owulacja i może akuart to będzie to!!

Ja miałam zleconą prolaktynę w fazie lutealnej,chyba ok 20dnia cyklu.Ale czytałam że można zrobić przed owulacją 2-3dni i potem właśnie ok tygodnia po owulacji.
    Przed chwilą napisałam do mojej gin kiedy mam wlasnie zrobic tą prolaktynę po obciążeniu.Jak odpisze to dam znać.
    A na początku cyklu miałam LH i FSH

• Natisz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej sikam 😅 w oczekiwaniu na betę

2ca4e3151df5.jpg

f76aa9ca1170.jpg

madziulix3, ladySiSi, ZielonaHerbata, Martt95, a.kaczm1998 , SzalonaOna, KAR, LILKA lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Widzialam kiedyś to wideo, zawsze mnie interesowała historia ich związku 🤣
    I czekałam aż mu babka odda w łeb.

LadySisi wszystkiego najlepszego w wyjątkowy, acz ostatni dzień, kiedy możesz zaśpiewać "dwudziestolatki to ja i Ty".
    Jutro też będzie fajnie 😉

Na pewno nie mają nudno, ale widać, że chyba jej się taniec podoba skoro dalej tańczy 😂

Dzięki za życzenia. Skoro już składacie to ja chyba dzisiaj te piccolo otworzę 🍾🥂

Susanne lubi tę wiadomość

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !! To ja może nawet i dzisiaj pójdę zbadać prolaktynę ! Już szukam gdzie mnie dzisiaj przyjmą 💪

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z prolaktyny po obciążeniu rezygnuję. Biorę niepokalanka, on obniża prolaktynę, więc jakieś zabezpieczenie mam.

szona lubi tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    szalona :)
    Kiedy masz wyniki bety ?
    Koło 15stej dopiero... Ciekawe jaki wynik będzie, bo nie z porannego a kreski są mocne 🤫🤔

Joan lubi tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Proszę o uwagę 😁😁

Nie badaj jej dziś ani jutro, idź do niego z tym wynikiem, on Ci da skierowanie na makroprolaktyne od razu.

Natisz lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ