X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 11:55

• Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 11:56

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Jako fotograf też doceniam estetyczne zdjecia obsikanych testów:D

Robisz też sesje brzuszkowe? Moja koleżanka wstawiła wczoraj piękne zdjęcie z takiej sesji, zakochałam się 🥰

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    No właśnie ja też się zastanawiam i nad tymi DNA,ANA.Bo mam jedno dziecko,więc raczej wrodzonych nie mam wad genetycznych.Dla mnie ta genetyka,przeciwciała to czarna magia😲Chce porobić badania te które zalecane były na 1 stronie wątku kwietniowego,ale nie wjem czy jest wlasnie sens tych genetycznych skoro mam już dziecko

ANIA i NK można nabyć, nawet jak juz masz dziecko, ale właśnie nie wiem jak z tymi

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze juz chyba dziś nie uda mi się zrobić badań, nikt nie odbiera telefonu.
    Myślicie, że warto iść do szewczuka z badaniami z końca grudnia? Chciłabym jak najwięcej wycisnąć z tej wizyty. I teraz nie wiem, czy isc do niego w srode. Czy korzystniej dla mnie bedzie jak wybiore sie do niego w okresie kolo owulacji ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    No właśnie, u mnie to samo.. aż boję się zaglądać na konto 😬

A słyszałyście o nowym projekcie nowelizacji przepisów antykryzysowych, który na początku tygodnia rząd ma skierować do Sejmu?

"Przepisy bardzo luzują zasady obniżania wynagrodzeń pracowników. W ich myśl przedsiębiorcy dotknięci kryzysem będą mogli obciąć czas pracy zatrudnionych, a co za tym idzie, także ich wynagrodzenia (o 10 proc.) tylko na podstawie oświadczenia. Zbędne stanie się porozumienie z pracownikami czy związkami zawodowymi. Pracowników może zaniepokoić propozycja uproszczenia zwalniania i obniżania wynagrodzeń. Po zmianach będzie to można zrobić nawet e-mailem. Z projektu, jaki już w tym tygodniu może zostać przyjęty przez Sejm, wynika, że na pierwszy ogień do zwolnienia będą mogły pójść osoby z dodatkowymi źródłami przychodów, w tym emeryci, renciści i rentierzy." 😱

Mój mąż już dostał aneks - 10% wynagrodzenia, a jak nie podpisze to zwolnienie. Tragedia...

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 12:42

ladySiSi lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kitka_87, luthienn lubią tę wiadomość

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    też byłam zadowolona z podwórka do czasu jaki mi postawili bloki zaraz za płotem :P

Łahahaha no to Ty już nago nie wyjdziesz 😂

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    wady genetyczne nie powodują BEZPŁODNOŚCI ( te o których mówimy na wątku) tylko ewentualnie mogą utrudniać zapłodnienie lub zaburzać płodność

O widzisz,tego mi brakowało.Dzięki!Czyli tak czy siak powinnam zrobić te badania.O pierwsze dziecko staraliśmy się półtora roku,może faktycznie coś z tą genetyką nie tak😑Ale najpierw zbadam pozostałe i drożność,a na koniec genetyka.
    Teraz mam jasność.Dziękuję😚

Joan lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Dzisiaj Bożena zaznała termometru :)

haha jak w ustach to mi tak głośno piszczał.
    W Bożene kurde cisza. Myślałam, że nie włączyłam czy coś. I świeciłam latarka pod kołdrą czy tam się w ogóle pokazał jakiś wynik :P
    Taka byłam zeschizowana, żeby pamiętać rano o Bożenie, że obudziłam się bez budzika i to za wcześnie :P
    Jaka gorąca sztuka ta Twoja Bożena!! Masz ogień w du*ie :D 💣
    To tylko moja wciąż zimna Jak lód...

Joan lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulix, mam nadzieję, że jednak zajdziemy w ciaze i do dupy polecimy :D bo u mnie 30 za rok w czerwcu, to będziemy brzuchate, albo dzieciate.

Ale w innych okolicznościach bardzo chętnie, zapisuję w kalendarzyku i będzie imba życia. Może na Twoja 30, jak już dzieci odchowane haha

madziulix3 lubi tę wiadomość

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:

W Bożene kurde cisza. Myślałam, że nie włączyłam czy coś. I świeciłam latarka pod kołdrą czy tam się w ogóle pokazał jakiś wynik :P
    Taka byłam zeschizowana, żeby pamiętać rano o Bożenie, że obudziłam się bez budzika i to za wcześnie :P

Pod kołdrą pikania faktycznie nie słychać i ja zaglądam co chwilę z latarką z telefonu(oczy zaspane)czy ta literka C miga,jak nie to wiem że już koniec pomiaru😁Ale ostatnio budze sie godzine lub dwie przed budzikiem i tempka zaburzona.Mój organizm żyje chyba jeszcze czasem z przed zmiany zegarków😉

Joan, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    No własnie tez nie wiem, czy dziś to dobry pomysł na badanie prolaktyny, bo mam za dużo emocji w sobie :D
    Ale póki ci to i tak nigdzie nie moge się dodzwinić, albo mają przerwe do 4.05 albo nikt nie odbiera.

Prolaktynę tylko rano, po odpoczynku, nawet w gabinecie po chwili posiedzenia, bez żadnych zabaw seksualnych dzień wcześniej, bez dotykania piersi. To wszystko BARDZO zaburza obraz prolaktyny.

Susanne, Joan lubią tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, sama sobie zleciłam ;) siedzenie na dupie i czekanie na dziecko, które spadnie z kosmosu - nie jest moją mocną stroną ;p

Joan, Susanne lubią tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzwonię na Polną do Poznania czy robią HSG na NFZ i jaki czas oczekiwania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Madziulix, mam nadzieję, że jednak zajdziemy w ciaze i do dupy polecimy :D bo u mnie 30 za rok w czerwcu, to będziemy brzuchate, albo dzieciate.

Ale w innych okolicznościach bardzo chętnie, zapisuję w kalendarzyku i będzie imba życia. Może na Twoja 30, jak już dzieci odchowane haha

Kurw żeby stary z 3 dzieci chciał zostać i mnie puścił 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    wady genetyczne nie powodują BEZPŁODNOŚCI ( te o których mówimy na wątku) tylko ewentualnie mogą utrudniać zapłodnienie lub zaburzać płodność

Kochana niepłodności ☺️ Bezpłodne byłybyśmy bez macicy.

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:

Ja mierzylam w usta, nie lubie sobie grzebać w wargach 😂 u mnie tylko 36,15 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 11:19

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ