Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 11:55

• Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 11:56

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Jako fotograf też doceniam estetyczne zdjecia obsikanych testów:D

Robisz też sesje brzuszkowe? Moja koleżanka wstawiła wczoraj piękne zdjęcie z takiej sesji, zakochałam się 🥰

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    No właśnie ja też się zastanawiam i nad tymi DNA,ANA.Bo mam jedno dziecko,więc raczej wrodzonych nie mam wad genetycznych.Dla mnie ta genetyka,przeciwciała to czarna magia😲Chce porobić badania te które zalecane były na 1 stronie wątku kwietniowego,ale nie wjem czy jest wlasnie sens tych genetycznych skoro mam już dziecko

ANIA i NK można nabyć, nawet jak juz masz dziecko, ale właśnie nie wiem jak z tymi

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze juz chyba dziś nie uda mi się zrobić badań, nikt nie odbiera telefonu.
    Myślicie, że warto iść do szewczuka z badaniami z końca grudnia? Chciłabym jak najwięcej wycisnąć z tej wizyty. I teraz nie wiem, czy isc do niego w srode. Czy korzystniej dla mnie bedzie jak wybiore sie do niego w okresie kolo owulacji ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    No właśnie, u mnie to samo.. aż boję się zaglądać na konto 😬

A słyszałyście o nowym projekcie nowelizacji przepisów antykryzysowych, który na początku tygodnia rząd ma skierować do Sejmu?

"Przepisy bardzo luzują zasady obniżania wynagrodzeń pracowników. W ich myśl przedsiębiorcy dotknięci kryzysem będą mogli obciąć czas pracy zatrudnionych, a co za tym idzie, także ich wynagrodzenia (o 10 proc.) tylko na podstawie oświadczenia. Zbędne stanie się porozumienie z pracownikami czy związkami zawodowymi. Pracowników może zaniepokoić propozycja uproszczenia zwalniania i obniżania wynagrodzeń. Po zmianach będzie to można zrobić nawet e-mailem. Z projektu, jaki już w tym tygodniu może zostać przyjęty przez Sejm, wynika, że na pierwszy ogień do zwolnienia będą mogły pójść osoby z dodatkowymi źródłami przychodów, w tym emeryci, renciści i rentierzy." 😱

Mój mąż już dostał aneks - 10% wynagrodzenia, a jak nie podpisze to zwolnienie. Tragedia...

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 12:42

ladySiSi lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kitka_87, luthienn lubią tę wiadomość

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    też byłam zadowolona z podwórka do czasu jaki mi postawili bloki zaraz za płotem :P

Łahahaha no to Ty już nago nie wyjdziesz 😂

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    wady genetyczne nie powodują BEZPŁODNOŚCI ( te o których mówimy na wątku) tylko ewentualnie mogą utrudniać zapłodnienie lub zaburzać płodność

O widzisz,tego mi brakowało.Dzięki!Czyli tak czy siak powinnam zrobić te badania.O pierwsze dziecko staraliśmy się półtora roku,może faktycznie coś z tą genetyką nie tak😑Ale najpierw zbadam pozostałe i drożność,a na koniec genetyka.
    Teraz mam jasność.Dziękuję😚

Joan lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Dzisiaj Bożena zaznała termometru :)

haha jak w ustach to mi tak głośno piszczał.
    W Bożene kurde cisza. Myślałam, że nie włączyłam czy coś. I świeciłam latarka pod kołdrą czy tam się w ogóle pokazał jakiś wynik :P
    Taka byłam zeschizowana, żeby pamiętać rano o Bożenie, że obudziłam się bez budzika i to za wcześnie :P
    Jaka gorąca sztuka ta Twoja Bożena!! Masz ogień w du*ie :D 💣
    To tylko moja wciąż zimna Jak lód...

Joan lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulix, mam nadzieję, że jednak zajdziemy w ciaze i do dupy polecimy :D bo u mnie 30 za rok w czerwcu, to będziemy brzuchate, albo dzieciate.

Ale w innych okolicznościach bardzo chętnie, zapisuję w kalendarzyku i będzie imba życia. Może na Twoja 30, jak już dzieci odchowane haha

madziulix3 lubi tę wiadomość

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:

W Bożene kurde cisza. Myślałam, że nie włączyłam czy coś. I świeciłam latarka pod kołdrą czy tam się w ogóle pokazał jakiś wynik :P
    Taka byłam zeschizowana, żeby pamiętać rano o Bożenie, że obudziłam się bez budzika i to za wcześnie :P

Pod kołdrą pikania faktycznie nie słychać i ja zaglądam co chwilę z latarką z telefonu(oczy zaspane)czy ta literka C miga,jak nie to wiem że już koniec pomiaru😁Ale ostatnio budze sie godzine lub dwie przed budzikiem i tempka zaburzona.Mój organizm żyje chyba jeszcze czasem z przed zmiany zegarków😉

Joan, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    No własnie tez nie wiem, czy dziś to dobry pomysł na badanie prolaktyny, bo mam za dużo emocji w sobie :D
    Ale póki ci to i tak nigdzie nie moge się dodzwinić, albo mają przerwe do 4.05 albo nikt nie odbiera.

Prolaktynę tylko rano, po odpoczynku, nawet w gabinecie po chwili posiedzenia, bez żadnych zabaw seksualnych dzień wcześniej, bez dotykania piersi. To wszystko BARDZO zaburza obraz prolaktyny.

Susanne, Joan lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, sama sobie zleciłam ;) siedzenie na dupie i czekanie na dziecko, które spadnie z kosmosu - nie jest moją mocną stroną ;p

Joan, Susanne lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzwonię na Polną do Poznania czy robią HSG na NFZ i jaki czas oczekiwania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Madziulix, mam nadzieję, że jednak zajdziemy w ciaze i do dupy polecimy :D bo u mnie 30 za rok w czerwcu, to będziemy brzuchate, albo dzieciate.

Ale w innych okolicznościach bardzo chętnie, zapisuję w kalendarzyku i będzie imba życia. Może na Twoja 30, jak już dzieci odchowane haha

Kurw żeby stary z 3 dzieci chciał zostać i mnie puścił 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    wady genetyczne nie powodują BEZPŁODNOŚCI ( te o których mówimy na wątku) tylko ewentualnie mogą utrudniać zapłodnienie lub zaburzać płodność

Kochana niepłodności ☺️ Bezpłodne byłybyśmy bez macicy.

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:

Ja mierzylam w usta, nie lubie sobie grzebać w wargach 😂 u mnie tylko 36,15 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 11:19

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ