Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszona wrote:Kitka jaką Ty masz wiedzę! Szacun.
A dopiszę sobie do listy. Generalnie popatrzę na badania pod kątem pcos. Na razie mam wynik testosteronu i jest ok. Ogarnę resztę nadnerczowych i krzywą. I pomyślę o metforminie. Chociaż NAC, który biorę ma dobre działanie proowulacyjne i uspokaja cukry. Dzięki za trop.
Nad Ana pomyślę. Zobaczę co wyjdzie z ASA i AOA.
Kitka, czytam Twoją stopkę i mamy całkiem podobna sytuację. Podobny wiek, czas starań, biochem w podobnym momencie cyklu...
...to i w ciąże razem zajdziemy. Propnuję maj
Dzięki 💋💚
Szona PCOS idzie w parze z insuliną. Także koniecznie krzywa insulinowa. Masz PAI więc dodatkowy argument za.
U mnie krzywa insulinowa nie jest tragiczna, ale bez szału. Cukier mi leci poniżej normy po 2h. Jedno z drugim powiązane.
Rzeczywiście jesteśmy forumowe siostry ☺️ Wiosna to idealny moment na zajście w ciążę 🌷🌷🌷Joan, szona lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 12:43
Joan, Kitka_87, madziulix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoan wrote:dobrze napisałam świadomie.
Marzenia sądziła, że skoro ma dziecko to nie wyjdzie nic z genetyki. A to nie prawda.
Jak się ma coś z genetyką/immunologią to można być niepłodnym ale nie bezpłodnym
Zwracam honory, nie sczaiłam tej trafnej hiperboli 🤭😆Joan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiłego dnia dziewczyny i oby jak najwięcej pozytywnych testów się tu pojawiało❤️
Aż miło tutaj wejść i zobaczyć, że kolejny test pozytywny ❤️
Takie poniedziałki lubię 😁
Ja dzisiaj z Bożeną pod kołdrą a później idziemy na balkon bo ciepło będzie w słoneczku 🌞Joan, Edyciak, Susanne, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Susanne wrote:Tak, robię też i takie, tyle co ja się już brzuszków naogladalam i żadna mnie jeszcze nie zarazila 👶
Często się zdarza tak, że robię ślub, potem brzuszek u tej pary, a potem ich coroczne sesje rodzinne.
Dla tych emocji rzuciłam pracę jako inżynier 😅
Inżynier z duszą artysty, a to ciekawe 😀 Z Twoim poczuciem humoru na pewno jesteś mistrzem rozluźniania atmosfery i zdjęcia wychodzą piękne. Taki fotograf to skarb.Susanne lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualnySusanne wrote:Moja mama miała niedorozwój macicy, mówili, że to tak jakby jej nie miała, mówili, że bezplodna na amen, ona na to: to patrzcie i ma 2 córki.
Bo widać mama miała wadę macicy, jest ich kilka. Warto robić już na dalszym etapie Histeroskopię dlatego.
Ja się biorę za HSG. Biochem na koncie, ale kto wie czy dotarło jajeczko do macicy, czy może się rozgościło na moment w jajowodzie.
Muszę się przepchać 😅😅😅Joan, Susanne lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Ja wzięłam pierwszą tabletkę w 14 dniu cyklu i dzień później miałam.owulacje z jakiegoś turbo wielkiego pęcherzyka który zdaniem Andrzeja miał już nie pęknąć, więc Andrzej był podniecony że lek tak szybko zadziałał. Ale wtedy powiedział mi że Endometrium jest już pofalowane czyli jakby szykujace się do miesiączkiz czyli raczej nie bylo szans na zajscie wtedy. No i w następnym cyklu byłam w ciąży.
Anetka, Ty długo do Niego chodziłaś ? Przy jakiej prolaktynie przepisał Ci leki ? Ogólnie wizyty u niego są takie 5 minutowe na szybkości i trzeba dużo info z jego wyciągać,czy raczej sam też dużo mówi ?😁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Joan wrote:Andrzej Szewczuk. Lekarz ze śmiesznym zdjęciem profilowym na znanym lekarzu.
Spec od prolki. Poczytaj opinie o nim.
Też polecam 😊 Chodzę do niego od roku, wiele moich znajomych też i wszystkie zadowolone. Często ma specyficzne poczucie humoru, ale ja go bardzo lubię. Odpisze nawet na maila wieczorem czy w weekend. Jak nie ma wolnego terminu a pilnie potrzeba wizyty to zostanie dłużej albo przyjemnie jeszcze przed pierwszą pacjentką. Ja się czuje zawsze zaopiekowana. Nawet teraz w ciąży wysłał mnie na badania i mówił że jak będę wszystkie miała to mam mu od razu wysłać na maila.
ZielonaHerbata, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ladySiSi wrote:Inżynier z duszą artysty, a to ciekawe 😀 Z Twoim poczuciem humoru na pewno jesteś mistrzem rozluźniania atmosfery i zdjęcia wychodzą piękne. Taki fotograf to skarb.
No, mówiłam Wam, że jestem dziwna, ale dusza artysty była jednak silniejsza.
A z tym rozśmieszaniem to trochę masz rację, czasem robię bardzo intymne sesje brzuszkowe, takie jak lubię najbardziej, ale to wymaga dużo zaufania i zawsze idę z taką osobą albo parą najpierw na kawkę, żeby ich wyluzować, a potem to już się śmiejemy cały seans
Właśnie sobie zdałam sprawę jak mi tego brakuje teraz (((
Wasze brzuchy to bym wszystkie obcykała!ladySiSi lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Anetka, Ty długo do Niego chodziłaś ? Przy jakiej prolaktynie przepisał Ci leki ? Ogólnie wizyty u niego są takie 5 minutowe na szybkości i trzeba dużo info z jego wyciągać,czy raczej sam też dużo mówi ?😁
Wizyta z 15-20 min jak trzeba to więcej- zwykle ma opóźnienie z tego tytułu. Na każde zadane pytanie Ci odpowie, czasami z przekąsem ale ja lubię taki humor :p generalnie jest przekonany o swojej zajebistosci ale mi się to podoba.
Nie zdziwi się jak w trakcie wizyty będzie odpisywał komuś na SMS. Można by uznać to za ignorancję, ale jak będziesz miała problem to możesz być tą osobą której właśnie odpisuje po 1.minucie w trakcie kogoś wizyty więc mnie to ani trochę nie wkurza bo na emaile czy SMS odpisuje ekspresowo.ZielonaHerbata, Susanne, ladySiSi lubią tę wiadomość
-
Udało mi się dodzownic do jednego labu ale mogę przyjść dopiero w srode. A środę na 18 miałabym wizye u Szewczuka. Babeczka zapewniła ,że do tej godz na pewno będzie wynik ale kto ją tam wie🙃
Tylko że w środę będę miała 6dc. Myślicie,że jest sens wtedy badać ?