Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 11:56

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Kitka jaką Ty masz wiedzę! Szacun.
    A dopiszę sobie do listy. Generalnie popatrzę na badania pod kątem pcos. Na razie mam wynik testosteronu i jest ok. Ogarnę resztę nadnerczowych i krzywą. I pomyślę o metforminie. Chociaż NAC, który biorę ma dobre działanie proowulacyjne i uspokaja cukry. Dzięki za trop.

Nad Ana pomyślę. Zobaczę co wyjdzie z ASA i AOA.

Kitka, czytam Twoją stopkę i mamy całkiem podobna sytuację. Podobny wiek, czas starań, biochem w podobnym momencie cyklu...

...to i w ciąże razem zajdziemy. Propnuję maj :)

Dzięki 💋💚

Szona PCOS idzie w parze z insuliną. Także koniecznie krzywa insulinowa. Masz PAI więc dodatkowy argument za.

U mnie krzywa insulinowa nie jest tragiczna, ale bez szału. Cukier mi leci poniżej normy po 2h. Jedno z drugim powiązane.

Rzeczywiście jesteśmy forumowe siostry ☺️ Wiosna to idealny moment na zajście w ciążę 🌷🌷🌷

Joan, szona lubią tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 12:43

Joan, Kitka_87, madziulix3 lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    dobrze napisałam :) świadomie.
    Marzenia sądziła, że skoro ma dziecko to nie wyjdzie nic z genetyki. A to nie prawda.
    Jak się ma coś z genetyką/immunologią to można być niepłodnym ale nie bezpłodnym

Zwracam honory, nie sczaiłam tej trafnej hiperboli 🤭😆

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny i oby jak najwięcej pozytywnych testów się tu pojawiało❤️
    Aż miło tutaj wejść i zobaczyć, że kolejny test pozytywny ❤️
    Takie poniedziałki lubię 😁
    Ja dzisiaj z Bożeną pod kołdrą a później idziemy na balkon bo ciepło będzie w słoneczku 🌞

Joan, Edyciak, Susanne, Martt95 lubią tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu zapomniałam o zmierzeniu temp🙊🙊właśnie czytając Was przypomniałam sobie o tym. Przymierzam się do tego cały czas ale zapominam. Jutro nastwie sobie budzik 🙃

klz9df9hix7ly771.png
  • ladySiSi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Tak, robię też i takie, tyle co ja się już brzuszków naogladalam i żadna mnie jeszcze nie zarazila 👶
    Często się zdarza tak, że robię ślub, potem brzuszek u tej pary, a potem ich coroczne sesje rodzinne.
    Dla tych emocji rzuciłam pracę jako inżynier 😅

Inżynier z duszą artysty, a to ciekawe 😀 Z Twoim poczuciem humoru na pewno jesteś mistrzem rozluźniania atmosfery i zdjęcia wychodzą piękne. Taki fotograf to skarb.

Susanne lubi tę wiadomość

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Moja mama miała niedorozwój macicy, mówili, że to tak jakby jej nie miała, mówili, że bezplodna na amen, ona na to: to patrzcie i ma 2 córki.

Bo widać mama miała wadę macicy, jest ich kilka. Warto robić już na dalszym etapie Histeroskopię dlatego.

Ja się biorę za HSG. Biochem na koncie, ale kto wie czy dotarło jajeczko do macicy, czy może się rozgościło na moment w jajowodzie.

Muszę się przepchać 😅😅😅

Joan, Susanne lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 11:56

ZielonaHerbata, Edyciak lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja wzięłam pierwszą tabletkę w 14 dniu cyklu i dzień później miałam.owulacje z jakiegoś turbo wielkiego pęcherzyka który zdaniem Andrzeja miał już nie pęknąć, więc Andrzej był podniecony że lek tak szybko zadziałał. Ale wtedy powiedział mi że Endometrium jest już pofalowane czyli jakby szykujace się do miesiączkiz czyli raczej nie bylo szans na zajscie wtedy. No i w następnym cyklu byłam w ciąży.

Anetka, Ty długo do Niego chodziłaś ? Przy jakiej prolaktynie przepisał Ci leki ? Ogólnie wizyty u niego są takie 5 minutowe na szybkości i trzeba dużo info z jego wyciągać,czy raczej sam też dużo mówi ?😁

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    ja mam budzik specjalnie na to, aby codziennie o tej samej porze
    Też tak muszę zrobić 😁bo inaczej się nie ogarnę. A chce się poznać trochę lepiej ze swoim cyklem 🙃

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    ja mam budzik specjalnie na to, aby codziennie o tej samej porze

Ja tez, nie ma uja żebym zmierzyła bez 🥱 chyba ze będę mierzyć o 12 😂😂

Susanne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechałam z mama na sor. O dziwo jedna osoba tylko przed nią, czeka już na lekarza

Joan, Edyciak, Susanne, Lulu83 lubią tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Andrzej Szewczuk. Lekarz ze śmiesznym zdjęciem profilowym na znanym lekarzu.
    Spec od prolki. Poczytaj opinie o nim.

Też polecam 😊 Chodzę do niego od roku, wiele moich znajomych też i wszystkie zadowolone. Często ma specyficzne poczucie humoru, ale ja go bardzo lubię. Odpisze nawet na maila wieczorem czy w weekend. Jak nie ma wolnego terminu a pilnie potrzeba wizyty to zostanie dłużej albo przyjemnie jeszcze przed pierwszą pacjentką. Ja się czuje zawsze zaopiekowana. Nawet teraz w ciąży wysłał mnie na badania i mówił że jak będę wszystkie miała to mam mu od razu wysłać na maila.

ZielonaHerbata, Anet.kaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Właśnie przyjechałam z mama na sor. O dziwo jedna osoba tylko przed nią, czeka już na lekarza
    Bo teraz wszyscy się boją jechać na SOR. 😂

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dr Szewczuk. Najlepszy z najlepszych, zresztą opinie na znanym lekarzu o tym świadczą:)

Aneta widzę że wizyta 11 maja 😊 ja również!

age.png

age.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Inżynier z duszą artysty, a to ciekawe 😀 Z Twoim poczuciem humoru na pewno jesteś mistrzem rozluźniania atmosfery i zdjęcia wychodzą piękne. Taki fotograf to skarb.

No, mówiłam Wam, że jestem dziwna, ale dusza artysty była jednak silniejsza.
    A z tym rozśmieszaniem to trochę masz rację, czasem robię bardzo intymne sesje brzuszkowe, takie jak lubię najbardziej, ale to wymaga dużo zaufania i zawsze idę z taką osobą albo parą najpierw na kawkę, żeby ich wyluzować, a potem to już się śmiejemy cały seans :D
    Właśnie sobie zdałam sprawę jak mi tego brakuje teraz :((((

Wasze brzuchy to bym wszystkie obcykała!

ladySiSi lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Anetka, Ty długo do Niego chodziłaś ? Przy jakiej prolaktynie przepisał Ci leki ? Ogólnie wizyty u niego są takie 5 minutowe na szybkości i trzeba dużo info z jego wyciągać,czy raczej sam też dużo mówi ?😁
    Byłam u niego pierwszy raz, dał mi skierowanie na badanie prolki z obciążeniem przy wyniku 16, kolejną wizytę za 2 dni z wynikiem (w okresie owulacji akurat), od tego dnia zaczęłam przyjmować leki, za kolejne 3 dni powiedział abym wpadła do szpitala na darmową wizytę zobaczymy czy pęcherzyk pękł. No i wtedy powiedział mi że widzimy się za 3 miesiące minimum bo leczenie 4-6 miesięcy. W tym czasie że dwa razy pomęczyłam go emailami :D i kolejna wizyta to już była po 1,5 miesiące pęcherzykowa.
    Wizyta z 15-20 min jak trzeba to więcej- zwykle ma opóźnienie z tego tytułu. Na każde zadane pytanie Ci odpowie, czasami z przekąsem ale ja lubię taki humor :p generalnie jest przekonany o swojej zajebistosci ale mi się to podoba.
    Nie zdziwi się jak w trakcie wizyty będzie odpisywał komuś na SMS. Można by uznać to za ignorancję, ale jak będziesz miała problem to możesz być tą osobą której właśnie odpisuje po 1.minucie w trakcie kogoś wizyty więc mnie to ani trochę nie wkurza bo na emaile czy SMS odpisuje ekspresowo.

ZielonaHerbata, Susanne, ladySiSi lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dodzownic do jednego labu ale mogę przyjść dopiero w srode. A środę na 18 miałabym wizye u Szewczuka. Babeczka zapewniła ,że do tej godz na pewno będzie wynik ale kto ją tam wie🙃

Tylko że w środę będę miała 6dc. Myślicie,że jest sens wtedy badać ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Aneta widzę że wizyta 11 maja 😊 ja również!
    Ooo O.ktorej ? Ja chyba 12:20.
    Ja Andrzejka uwielbiam :D idealnie w punkt z moim poczuciem humoru :p

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ