Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane Bozenki jakie amh powinno być takie najbardziej optymalne ?IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Joan wrote:uj wie
niby ahm też się nie da zwiększyć a jednak były dziewczyny co miały więcej.
Na insta akademi płodnosci są ciąże z amh 0,2.....
gdybać można gdybać.
Ja wiem, że nic nie wiem i coraz mniej rozumiem
tak dla staraczek estradiol powinien być poniżej 75
on rośnie na owulację (jak są pęcherzyki) na jeden dojrzały pęcherzyk 200
to tak jak homocysteina, TSH, glukoza za czczo. Dla staraczek są węższe normy.
Strach się badać, bo widzę, że my tu mamy problemy grupowo.
Grupowo złe krzywe,
grupowo mutacje,
grupowo torbiele,
tylko w ciążę grupowo nie zachodzimy.
To nie fair
tak się nie bawię
No ja nie wiem czy to nie działa tak jak synchronizacja miesiączek w grupie dziewcząt przebywających razemna studiach jak mieszkałam z 3 pipkami, to wszystkie miałyśmy w tym samym czasie +- 1 dzień
one miały dłuższe niż zwykle (pewnie przeze mnie), a ja super regularne i krótkie (jak na mnie). 🤷♀️
To nie wiem kiedy ta fala ciąż!! Bo ja teraz mieszkam z 2 chłopami, słabo to widzę! Muszę więcej na Forum siedziećJoan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoan wrote:no kuźwa dla mnie na monit bez kolejki powinno być.
Ile będziesz w gabinecie ? 2-3 minuty ?
a ciężarna 15-20
jak się pytałam koleżanki jak u niej wyglądały monity to dziewczyny wchodziły na zmianę. Jedna na wizytę - jedna na monit.
albo lekarz sam wywoływał na monit
No najbardziej wkurzyła mnie ta po porodzie. Nie, bo ona jest z mężem i dzieckiem i ona karmi. Serio? 5 min by ją zbawiło. Jej facet z wózkiem chodził dookoła i odjechali jak wyszła, nie widziałam, żeby karmiła w aucie.
Ciężarne głupio mi prosić o przepuszczenie... -
Kitka_87 wrote:Chyba spędzę tutaj cały dzień...
Siedziałam sama, jedna pacjentka ciężarna wśrodku, mówię sobie nikogo nie ma więc ok. No a teraz jedna przyjechała po porodzie i że jest z dzieckiem, ona karmi i mnie nie wpuści. Nagle następna z brzuszkiem na puls na 15:20. A tamta po porodzie też na 15:20. Także wyszłam z poczekalni, bo żadna mnie nie wpuści. Zapowiada się ciekawy dzień...
Trzeba bylo powiedziec ze Ty na 15:15 😉 przeciez Tobie nie zejdzie tam dłużej niż 5 minut a to i tak gdyby gin sie rozgadałaKitka_87 lubi tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualnySą jednak kobiety przyjazne innym kobietom 💗 Podjechały dwie laski i się mnie pytają, kto tam wśrodku itd. i na którą mam, a ja że tak miałam wejść między pacjentkami. Teraz jest ciężarna w gabinecie, w poczekalni kolejna z 16:00 (jest obsuwa) i te dwie powiedziały, że mają 16:30 i 17:00 i jedna mówi, że mogę wejść przed nimi. A ja, że naprawdę? A ona, że tak 😊
Także jeszcze chwilę poczekam, ale czuję się wpuszczona w kolejkę.Joan, Susanne, eszanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agaciorka wrote:Kochane Bozenki jakie amh powinno być takie najbardziej optymalne ?
Joan lubi tę wiadomość
JA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
Joan wrote:Jestem po wizycie.
Będę miała biopsję cienkoigłową. Od razu jak zobaczyła wynik to powiedziała, że biopsja. Chciała mnie zapisać już na tą środę pojutrze ale nie chciałam. Za dużo wrażeń będzie na jeden dzień, zresztą nie wiem na którą zapiszę się do gina.
Zapisałam się na następną środę 22 lipca, a potem 13 sierpnia do lekarza. Powinny być już wtedy wyniki biopsji.
No to dobrze, będziesz wszystko wiedziała.
Też miałam biopsję cienkoiglowa 😊Joan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCytologia czysta 💗
Pęcherzyków brak - pękł, a tamten musiał się wchłonąć. Endo powiedziała, że grube (nie podała ile), ale że odpowiednie.
Wycofała się ze stymulacji, powiedziała, że skoro to wygląda dobrze u mnie to nie chce chemii ładować.
Szczerze tego się spodziewałam, ale ja u siebie nie widzę problemu z zapłodnieniem tylko z zagnieżdżeniem. Ostatnia cb mnie w tym utwierdziła. Zaczynam intralipid, pokładam w nim i Paśniku nadzieję. Mam plan zrobić AOA i APA (przeciwłożyskowe jednak też) i jeśli tam nie wyjdą mi wyniki dodatnie będę wierzyła, że intralipid mi pomoże ☺️
Jak nie da rady, to już będę rozszerzać staremu badania i umawiać nas typowo do kliniki pod stymulację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 17:26
Joan, ZielonaHerbata, eszanka, Susanne, LILKA lubią tę wiadomość
-
Joan wrote:Powiedz coś więcej.
Rozumiem, że robią USG wbijają igłę i pobierają płyn. Bolało ?
Przed wizytą trochę poczytalam w necie i pisali,że nie boli, że całkiem spoko więc poszłam na luzaka.
Ale już na początku lekarz nie trafił w guzka i musiał ukłuć 3 razy. Ból niestety miałam mega duży,aż krzyczałam
Tak mnie cała pierś bolała,że nie byłam w stanie zalozyc stanika a jak jechaliśmy autem,to przy każdym ruchu tak mnie bolało,że łzy z bolu mi same ciekły.
Takie bóle miałam 3dni. Niestety coś poszło nie tak i zrobił się jakiś stan zapalny i brałam antybotyki.
Ale chyba miałam pecha i wydaje mi się,że takie coś mało kiedy się zdarza.
Ale tak, leżysz na boku,jeden lekarz robi USG a drugi wbija igłę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 17:38
-
Dobrze Joan , niech to sprawdza. Naprawno to nic groźnego, ale będziesz miała pewność, że wszystko ok :*
Kitka, a na paznokcie zdążyłaś?
Joan lubi tę wiadomość
-
Kamcia wrote:Nie ma czegoś takiego jak optymalne amh. To jakie masz amh zależy od wieku, zdrowia, przebytych operacji/zabiegów w obrębie narządów rodnych i wielu innych czynników.
Tak tak to ja wiem ale właśnie dzisiaj lekarka mi powiedziała że uuu amh na granicy więc ja już nabrałam sobie do głowy że jest bardzo źle
Ogólnie moje amh mieści się w normie mojego wieku ale jak tak usłyszałam to pomyslalam sobie że w takim razie jest złe, miałam 10lat temu operacje cysty na jajniku 32cm i część jajnika prawego została wycieta, wcześniej żaden lekarz nie zwracał na to uwagi i mówił że wszystko jest ok .IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)