Przyrost Beta
-
Hej Nie mogę znaleźć wątku dotyczącego bety.
22.07 1165,50
25.07 4220,20
27.07 11281,70
29.07 19112,40
27.07 byłam na usg, widoczy pęcherzyk ciążowy 8mm wraz z pęcherzykiem żółtkowym.
Co myślicie o tych przyrostach? Dodam, że przy 3 poprzednich ciążach nie doszliśmy do tak wysokiej bety..
A teraz zamiast się cieszysz szukam czarnych scenariuszy...
Dajcie znać co myslicie 🙏 -
Babulka wrote:Beta wygląda ok ale nie badaj już więcej, bo w tej chwili diagnostyczne jest usg a nie przyrosty.
-
Nie pamiętam jakie są normy dla danego tygodnia ale przy zasniadzie raczej te wartości są dużo wyższe. Rozumiem, że chcesz kontrolować ale niestety prawda jest taka, że nie jesteś w stanie a próbując, stracisz tylko nerwy. Nie masz na to wpływu już. Pozostaje być dobrej myśli i nie wysyłać kropkowi kortyzolu. 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Nie pamiętam jakie są normy dla danego tygodnia ale przy zasniadzie raczej te wartości są dużo wyższe. Rozumiem, że chcesz kontrolować ale niestety prawda jest taka, że nie jesteś w stanie a próbując, stracisz tylko nerwy. Nie masz na to wpływu już. Pozostaje być dobrej myśli i nie wysyłać kropkowi kortyzolu. 😉
Babulka lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, wyluzuj 😁
Ale doskonale Cię rozumiem, ja też bardzo stresowałam się na początku ciąży najpierw testami, potem jak dostałam wynik beta jeszcze przed usg to się bałam że może w złym miejscu się zagnieździł, i pamiętam że pierwsze badania usg dopóki ruchów nie czułam bardzo mnie stresowały czy wszystko jest w porządku, tym bardziej że objawy ciąży miam bardzo ubogie
Teraz Twój spokój jest najważniejszy 😁 trzymam kciuki żeby bylo dobrze ❤️
Bardziej bym rozważała ciążę bliźniaczą niż zaśniad -
Mała87 wrote:Dokładnie, wyluzuj 😁
Ale doskonale Cię rozumiem, ja też bardzo stresowałam się na początku ciąży najpierw testami, potem jak dostałam wynik beta jeszcze przed usg to się bałam że może w złym miejscu się zagnieździł, i pamiętam że pierwsze badania usg dopóki ruchów nie czułam bardzo mnie stresowały czy wszystko jest w porządku, tym bardziej że objawy ciąży miam bardzo ubogie
Teraz Twój spokój jest najważniejszy 😁 trzymam kciuki żeby bylo dobrze ❤️
Bardziej bym rozważała ciążę bliźniaczą niż zaśniad
Ciążę bliźniaczą już by chyba było widać na USG czekamy teraz na bicie serduszka 💜 -
Gabri wrote:Ciążę bliźniaczą już by chyba było widać na USG czekamy teraz na bicie serduszka 💜
Na przestrzeni 9 dni z jednego pęcherzyka zrobiły się dwa, także to nie jest takie oczywiste 😉
Nie badaj więcej bety. Czekaj na usg.
I z doświadczenia powiem… Zaśniadu nie da się uniknąć, ani przewidzieć. Pamiętaj, że nie masz na to wpływu, a realnie jest to ultra rzadkie powikłanie- dotyczy 1:1300 ciąż.
Rośnij zdrowo i spokojnie ☺️Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Lolka997 wrote:Nieprawda
Na przestrzeni 9 dni z jednego pęcherzyka zrobiły się dwa, także to nie jest takie oczywiste 😉
Nie badaj więcej bety. Czekaj na usg.
I z doświadczenia powiem… Zaśniadu nie da się uniknąć, ani przewidzieć. Pamiętaj, że nie masz na to wpływu, a realnie jest to ultra rzadkie powikłanie- dotyczy 1:1300 ciąż.
Rośnij zdrowo i spokojnie ☺️
Z doświadczenia? Możesz mi powiedzieć coś więcej o tym? -