Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyrost beta hcg
Odpowiedz

Przyrost beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marzycielka01 Nowa

Wysłany: 30 października 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam forum już od jakiegoś czasu, kilka razy zbierałam się żeby napisać ale jakoś nie chciałam się wbijać w wątki. Chciałabym prosić kogoś o poradę, wiem ze macie ogromna wiedzę!
    11dpo zrobiłam badanie beta hcg wynik 24,9, próg 28,16
    Po 48h beta 105,2 (wzrost o 327%), próg 32,7. Byłam mega szczęśliwa!
    Powtórzyłam ponownie po 48h i beta 207,7(wzrost o 97%), próg 34.
    No i tu moje pytanie- czy ten przyrost nie jest za niski? Wiem ze za dobry uznaje się powyżej 66% ale dręczy mnie to ze ten pierwszy był wiekszy niż drugi… progesteron ok? Dziekuje za każda otrzymana odpowiedź.

• KaJa Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka01 wrote:
    Cześć dziewczyny. Czytam forum już od jakiegoś czasu, kilka razy zbierałam się żeby napisać ale jakoś nie chciałam się wbijać w wątki. Chciałabym prosić kogoś o poradę, wiem ze macie ogromna wiedzę!
    11dpo zrobiłam badanie beta hcg wynik 24,9, próg 28,16
    Po 48h beta 105,2 (wzrost o 327%), próg 32,7. Byłam mega szczęśliwa!
    Powtórzyłam ponownie po 48h i beta 207,7(wzrost o 97%), próg 34.
    No i tu moje pytanie- czy ten przyrost nie jest za niski? Wiem ze za dobry uznaje się powyżej 66% ale dręczy mnie to ze ten pierwszy był wiekszy niż drugi… progesteron ok? Dziekuje za każda otrzymana odpowiedź.

Wszystko jest w porządku, to normalne że ten początkowy przyrost jest duży, kolejne już nie muszą być po 200-300%. Gdyby tak było to nie zmieściły byśmy sie w normach😜 jeśli bedziesz odczuwała niepokój to zrób kolejną bete ale ja bym na Twoim miejscu spokojnie poczekała na usg😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • marzycielka01 Nowa

Wysłany: 30 października 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Trochę mnie uspokoiłaś 😃 Tobie też gratuluję ❤️ A nowej bety nie mogę zrobić bo mam stanowczy zakaz od męża 😂 czekam do wizyty w takim razie☺️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ