Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyrost beta hcg
Odpowiedz

Przyrost beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marzycielka01 Nowa

Wysłany: 30 października 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam forum już od jakiegoś czasu, kilka razy zbierałam się żeby napisać ale jakoś nie chciałam się wbijać w wątki. Chciałabym prosić kogoś o poradę, wiem ze macie ogromna wiedzę!
    11dpo zrobiłam badanie beta hcg wynik 24,9, próg 28,16
    Po 48h beta 105,2 (wzrost o 327%), próg 32,7. Byłam mega szczęśliwa!
    Powtórzyłam ponownie po 48h i beta 207,7(wzrost o 97%), próg 34.
    No i tu moje pytanie- czy ten przyrost nie jest za niski? Wiem ze za dobry uznaje się powyżej 66% ale dręczy mnie to ze ten pierwszy był wiekszy niż drugi… progesteron ok? Dziekuje za każda otrzymana odpowiedź.

• KaJa Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka01 wrote:
    Cześć dziewczyny. Czytam forum już od jakiegoś czasu, kilka razy zbierałam się żeby napisać ale jakoś nie chciałam się wbijać w wątki. Chciałabym prosić kogoś o poradę, wiem ze macie ogromna wiedzę!
    11dpo zrobiłam badanie beta hcg wynik 24,9, próg 28,16
    Po 48h beta 105,2 (wzrost o 327%), próg 32,7. Byłam mega szczęśliwa!
    Powtórzyłam ponownie po 48h i beta 207,7(wzrost o 97%), próg 34.
    No i tu moje pytanie- czy ten przyrost nie jest za niski? Wiem ze za dobry uznaje się powyżej 66% ale dręczy mnie to ze ten pierwszy był wiekszy niż drugi… progesteron ok? Dziekuje za każda otrzymana odpowiedź.

Wszystko jest w porządku, to normalne że ten początkowy przyrost jest duży, kolejne już nie muszą być po 200-300%. Gdyby tak było to nie zmieściły byśmy sie w normach😜 jeśli bedziesz odczuwała niepokój to zrób kolejną bete ale ja bym na Twoim miejscu spokojnie poczekała na usg😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • marzycielka01 Nowa

Wysłany: 30 października 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Trochę mnie uspokoiłaś 😃 Tobie też gratuluję ❤️ A nowej bety nie mogę zrobić bo mam stanowczy zakaz od męża 😂 czekam do wizyty w takim razie☺️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ