X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyrost beta hcg
Odpowiedz

Przyrost beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marzycielka01 Nowa

Wysłany: 30 października 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam forum już od jakiegoś czasu, kilka razy zbierałam się żeby napisać ale jakoś nie chciałam się wbijać w wątki. Chciałabym prosić kogoś o poradę, wiem ze macie ogromna wiedzę!
    11dpo zrobiłam badanie beta hcg wynik 24,9, próg 28,16
    Po 48h beta 105,2 (wzrost o 327%), próg 32,7. Byłam mega szczęśliwa!
    Powtórzyłam ponownie po 48h i beta 207,7(wzrost o 97%), próg 34.
    No i tu moje pytanie- czy ten przyrost nie jest za niski? Wiem ze za dobry uznaje się powyżej 66% ale dręczy mnie to ze ten pierwszy był wiekszy niż drugi… progesteron ok? Dziekuje za każda otrzymana odpowiedź.

• KaJa Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka01 wrote:
    Cześć dziewczyny. Czytam forum już od jakiegoś czasu, kilka razy zbierałam się żeby napisać ale jakoś nie chciałam się wbijać w wątki. Chciałabym prosić kogoś o poradę, wiem ze macie ogromna wiedzę!
    11dpo zrobiłam badanie beta hcg wynik 24,9, próg 28,16
    Po 48h beta 105,2 (wzrost o 327%), próg 32,7. Byłam mega szczęśliwa!
    Powtórzyłam ponownie po 48h i beta 207,7(wzrost o 97%), próg 34.
    No i tu moje pytanie- czy ten przyrost nie jest za niski? Wiem ze za dobry uznaje się powyżej 66% ale dręczy mnie to ze ten pierwszy był wiekszy niż drugi… progesteron ok? Dziekuje za każda otrzymana odpowiedź.

Wszystko jest w porządku, to normalne że ten początkowy przyrost jest duży, kolejne już nie muszą być po 200-300%. Gdyby tak było to nie zmieściły byśmy sie w normach😜 jeśli bedziesz odczuwała niepokój to zrób kolejną bete ale ja bym na Twoim miejscu spokojnie poczekała na usg😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • marzycielka01 Nowa

Wysłany: 30 października 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Trochę mnie uspokoiłaś 😃 Tobie też gratuluję ❤️ A nowej bety nie mogę zrobić bo mam stanowczy zakaz od męża 😂 czekam do wizyty w takim razie☺️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ