Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pytanie o mdłości
Odpowiedz

Pytanie o mdłości

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zaborowj Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogłybyście powiedzieć mi co dokladnie oznacza termin mdłości ? Wiem że to głupie pytanie ;-)
    Ale mdłości w ciązy to cos takiego że jest niedobrze i chce się wymiotować czy że cały czas sie wymiotuje ? :)
    Niedawno zaczęłam nową pracę, nie mam mozliwości biegania co chwilke do toalety i chyba tego najbardziej się boję

• Martuśka86 Nowa

Wysłany: 27 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mldlosci to jakbys miala odruchy wymiotne moze mdlic mozesz wymiotowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak koleżanka wyżej napisała. Mdłości to takie uczucie zbliżających się wymiotów z nimi lub bez nich. A np. nudności (przynajmniej ja tak je odczuwałam) to taka pewność, że się nie zwymiotuje, ale 'coś siedzi na żołądku'.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ