Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne rady dla nowej staraczki
Odpowiedz

rady dla nowej staraczki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kaskers56 Nowa

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pewnie się domyślacie dlaczego trafiłam na to forum - staramy się o dziecko 3 miesiąc i szczerze mówiąc sądziłam, że pójdzie to łatwiej :) Dlatego też po nieudanych próbach chciałam zaczerpnąć rady od bardziej doświadczonych, może nawet już mam (albo tych przyszłych mam) - na czym się skupić, co może pomóc przy planowaniu dziecka? Jakieś leki, które mogą wspomóc starania? Może warto zainwestować w testy owulacyjne i na tej podstawie działać? Poradźcie z własnego doświadczenia co zdaje egzamin i na co być może warto postawić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy do wątku Nowe staraczki - 2017, panuje u nas przyjazna atmosfera i dziewczyny posiadają wiedzę i doświadczenie w planowaniu ;)

• Ela90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to znać moment owulacji - albo tak jak mówisz kupić testy owulacyjne lub chodzić na monitoring cyklu, ale 3 miesiąc starań to skorzystałabym jeszcze z pierwszej metody. Ja zaszłam w ciążę właśnie na monitoringu. Mąż brał suplementy pomagające prawidłowemu wzrostowi plemników a ja różne leki, ale najważniejszy to wiesiołek i kwas foliowy. Mąż brał androvit, l-karnitynę, selen + cynk od 2 miesięcy. Po 1,5 roku starań się udało :)

Termin na 14 października :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ