Roczne starania pomocy kochane
-
Hej ;* od roku staram się o dziecko . Mam 23 lata, mąż 27. Miałam już chyba wszystkie możliwe badania hormonów:) prolaktyna, progesteron, lh, fsh, hormony tarczycy, tsh lekko podwyższone Ale już zbite do 1.3 plus stała kontrola endokrynologo-ginekologa. Reszta w normie. Usg cytologie wszystko dobrze. Macica ruchoma raz w przodo raz w tyłozgięciu. Plamienia okoloowulacyjne wyleczone luteinA którą biorę o 18 dnia cyklu przez 10 dni. Cykle regularne co 29 dni. Partner przebadany też w porządku. Rok staran i nic. Czy jeszcze jakieś badania powinnam zrobić? Pomóżcie:(Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Haj.A chodzisz na monitoringi? Masz potwierdzone ,ze pecherzyki rosna i pękaja?
-
Beti82 wrote:Haj.A chodzisz na monitoringi? Masz potwierdzone ,ze pecherzyki rosna i pękaja?Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Tyłozgięta wrote:Hmm jeszcze do tej pory ginekolog mi tego nie proponował. Lecze się prywatnie,jak wygląda takie monitorowanie ? Trzeba się uprzednio zapisac ? Ogólnie do ginekologa muszę czekać jakieś 2 tygodnie i ciężko będzie trafić akurat w okres owulacji. Możesz podpowiedzieć jak to wygląda? Czy wtedy przychodzi się bez czekania czy trzeba mniej więcej trafić z zapisaniem na wizytę?
-
A na jakiej podstawie bierzesz luteine od 18 dc wiesz ,ze juz wtedy jestes 100 % po owu?
-
Beti82 wrote:A na jakiej podstawie bierzesz luteine od 18 dc wiesz ,ze juz wtedy jestes 100 % po owu?
Zazwyczaj jest to 18 dzień plus minus 2 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:14
Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Tyłozgięta wrote:Takie mam podejrzenia,mam silne objawy owulacji, duzo sluzu bóle owulacyjne ogólnie czuje że to ten dzień. poza tym robię testy owulacyjne po pierwszym pozytywnym teście(dużo mocniejsza kreska testowa) odczekuje 2 dni i zaczynam brać luteine:)
Zazwyczaj jest to 18 dzień plus minus 2 dni
Owulacja często jest właśnie ok 2 dni od pozytywnych testów owulacyjnychhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Testy owulacyjne to troszke za malo.No ja polecam monitoring najwiecej mozna sie dowiedziec.
-
Beti82 wrote:Testy owulacyjne to troszke za malo.No ja polecam monitoring najwiecej mozna sie dowiedziec.
Beti82 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -