X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • kretka83 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)

Komisja na l4 ciążowym? Masakra.

Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie siewnerwilam bo to już trzecia będzie, a to dopiero połowa ciąży :/
    Ostatnio lekarz powiedział mi że nje mogę pracować aż do porodu więc nie wiem po co jeszcze raz mnke wzywają.

Chyba ciężko im wypłacać kasę za nic

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kufta anastazja ja bym ich tam zagryzła oczywiście tych z komisji!!!
    Gdzie to takie numery robią.?
    Dziewczyny jest mi okropnie nie dobrze po ty sioforze ! to dopiero drugi dzień biore a tu juz takie odruchy?!!!!

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa ale kretyni, mogliby już odpuścić, ile można. Miejmy nadzieję że ta komisja będzie ostatnia i dadzą spokój. Ty się niczym nie stresuj, to idioci i tyle...
    A ty Żabka odmieniona? Jak wizyta u fryzjera?
    Ja właśnie wróciłam od gina, pęcherzyk 15 mm, endo 8 mm. Mam nadzieję że pęcherzyk pęknie, ale na wszelki wypadek w poniedziałek będzie Pregnyl. Jutro mam wyniki krwi, tsh, morfologii i stężenia, mam nadzieję że nie będzie tak źle...
    A co u was dziewczyny?

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpicowana hihihi zrobiłam się na rudy a co tam hahaha
    Ania powiedz mi bo jutro mam gina jak grzecznie i dobitnie mu powiedzieć żeby dał mi ten zastrzyk?
    Ile się go bierze i w jakiej dawce? Wiesz ile kosztuje? Kto go daje pielęgniarka czy gin? I gdzie?
    Oczywiście jak będzie pęcherzyk po dobrej stronie :-)

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to ty szalona jesteś :-D Na rudo :-)
    Nie wiem jaki typ z twojego gina, może jakoś powiedz że bardzo się tym wszystkim stresujesz, że chcesz mieć pewność że pęcherzyk pęknie, że będziesz spokojniejsza itp... no nie wiem... Bo ty chcesz wziąć na pęknięcie czy tak jak niektóre na ewentualne podtrzymanie ciąży i zagnieżdżenia?
    Ja biorę dawkę 10 tys jednostek, wiem że niektóre biorą tylko 5 tys, ale moja gin daje mi 10 tys, pewnie żeby mieć pewność że pękną... Mi daje pielęgniarka, w pośladek. Co do ceny to wyleciało mi z głowy, zawsze kupowałam z innymi lekami, jutro po południu będę kupować to mogę napisać, ale coś mi się kojarzy ok 30 zł.
    A pęcherzyk musi być z dobrej strony :-)
    Ja znowu mam z prawej strony, chociaż boli mnie z lewej, ale zrobiła mi się tam jakaś podobno niegroźna torbielka i pewnie stąd ten ból...

żabka04 lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedyś się farbowalam na czerwony do niedawna miałam kolor: palona kawę a teraz rudy bo tak fryzjerka zaproponowała i powiem Ci ze mi lepiej.:-)

Aniu tak na pęknięcie żeby mieć pewność, na zagnieżdżenie.
    A to w aptekach bez problemu dostanę? Miałaś problem?
    U mnie glut ciut większy i bol jajnikow doskwiera.
    Mam nadzieję że go przekabace.
    To tylko jedna dawkę trzeba podać czy ileś dni podają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:45

• wombi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja muszę trochę rozjaśniać włosy, bo mam takie blond rude :) a lato to w ogóle ruda jestem hehe
    Ja na pęknięcie dostaję ovitrelle 6,5tys jednostek. Kosztował ok 80 zł i można samemu sobie zrobić, w brzuch :D

Ale się wkur.... brak mi słów. Likwidują pier.... pisiory rządowe in vitro, ręce mi opadły... dopiero co się obudziłam i taki news

żabka04 lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadaj na kawkę zrobimy porządek z włosami twoimi:-)
    Ja sama bym sobie poradziła z klakami ale chciałam się zrelaksować być ta inna :-)
    No co ty sama mam sobie zrobić????? Woooow to będzie hardkor!!!!!!
    I co tylko jedna dawka wystarczy????? Q pękają na pewno????

Wiem Wombi słuchałam. Najlepiej zabrać komuś żeby dać następnym. Chcą dzieci w Polsce a nie pomyślą że kobiety mają takie problemy!!!!!! Debile mi brak słów. Fajnie ze dają na dziecko/dzieci ale nasze leczenie też powinno być finansowane. Skąd my mamy wziąć na leczenie? Wtedy nie będzie dzieci! A może im o to chodzi?

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a prowadzisz wykres? Może udostępnisz? ;-)
    U mnie w aptece musiałam czekać 1 dzień. Lek ten musi być przechowywany w lodówce, nawet na dojazd do domu pakują w takie opakowanie izolujące... Ja miałam podawane jednorazowo, mieszają dwie ampułki po 5 tys i jedno ukłucie. Z tego co czytałam to niektóre mają inny układ i co kilka dni mają zastrzyki po 5 tys. Ale moja gin tego nie proponuje...
    Ja nie byłabym w stanie sama sobie wstrzyknąć brrrr
    Co do in vitro to nawet nie wiem jak to skomentować :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wykresu bo go nie tworzyłam. nigdy i szczerze nie chce mi się w to bawić:-)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Żabka ja muszę trochę rozjaśniać włosy, bo mam takie blond rude :) a lato to w ogóle ruda jestem hehe
    Ja na pęknięcie dostaję ovitrelle 6,5tys jednostek. Kosztował ok 80 zł i można samemu sobie zrobić, w brzuch :D

Ale się wkur.... brak mi słów. Likwidują pier.... pisiory rządowe in vitro, ręce mi opadły... dopiero co się obudziłam i taki news
    Niestety nasz kraj się uwstecznia zamiast rozwijać.
    Mam nadzieje ze ten pomysł jednak nie przejdzie bo dla wielu par będzie to zbyt duży wydatek aby zasponsorowac samemu :/ przykra sprawa dla uchodźców mają a na invitro nie? Paranoja

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak ciężko wstać z łóżka gdy ns dworze tak zimno i ciemno...

Ale mam dobre wiesciwczoraj znalazlam super cenę lotu do polski na święta i nie będę musiała tluc się samochodem 9 godzin jeeeest, jestem przeszczesliwa ;)
    Podróż wyniesie mnie taniej niż autem a do tego połowę krócej i bardzoej komfortowo i bezstresowo ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anastazja super :-)
    ja jeszcze nigdy nie leciałam samolotem. chyb bym sie osrała ze strachu:-)
    zawsze to jakas wygoda. ja nad morze jechałam 12h bo my co roku wybieramy sie w ciemno . Droga swoja strona bezproblemowo ale szukanie noclegu kuźwa myślałam że oszaleje zakupie namiot i postawie na plaży :-)Teraz planuje wykupić wczasy w zimie ale się zastanawiam czy warto bo jak zaciąże???????to chyba bedzie lipa z wakacji :-(

zazdraszczam lotu:-) ja nawet nie mam do kogo sie przeleciec hihi

stresa ostaje przed ginem . Przecież ja głupia to tylko wizyta i szukanie pęcherzyka.
    Wczoraj wieczorem myślałam że umrę tak mi jajnik dał popalić ból promieniował na noge. A śluzu nprzybyło dzisiaj męczymy pytonka ze względu na cel a czy sie uda i z której strony owulka mam to gdzieś.
    Wizyta u ginka wszystko wyjaśni hihihi

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :)

Ja też biorę zastrzyk na pęknięcie taki jak wombi - ovitrelle - jak na razie dwa razy - nic to nie dało póki co.

Anastazja to super, że taki lot znalazłaś :)

Co do niepłodności itd. to według mnie jest ogólnie z dupy strony rozwiązane - dofinansowania do in vitro, ale nie ma dofinasowań do naprotechnologii, ogólnie przyjetej diagnostyki niepłodności itd. Oczywiście jestem za dofinansowaniami in vitro, bo to często jedyna droa to posiadania biologicznego dziecka, ale powinno też być jakoś rozwiązane dofinansowanie diagnostyki niepłodności.
    No ale w tym kraju to można sobie pomarzyć.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka też tak myślę. Ale można pomarzyć. Oni wszyscy dbają o swoje kieszenie nie o nas to wszystko to taka przykrywka :-(

Jak to ni pęka ci pęcherzyk co z nim? czy słaby lek?

• kretka83 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tutaj kobietki borykają się z kłopotami z poczęciem o wiele większymi, niż ja...
    Trzymam kciuki za Was wszystkie bardzo mocno...
    Ja wczoraj wieczorem znowu zmolestowałam męża, choć spac nam się chciało okrutnie. Ale to 17 czy 18 dc, więc trzeba działać jeszcze ;-) bo przy moich nieregularnych cyklach ciężko przewidzieć owu...
    Kurczę, tak bym chciała dostać prezent przedświąteczny w postaci dwóch solidnych kresek...

Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka kciuki za piątek <3 <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ewelinka też tak myślę. Ale można pomarzyć. Oni wszyscy dbają o swoje kieszenie nie o nas to wszystko to taka przykrywka :-(

Jak to ni pęka ci pęcherzyk co z nim? czy słaby lek?
    nie no peka, peka, ale ciązy z tego nadal nie ma ;) Dwa razy to chodziło mi o to, że dwa cykle stosowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy życzenia dla p. KREDKI mikołajkowo-świateczne:
    " Spełnienia marzeń moja droga i owocnych starań które dadzą dwie grubaśne tłuste kechy!!!!!"<3 :-)
    Ty tam go męcz cały czas jak masz nie regularne cykle!!!!
    Tak kredka inne mają jeszcze gorsze problemy z zajście.
    Ja czy ty i znajdą sie jeszcze takie jak my to PIKUŚ!!!!
    A państwo chce dawać na dzieci jak takie kobiety nie mogą mieć dzieci!!!!!
    Nikt tam nie myśli w tym rządzie że trzeba wspomóc i takie osoby:-(

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ