Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • renieczka Autorytet
    Postów: 1997 3205

    Wysłany: 26 lutego 2016, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja :* nie jesteś beznadziejna. A rodzina na pewno rozumie ze musisz leżeć. Naprawdę już końcówka. Tak jak Helen mówi, oby do 37tc. Masz odpoczywać i teraz przede wszystkim myśleć o Kiano. Tiago ma przecież opiekę, a kilka tygodni zleci szybko i wszystko wróci do normy.

    Anastazjaaa lubi tę wiadomość

    2015 I IVF - 3 transfery
    <3 Marysia <3 Ur. 14. 07.2016, 3200g, 56cm <3
    3jvzpiqvlvvso9c6.png
    2017 II IVF rodzeństwo in progres --->
  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 26 lutego 2016, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, głowa do góry. Jest jak jest, skoro musisz leżeć, to leż i nie martw się za bardzo. Tiago sobie da radę, a juz niedługo (byle nie za szybko!) będziecie już wszyscy w komplecie i będzie wszystko dobrze.

    A ja byłam dziś rano na hormonach tarczycy. Wyniki w poniedziałek po południu. Teraz jak już je zrobiłam, zaczynam się stresować, że coś wyjdzie nie tak :-p Robię też od trzech dni testy owu. Dziś 14dc i wieczorny test jest dla mnie bardzo niejednoznaczny. Tak wyraźnej drugiej kreski jeszcze nigdy na teście owu nie miałam, ale nadal według mnie jest jaśniejsza nieco od kontrolnej. W związku z tym nie wiem, jak to odczytywać...

    Anastazjaaa, Helen lubią tę wiadomość

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2016, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem:-)
    Wczoraj nie miałam siły głowa mi pekala,brzuch mnie bolał ahhhhhh
    A rano byłam z kumpela i naszymi córkami w gościach u koleżanki przyszło więcej. Cudny dzień jakby nie było odskocznia:-)
    Wróciłam i cierpiałam:-(

    Helen tak miałam krzywa cukrowa i po godzinie po obciążeniu wynik 10,1 a ma być poniżej 10 i dla mojej diabetolog to wczesna cukrzyca przekroczyłam o min.3 :-(
    Teraz się kłuje 4x1 daje rade.

    Anastazja tule cie:-)
    Synek da sobie radę ciężko patrzeć jak sam się bawi ale ja też to przechodzę więcej leżę niż się z córką bawię.
    Jeszcze chwilka i będziecie w komplecie i wszystko wróci do normy.
    Nie jesteś beznadziejna!!!! Poprostu tak musisz.

    Anastazjaaa, Helen lubią tę wiadomość

  • Helen Autorytet
    Postów: 2224 1939

    Wysłany: 27 lutego 2016, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaa jestesmy z Tobą,
    Evaa jak tam?powtarzałas test?który to twój dzien cyklu?
    zabka super ze sie wyluzowałas :)

    żabka04 lubi tę wiadomość

    feegu6l.png
  • Evaa Autorytet
    Postów: 6356 12611

    Wysłany: 28 lutego 2016, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:03

    renieczka, wombi, Anastazjaaa, gezanew, kretka83, Domili, żabka04, paula1, agatkaa, Helen, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

    ,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 28 lutego 2016, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa, poka, poka ;-)
    I zarażaj nas tu ;-)

    agatkaa lubi tę wiadomość

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • Helen Autorytet
    Postów: 2224 1939

    Wysłany: 29 lutego 2016, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super :) juz sie umowilas do gina?

    feegu6l.png
  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 29 lutego 2016, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki hormonów tarczycy.
    TSH 2,48; FT3 3,24; FT4 1,22 czyli według zakresów referencyjnych podanych na wydruku, wszystko w normie... I się cieszę i nie ;-) Nadal nie wiem, co jest grane... Jeszcze ten progesteron powinnam zrobić, ale póki co testy owu były albo negatywne albo niejednoznaczne w tym cyklu... Będę musiała pewnie jednak o monitoringu pomyśleć...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 17:27

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lutego 2016, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kretka wyniki w normach labo:-)
    A tak praktycznie tsh norma dla starających się 1-2 niektóre potrzebują poniżej 1 np. Ja byłam takim okazem:-( i ft 4 troszkę wypadało by podnieść.
    Idziesz do endokrynologa z tymi badaniami????

    ewelinka2210 lubi tę wiadomość

  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 29 lutego 2016, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, na razie nie, co najwyżej z moją ginką się skonsultuję póki co. FT4 normę mam podaną 1,70. To w takim razie 1,22 jest za mało??

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • renieczka Autorytet
    Postów: 1997 3205

    Wysłany: 29 lutego 2016, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wpadam z relacją z polowkowych :) Diecko rozwija się prawidłowo, wszystkie organy są na swoim miejscu. Serduszko, płuca, aorta, nerki, mózg wszystko ok.
    I już wiemy, że czekamy na córeczkę <3
    Czekamy na Marysię :)
    Pozdrawiam :)

    żabka04, kretka83, Anastazjaaa, Domili, Evaa, gezanew, Helen, ewelinka2210, agatkaa lubią tę wiadomość

    2015 I IVF - 3 transfery
    <3 Marysia <3 Ur. 14. 07.2016, 3200g, 56cm <3
    3jvzpiqvlvvso9c6.png
    2017 II IVF rodzeństwo in progres --->
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lutego 2016, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka super wieści :-)
    Gratulacje kochana o matko córeczka Marysia pięknie yeeeee

    Kretka w googlach wpisz kalkulator tarczycy wpisz swoje wyniki i zobaczysz ile masz %. Mi moja endo tłumaczyła ostatnio ze ft4 ma być na poziomie 50-60% bo w ciąży spada szybko a tsh szybko rośnie. Co wiąże się z większą dawka leku.
    A ty badalas Wit.D??? Może niech ci przepisze może masz niedobór z resztą jak wszyscy a Wit d pomoże ci tez w zajściu ja brałam 4 tys. J. To dużo ale pomogło:-)

  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 29 lutego 2016, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, o tej witaminie D nie wiedziałam :-) Dziękuję, zainteresuję się tym :-*
    A jak Ty się, Żabko, czujesz?

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 29 lutego 2016, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... 36% mi wyszło, czyli mało. Ale nie bardzo rozumiem co to w praktyce oznacza...

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • Helen Autorytet
    Postów: 2224 1939

    Wysłany: 1 marca 2016, 00:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka super, i kolejna dziewuszka u nas :)
    kretka oprocz gina jak mówią dziewczyny tez warto pojsc do endykronologa.
    nie bój się badań kombinuj dalej, progesteron jest b.wazny wiec nie zapominaj o tym. wit.d tez jest ok, najlepiej w kropelkach, jest mniej chemiczna niz w suplementach. zelazo tez jest wazne te roslinne, wiec dietka, buraczki i zielone warzywka :) to jest tak ze w organizmie musi wszystko grac abysmy
    zachodziły w ciąże, musi byc równowaga i wtedy łatwo jest organizmowi utrzymać ciążę. Ja uwielbiałam jeść ananasy, teraz juz mi tak nie wchodzą, chyba się przejadłam, pare plastrów i mam dość, morele mają dużo żelaza. Spróbuj się napakować witaminkami i sprawdz progesteron, a reszta wydaje mi sie kwestią czasu no i czekamy na wiesci co na to gin :)

    feegu6l.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2016, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kretka dziękuję dobrze.
    Dzisiaj nocka nie przespana bo najadła się lodów po południu a w nocy wzięło mnie na kaszel i bol gardła latalam do WC jak szalona i źle mi było ogólnie.
    Wypiłam syropow i wzielam tabletki na gardło i jakoś usnelam.

    Kretka to masz nie dobór. Proponuję udać się do endokrynologa powiedzieć mu o wynikach tarczycy i koniecznie powiedzieć że starajcie się o dziecko żeby cię przygotowała.
    Ja jak pamiętasz sama narobiłam badań na swój koszt wszystkie wyniki były ok poza Wit. D, hormonami męskimi i insulinooprnoscia ale to przez nią są męskie hormony podwyższone a dalej przez stres a ja w pracy za 15 się denerwowalam.
    Żeby w ciążę się zaszło musi być łańcuszek wszystkich składników ok czyli Wit d, żelazo, tarczyca itd. Jak jedno nie pasuje jest za mało to pyk i nic z tego nie będzie.
    Endo powinna Ci na receptę przepisać leki one są bardzo dobre.
    Ja jadłam Wit d 4tys.j., żelazo, hormony na tarczyce, magnez b6 i się udało.
    Nie boj sie idź do endo zobaczysz co powie.
    Ja w labo właśnie siedzę badania robię do diabetologa z tą cukrzyca holerna :-(

    Helen lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2016, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka - super ze dziewczynka i do tego jeszcze Marysia :) MOje marzenie....ehhh, się rozmarzyłam :P

    Bardzo się cieszę :)

    renieczka lubi tę wiadomość

  • ania8306 Autorytet
    Postów: 1997 1041

    Wysłany: 1 marca 2016, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka gratuluję, Marysia to piękne imię :-)
    Najważniejsze że wszystko jest dobrze z Małą :-)

    renieczka lubi tę wiadomość

    km5sdf9h71ekp5yd.png
    7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, endometrioza głebokonaciekająca.
  • madalena1103 Znajoma
    Postów: 25 14

    Wysłany: 1 marca 2016, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Jestem tu nowa. Rocznik 83. To mój 8cykl starań, choć z ovu dopiero drugi.

    Helen lubi tę wiadomość

    madalena
  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 1 marca 2016, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Madalena :-)

    Helen, Żabka :-*

    Jestem od wczoraj w fatalnym humorze. Podzieliłam się z mężem moim odkryciem, że tsh 2,48 to trochę za dużo, a on - jak to on, sceptyk internetowy - powiedział "Skoro norma jest 4 to przecież masz w normie". Więc mu tłumaczę, że z tego co przeczytałam wynika, że dla starającej się kobiety to jest za dużo i że chyba będę musiała to z endokrynologiem skonsultować, a on mi co na to? Że jak pójdę i mnie lekarz wyśmieje, że za dużo po internetach czytam, to żebym się nie dziwiła. No i się pokłóciliśmy oczywiście. Kurde, to naprawdę świetny facet, inteligentny, wykształcony, jest świetnym ojcem i chce mieć drugie dziecko, ale... on nie widzi problemu w tym, że prawie rok nie udaje nam się zajść i że prawdopodobnie miałam dwie biochemiczne. Jego podejście jest takie, że tak to już jest i trzeba cierpliwie się starać. No kurde, super, mogłabym sobie pozwolić na cierpliwość, gdybym miała 25 lat, ale nie 33 :-/

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego