SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku kąpiel, przewijanie, ubieranie poszło dość szybko i gładko, dla mnie najtrudniejsze było karmienie, nieziemski ból, z sutków leciala krew, miałam płaskie brodawki co utrudniało karmienie, miałam takie specjalne kapturki do karmienia które mi ułatwiły trochę sprawę. W szpitalu to karmienie piersią wspominam jako jeden wielki koszmar, w domu jak już opanowalam to był lajt i karmiłam w sumie pół roku :) Najgorsze, że te położne w szpitalu nie wszystkie są pomocne, nie które owszem tłumaczą ale chamsko i wrednie twierdząc ile razy można tłumaczyć jedno i to samo. No soryy ale jak pracują w szpitalu za każdym razem z nową to mamą to logiczne, że każda się musi nauczyć i potrzebna jest pomoc i będą to wałkować codziennie po kilkanaście razy w ciągu dnia. Brakuje im takiej ludzkiej empatii

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że ze swoim będzie inaczej, w sensie że w jakiś sposób będziemy działać pod wpływem instynktu macierzyńskiego :) bo wiadomo co innego cudze dziecko a co innego swoje :)
    Ja zawsze nie chciałam brać na ręce małych dzieci bo się bałam że zrobię im krzywdę - to przecież takie maleństwa :)

Dziewczyny ogłaszam armagedon- w Suwałkach w tej chwili jest 33 stopnie- aż się boję jak skończę pracę i będę musiała wyjść na zewnątrz :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja mam nadzieję że ze swoim będzie inaczej, w sensie że w jakiś sposób będziemy działać pod wpływem instynktu macierzyńskiego :) bo wiadomo co innego cudze dziecko a co innego swoje :)
    Ja zawsze nie chciałam brać na ręce małych dzieci bo się bałam że zrobię im krzywdę - to przecież takie maleństwa :)

Dziewczyny ogłaszam armagedon- w Suwałkach w tej chwili jest 33 stopnie- aż się boję jak skończę pracę i będę musiała wyjść na zewnątrz :/

Oczywiście, że tak :) Jeszcze dodam, że nie ważne ile dzici się odchowało, w zasadzie za każdym razem od początku trzeba się wszystkiego uczyć bo każde dziecko inne, moja mama miała 4dzieci a uczyła się ze mną jak kąpać, przebierać itp. duzo mi wtedy pomogła ale też miala stres pomimo doświadczenia hehe :)

Rety jaki upał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 14:19

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    W moim przypadku kąpiel, przewijanie, ubieranie poszło dość szybko i gładko, dla mnie najtrudniejsze było karmienie, nieziemski ból, z sutków leciala krew, miałam płaskie brodawki co utrudniało karmienie, miałam takie specjalne kapturki do karmienia które mi ułatwiły trochę sprawę. W szpitalu to karmienie piersią wspominam jako jeden wielki koszmar, w domu jak już opanowalam to był lajt i karmiłam w sumie pół roku :) Najgorsze, że te położne w szpitalu nie wszystkie są pomocne, nie które owszem tłumaczą ale chamsko i wrednie twierdząc ile razy można tłumaczyć jedno i to samo. No soryy ale jak pracują w szpitalu za każdym razem z nową to mamą to logiczne, że każda się musi nauczyć i potrzebna jest pomoc i będą to wałkować codziennie po kilkanaście razy w ciągu dnia. Brakuje im takiej ludzkiej empatii
    Właśnie czytałam że karmienie jest najgorsze :/ że się robią rany itp ale najważniejsze żeby znaleźć sposób na to :) co do położnych to one powinny mieć bardzo dużo empatii, wiadomo że taka młoda mama się boi że coś zrobi nie tak dla swojego dziecka i potrzebuje pomocy w opiece i wytłumaczenia wszystkiego... ale niektore osoby nie nadają się do niektórych zawodów a niestety w nich pracują :/ to jest praca z ludźmi więc trzeba być bardzo wyrozumiałym i pomocnym

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Oczywiście, że tak :) Jeszcze dodam, że nie ważne ile dzici się odchowało, w zasadzie za każdym razem od początku trzeba się wszystkiego uczyć bo każde dziecko inne, moja mama miała 4dzieci a uczyła się ze mną jak kąpać, przebierać itp. duzo mi wtedy pomogła ale też miala stres pomimo doświadczenia hehe :)

Rety jaki upał
    Haha faktycznie to pomaga jak widać że nawet doświadczona kobieta ma stresa przy takim malutkim dziecku :) to takie trochę budujące dla młodej mamy :D

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kurka jakie 33 stopnie o czym Ty mówisz? :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Właśnie czytałam że karmienie jest najgorsze :/ że się robią rany itp ale najważniejsze żeby znaleźć sposób na to :) co do położnych to one powinny mieć bardzo dużo empatii, wiadomo że taka młoda mama się boi że coś zrobi nie tak dla swojego dziecka i potrzebuje pomocy w opiece i wytłumaczenia wszystkiego... ale niektore osoby nie nadają się do niektórych zawodów a niestety w nich pracują :/ to jest praca z ludźmi więc trzeba być bardzo wyrozumiałym i pomocnym

Dokładnie tak :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/be8f46188041.jpg.html

To widok z mojego okna na zegar miejski :) troszkę Was oszukalam :P ale jeszcze niedawno pokazywalo 32.4

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej mam takie pytanie czysto technicznie: jak wstawiacie fotki że się wyświetla miniaturka i można na nią kliknąć żeby powiększyć?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ej mam takie pytanie czysto technicznie: jak wstawiacie fotki że się wyświetla miniaturka i można na nią kliknąć żeby powiększyć?

Na tej stronce są opcje który link wybrać. I ja wybieram ten drugi gdzie pisze w () ze wyświetla miniaturki ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też tego nie wiem jak się tak wstawia.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/be8f46188041.jpg.html

To widok z mojego okna na zegar miejski :) troszkę Was oszukalam :P ale jeszcze niedawno pokazywalo 32.4

Jasny gwint nie wierze... U nas jest 18 :D a w najcieplejszym polskim mieście (Tarnów) 20 :D a w najzimniejszym-30 :P no przecież to logiczne! :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak trochę doczytałam co w tych nawiasach pisze :D jutro lub pojutrze wstawię Wam mój wykres (o ile tempka nie spadnie) to wypróbuję ten sposób :)
    Dzięki Terka :*

Dziś Suwałki najcieplejsze :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Właśnie tak trochę doczytałam co w tych nawiasach pisze :D jutro lub pojutrze wstawię Wam mój wykres (o ile tempka nie spadnie) to wypróbuję ten sposób :)
    Dzięki Terka :*

Dziś Suwałki najcieplejsze :D

Do usług :D
    Spróbuj spróbuj ;)
    Jak nie to link tez jest ok można zawsze skopiować i tez da sie obejrzeć ;)

No zaskakujące te Suwałki w tym roku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 14:57

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o opiece nad maluchami to ja się nie wypowiem, pewnie będę to robić z zamkniętymi oczami po mojej pracy :) Takie noworodki też ogarniałam nie raz, więc myślę że dam radę :) Tylko niech się dzidzia pojawi, opieką się nie martwię :) Gorzej z mężem, on dziecko takie 1,5 roczne bierze na ręce w stylu "zobaczcie, to mały Simba" - tak wiecie, jak w Królu Lwie prezentowali małe lwiątko :D I najlepiej na długość rąk, jakby któreś miało mu coś zrobić.

W sobotę mam pogrzeb, tak też wykalkulowałam. Muszę ogarnąć jakiś ciemny żakiet, bo mam same jasne, a ma być zimno.

U mnie 20 stopni, ale odczuwalna chyba mniej. Leje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 15:05

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na szczęście testuje na naszym chrzesniaku i juz mial takiego malutkiego czlowieka na rękach.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss,
    Ja zdjęcia wrzucam tu http://pl.tinypic.com/?t=postupload i wybieram wielkość na maila a potem opcje wrzucania na forum :)
    Az ciężko uwierzyć że u Ciebie taka pogoda, ale ponoć jutro wracają już upały i do nas..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Miss,
    Ja zdjęcia wrzucam tu http://pl.tinypic.com/?t=postupload i wybieram wielkość na maila a potem opcje wrzucania na forum :)
    Az ciężko uwierzyć że u Ciebie taka pogoda, ale ponoć jutro wracają już upały i do nas..

Tak? A u mnie zapowiadają jeszcze tydzień chłodniejszy ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ma być po 10 stopni w przyszłym tygodniu a mam urlop :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Też nad tym się zastanawiałam :D

‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ