X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne - tak musi sie czuc moja mama, ktora odchowala 4 dzieci i wszyscy juz sie wyprowadzili z domu rodzinnego :(

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne ♡

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, patrzcie, natrafiłam na to na fb. Normalnie siedzę i wyje, mega mnie to wzruszyło..
    https://www.calareszta.pl/juz-nie-pamietam/

Jak ja Cię nie lubię za ten tekst :P :D

Właśnie mi uświadomiłas i przypomniałas jak mi uciekł czas... Mały ma prawie pół roku! Z czasow gdzie był takim całkiem maleńkim okruszkiem zostały tylko zdjęcia i wspomnienia...

Lelek - taka jest kolej rzeczy. Nie jest łatwa ale tak jest...
    Budując relacje z dziećmi potem ta relacja zostaje. Może i dzieci robią sie coraz starsze i samodzielne i się wyprowadzają ale to nie musi oznaczac koniec relacji. To nie to samo co dziecięca ufność w 100000%. Ale jednak :)
    Najgorzej jak ktoś zostaje dosłownie sam...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja już widzę jak miesiąc szybko zleciał.. Masakra. Nic, trzeba spróbować stworzyć taki dom, do którego dzieci chętnie będą wracać...

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Aloes ale dawno Cię nie było. Miło że napisałaś.:) no i super że dzialacie. Powodzenia!:*

Tekstowo nie, ale sercem z Wami jestem zawsze <3

Moze jak zajde w ciaze to bede miala wiecej czasu by pisac albo po prostu postaram sie weeknadami jak teraz.

Tam w sumie nie wyjasnilam - maz bedzie powtarzal to badanie bo tez wyszlo ze ma duza lepkosc i lekarka stwierdzila ze to bakterie i wlasnie na bank utrudniaja zajscie. Tyle ze my z 2-3 miesiace wczensiej bylosmy tez przeleczeni bo ja mialam infekcje. Stad ta powtorka w lutym po 3 miesiacach i tez to hsg od razu by zobaczyc czy u mnie ok.
    Ogolnie na hsg ide do gina ktorego mialam a dodatkowo poszlismy do lekarki naprotechnolog. Ale ona tez wspomniala ze hsg byloby tu dobre skoro wyniki niezle. Zamiast duphastonu zapiala mi progesteron (nie luteine a czysty progesteron) w II fazie i wlasnie poki co plamien nie mam a jestwm jakies gora 4 dni przed okresem ;) nie wiem czy pamietacie ale odkad wzielam duphaston to mi sie w 2 albo 3 cyklu zaczely choc przed braniem nigdy nie mialam. Jak odlozylam calkowicie leki oprocz euthyroxu to tez juz nie mialam plamien i teraz odpukac na progesteronie nic sie nie dzieje. Jedynie jajniki czuje w sumie od owu co jakis czas gdzie ja jestem z tych co nic nie czuja (ani owu ani ze okres bedzie ;p) ale moze taka reakcja na nowy lek ;)

Ja jestem tez ciekawa co u Isi bo ja tez pamietam a miala wlasnie hsg kiedy ja bardzo myslalam o swoim czy robic czy jeszcze czekac.. Takze daj znac krotko co tam slychac jesli czytasz ;)

Nawet jak sie nie udzielam to i tak jestescie Dziewczyny super wsparciem dla mnie :* trzymam kciuki za staraczki i za mlode mamusie (gratulacje Madzia! Trafilam na opis porodu to mezowi pokazalam co go mam nadzieje kiedys czeka ;p)

Aa a co do Tesciowej to na szczescie tez mieszkamy sami. Ja mam tak ze tesciowa jest denerwujaca ale jest tez madra w tych waznych kwestiach wiec szanuje ja bardzo bo wlasnie nic nam nie wciska, wie, ze zona powinna byc najwazniejsza, wiec tego nie kwestionuje i jakos w zgodzie nam sie zyje choc inne poglady mamy rozne ;p nie wiem jak bedzie jak sie dziecko kiedys urodzi ale poki co jestem dobrej mysli i sie nie martwie. Dalysmy rade teraz to i wierze ze damy rade pozniej. Ale w razie jakichs spin to moj maz tez wie ze to on zalatwia ze swoimi rodzicami nasze sprawy (albo moje jak to wlansie nawet mu nie bedzie przeszkadzac a mi). W sumie nie wiem Julka czy wierzysz czy nie, ale kosciol uczy ze po Bogu to z ludzi zona/maz na pierwszym miejscu wiex jak maz czy tesciowa wierzaca to mozna wspomniec ;p choc w przypadku niewierzacych to pewnie ten argument moglby zadzialac w druga storne (jak ktos ma duzy problem z kosciolem to czesto spotykam sie ze wszystko co mowi kosciol jest zle...). W kazdym razie mozna poczytac ksiazki Grzybowskich albo Pulikowskiego ;) reszcie tez polecam, nawet niewierzacym chociaz tresci na temat rodziny i relacji miedzy mezem a zona choc niektorzy i tak nie umieja omijac tresci ktorych nie chca i nie przecyztaja wcale ;p ale to ich strata ;p

No, chyba sie rozpisalam ale tak mnie naszlo jakos ;p

Milego wieczoru! ;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

11 cs
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, ja już widzę jak miesiąc szybko zleciał.. Masakra. Nic, trzeba spróbować stworzyć taki dom, do którego dzieci chętnie będą wracać...

Otóż to. Nic innego nie pozostało. Bynajmniej póki nie wymyśla wehikułu czasu :P

• Aloes Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i Butterfly - wszystkiego najlepszego dla Was! ;) obyscie kazdego dnia kochali sie bardziej niz wczoraj i mniej niz jutro :*

Butterfly92 lubi tę wiadomość

11 cs
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes no rozpisalas się ;D
    Ale mądrze piszesz to można czytać :D

To prawda. Wierzący czy nie, dla dobra małżeństwa maz/żona maja być wazniejsi. Inaczej będzie katastrofa...

• Aloes Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Aloes no rozpisalas się ;D
    Ale mądrze piszesz to można czytać :D

To prawda. Wierzący czy nie, dla dobra małżeństwa maz/żona maja być wazniejsi. Inaczej będzie katastrofa...

Hah, dzieki ;) faktycznie sporo ;p

Dobrze ze czuwasz zawsze tutaj zna watku wiec jak trzeba to o tym przypominasz :*

11 cs
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes święte słowa :) Mąż i żona powinni być najważniejsi, a jeśli ktoś wchodzi pomiędzy to może się to źle skończyć. No chyba, że jest to mały, różowy bobas :) Wtedy jest to dozwolone :) Ewentualnie pies, bo nasz lubi spać między nami :)

Jakie plany na leniwą niedzielę macie dziewczyny? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu klotnia. Moze przesadzam . eh mam dosc.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Julka, tym razem o co kłótnia?
    My jutro pewnie weźmiemy psa na spacer, potem jedziemy że znajomymi się spotkać na obiad chyba na naleśniki i może finał WOŚP :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja jutro jadę znowu do chrześniaka na obiadek i chce im porobic trochę fotek na pierwsze urodziny.:)

Puszek suoer plany.:)

terka lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jest WOŚP? Uuu to u nas głośno będzie bo stosunkowo niedaleko nas ma być gliwicki finał... Eh plusy i minusy mieszkania niedaleko rynku :P

Aloes-o czym przypominam? Bo się chyba zgubiłam :P :D

Julka-jejku co się stało?

Alex moja leniwa niedziela będzie oznaczała wyjście do kosciola i może na spacer jeśli pogoda pozwoli ;)
    A co po za tym? Nawet nie wiem, leniwy wieczor za mną, nie chciało mi się myśleć :P

Dzisiaj chyba z 1.5h w sklepie.
    Ale za niecałe 5 dyszek mam 4 spódnice i 2 sukienki ;D
    Musiałam zaktualizować swoją szafę bo miałam do wyboru wkurzac się na figurę po ciąży albo dopasować do niej ubrania :P
    Wiec wybrałam dopasowanie ubrań. We wtorek wielkie szafowe porządki-bo mam zawalona rzeczami których i tak w najbliższym czasie nie założę. Oj będzie się działo :D
    W poniedziałek mąż nie pracuje to bede korzystać ze jest :D bo potem normalnie praca praca póki jego kolega nie wróci :)

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka o zakupki! Słusznie. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Aloes-o czym przypominam? Bo się chyba zgubiłam :P :D

Ze maz i zona na pierwszym miejscu dla siebie powinni byc ;)

Julka, wierze w moc rozmowy. Jak ochloniecie to powiedz o swoich uczuciach i pogadajcie szczerze ;) trzymam kciuki :*

My jedziemy do meza rodziny - kuzynostwa w odwiedziny ;) dawno nie bylismy bo to 2 h jazdy - niby nie duzo ale ostatnio to z rok temu sie widzielismy takze sie ciesze ;)

Terka, ale to juz na lato te sukienki i spodnice czy takie grubsze zimowe? W sumie chyna tez bym sie wybrala po cos nowego ;p

11 cs
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes, fajnie, że się odezwałaś :) trzymam kciuki!

Właśnie, ciekawe co u Isi :)

Ja bylam dziś w sklepie z bielizną bo coś mi ten stanik z hm nie podchodzil. No i jak Pani mi dobrala to się okazało że mam rozmiar 65g... A z hm miałam 75b :P i powiem Wam że taka różnica że masakra :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Aloes, fajnie, że się odezwałaś :) trzymam kciuki!

Właśnie, ciekawe co u Isi :)

Ja bylam dziś w sklepie z bielizną bo coś mi ten stanik z hm nie podchodzil. No i jak Pani mi dobrala to się okazało że mam rozmiar 65g... A z hm miałam 75b :P i powiem Wam że taka różnica że masakra :P

65G? Lo mamuniu :D
    Ja bym się w 65 nie dopiela w połowie chyba :P chociaż musiałabym się kiedyś przejść do takiej babeczki co dobiera idealnie... :)

Aloes-no bo tak powinno być. Dla mnie oczywiste jest to i nie ma z tym dyskusji :) małżeństwo to nierozerwalna swietosc i koniec :) ale to ja i mój idealizm ;)

Sukienki takie mozna powiedzieć uniwersalne. Nie mam takich typowo zimowych sukienek. Po prostu zima zakładam cieplejsze leginsy pod spód :P
    Ale najbardziej i tak się ciesze że dostałam sukienkę do karmienia :D taka specjalna :P kurka ich ceny powalają (od 250zl wzwyż :/) i wiedzialam że tyle na sukienkę nie przeznacze, więc tutaj okazja totalna :D a wiem że się przyda na milion procent :)
    Ogólnie mega zadowolona z zakupów jestem. Dawno nie było tak żeby "pode mnie" ubrania były. Jak coś znalazłam to super, ale ciężko. A dzisiaj jakby dostawa na zamówienie była :P

• terka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Terka o zakupki! Słusznie. :D

Trzeba sobie jakoś radzić :P jakoś żyć trzeba, chodzić w czymś trzeba :P a że ubrania mi się "pokurczyly" to trzeba było odpowiednie zorganizować ;)

Wysłany: 13 stycznia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda o kurde ale rozmiar.:o

Dlatego ja tak za bardzo nie chcę kupowac teraz stanikow bo nie wiem czy rozmiar się zmieni itd. Wiadomo w jakies prowizoryczne chce się teraz uzbroić.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 2078 2079 2080 2081 2082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ