Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć!
Mam nadzieję, że uda się utworzyć "prężną" grupę z rocznika jak w temacie powyżej kobitek, które starają się o dzidzię
Kilka słów o sobie:
jestem po ślubie 2 lata i równy miesiąc Staramy się tak na poważnie od września zeszłego roku, czyli 12 miesięcy. Niestety bez skutku
A co tam u Was Kobitki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 08:38
Mari92, klitra, Reybok, Dorka16 lubią tę wiadomość
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Jak miło, że ktoś się odezwał w tak szybkim czasie
Życzę powodzenia i mam nadzieję, że szybko zobaczycie z mężem 2 niebieskie kreseczki.
Ja przez ponad pół roku mierzyłam temperaturę, ale comiesięczne czekanie na dzidzię już mnie tak sfrustrowało, że postanowiłam odpuścić z tym do końca roku. Może jak nie będę mierzyła temp. to uda nam się w końcu zajść.1cs z CLO
-
Alegzi, ja już po pierwszym cyklu z mierzeniem stwierdziłam, że to nie dla mnie niepotrzebnie się tylko stresuję kiedy jest owulacja, czy później temperatura wzrasta, czy nie... jak do stycznia nam nie wyjdzie, to wrócę do mierzenia, teraz odpuszczam totalnie i przymierzam się do zaleceń mamy-ginekolog
I masz rację, jak przestaje się człowiek starać to wszystko się udaje -
Cześć
Przestawiam naszą listę kobitek '92 (i okolic )
alegzi (ur. 10.01 Pomorze) 17cs
Plamka_92 14cs
An1315 (ok. Krakowa)
Andii (ur. 31.08)
Butterfly92 (Oliwia Katowice)
Agus92
Julka28(Podkarpacie)
Bisia94(Pomorze)
Babel922(Wodzisław Śląski)
I nasza lista szczęścia
terka (Teresa ur. 30.06 Gliwice)
Andrzejek 21.07.2018
Mari (Martina Opole)
Mareczek 1.10.2018
Patulka (Patrycja Kraków /Chrzanów)
Jagódka 13.10.2018
Mała Mii (Holandia)
Nathaniel 26.10.2018
Maleńka/Martusiaa
Kubuś 7.11.2018
Kryha (Podkarpacie)
Izunia 24.11.2018
Seli (Wrocław)
Gabryś 25.11.2018
Magdaa_21 (Magda ur. 21.09 Wrocław)
Karolinka 13.12.2018
panipuchatkowa (Edyta Lublin)
Laurka 22.01.2019
Nati1992
Ignaś 1.02.2019
Goldfinch26
Dooorka
Puszek369 (Basia ur. 8.12 Gdańsk) Kornelia 31.05.2019
Lelek (Paulina Warszawa) 25.06.2019
Malwa Zosia 28.07.2019
Paulins (Gliwice/Niemcy)
Axie 7.09.2019
Alex (Ola, ur. 8.06 Opole) 17.09.2019
MissKathy92 (Izabela ur. 3.07 Suwałki) 6-11.10.2019
Kassiia (ur. 8.11)
gdzieś jest wątek 92 ale marnie to wygląda tam, nikt nic nie pisze... może tu sie uda
Też jestem z tego rocznika, jestem troszkę ponad 4 miesiące po ślubie my działamy dość spontanicznie, ale jakby się udało i byłoby z tych działań maleństwo bylibyśmy przeszczęśliwi na rocznicę ślubu nam się nie udało ale się nie poddajemy i korzystamy z uroków starań
Z tym podejściem do termometru może i dobry pomysł (też o tym myślałam) ale ja dzięki temu wiem co się dzieje i dzięki namowom męża i swoim przekonaniu że jednak ma to sens działam dalej- z termometrem co rano a z mężem...to jak chcemyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 05:02
justacz, Mari92, Pattyy, Mała_Mii lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Kitkat ja miałam takie samo podejście od razu po ślubie jak Ty także wiem o czym mówisz
Niby staramy się na poważnie od 12 miesięcy, ale coraz częściej czytam o ivf. Niby byliśmy w Invicie w Gdańsku zrobić podstawowe badania i poznać opinię gin. Badania wyszły bardzo dobrze, więc może w głowie mam jakąś blokadę ale jak widzę, że znajomi, rodzina co rusz mają dzidzię to naprawdę serce mi się kraje. Zwłaszcza jak słyszę pytania "a kiedy wy?". I wiecie co? To wychodzi na to, że dla nas kariera jest ważniejsza niż dziecko... Dlatego w styczniu/lutym idę do innej klinki na konsultacje.
terka szukałam otwartego wątku rocznika 92, ale były tam pustki. Mam taką samą nadzieję jak Ty, że tu się "rozgadamy" Najlepiej podejść do tego spokojnie. Zwłaszcza, że Wam się nie spieszy.1cs z CLO
-
Ciężko powiedzieć czy nam się spieszy czy nie przed ślubem mówiliśmy że chwile poodkładamy, bez określania terminu kiedy. A później ruszyło z kopyta i zaczęliśmy "starania". Duże słowo w sumie ale po prostu nie patrzymy czy są dni płodne czy nie działamy wg chęci jednak w tym miesiącu czułam że zawiodłam męża tym ze jednak nic z tego, bo wszystko ładnie wyglądało ten sie ucieszył a tu kicha... widać ze coraz bardziej mu zależy...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Mnie nikt o większą chęć kariery zawodowej nie oskarża, przynajmniej tyle ale też są pytania kiedy kiedy bo juz powinniście (serio?-pomijając fakt że nie zawsze od razu sie udaje to czy każde małżeństwo ma i musi mieć dziecko po miesiącu po ślubie?) albo sugestie bo ja bym chciala zobaczyć Cię z brzuszkiem albo z wózkiem... Czasem ludziom brak wyczucia po prostuhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Jakbym widziała siebie też po ślubie chcieliśmy się sobą nacieszyć, ale tak jak Wy na spokojnie, czyli nie uważaliśmy. Najgorsze jest planowanie tzn. mój mąż chciał żeby dzidzia urodziła się w maju, więc starania rozpoczęliśmy 9m-cy wcześniej. I co? Teraz to już nam totalnie obojetnie i jak sobie pomyślimy o tym maju, że chcieliśmy to tak zaplanować to nie wiemy czy śmiać się czy płakać.
Dziewczyny, a pracujecie? Jeśli zajdziecie to nie będziecie miały żadnej niemiłej sytuacji w pracy? Tyle się słyszy...1cs z CLO
-
Mi się wydaję, że co niektórzy uważają, że jeśli weźmie się ślub to od razu miesiąc po kobieta powinna być w ciąży... I potem opowiadają takie głupoty i ranią przy tym osoby, które tego bardzo chcą, ale nie mogą, nie wychodzi im albo zwyczajne na razie nie chcą dzidzi.
Kitkat fajnie, że Twoja mama jest ginekologiem. Na pewno jakbyś miała pytania to służy pomocą1cs z CLO
-
alegzi wrote:Jakbym widziała siebie też po ślubie chcieliśmy się sobą nacieszyć, ale tak jak Wy na spokojnie, czyli nie uważaliśmy. Najgorsze jest planowanie tzn. mój mąż chciał żeby dzidzia urodziła się w maju, więc starania rozpoczęliśmy 9m-cy wcześniej. I co? Teraz to już nam totalnie obojetnie i jak sobie pomyślimy o tym maju, że chcieliśmy to tak zaplanować to nie wiemy czy śmiać się czy płakać.
Dziewczyny, a pracujecie? Jeśli zajdziecie to nie będziecie miały żadnej niemiłej sytuacji w pracy? Tyle się słyszy...
My nie myślimy kategoriami powinno byc wtedy wtedy tylko co będzie jeśli danego miesiąca sie uda teraz to była rocznica ślubu następny miesiąc -albo dzień mamy albo dzień dziecka jak nie to następne będą moje urodzony ja póki co opiekuje się dzieckiem znajomych którzy wiedza ze jakby cos bylo to będą szukać kogoś innegohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Kitkat wrote:Terka, takie pytania to chyba "norma"... Moja przyjaciółka jest półtora roku po ślubie i ludzie już gadają, że pewnie ma jakieś problemy, bo dzieci ani widu, ani słychu. I to mówią jej to prosto w oczy, co po prostu cholernie boli.
Jak ktoś pyta to mówię ze jak pan Bóg da to będzie. Jedni sie uśmiechają drudzy dają spokój. I działahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka to Ty powoli przygotowujesz się do roli 100% mamy :)Ale dobrze, że masz spokój w głowie, że jak zajdziesz to nie będziesz się martwiła (w zależności od tego jakiego ma się kieronika)jak zareaguje.
1cs z CLO
-
alegzi wrote:terka to Ty powoli przygotowujesz się do roli 100% mamy :)Ale dobrze, że masz spokój w głowie, że jak zajdziesz to nie będziesz się martwiła (w zależności od tego jakiego ma się kieronika)jak zareaguje.
To juz moje 4 dziecko wiec chyba cos tam wiem miałam przewagę chłopaków w opiece...a mąż chciałby dziewczynke znaczy niby obojętnie ale widzę jak mówi o chłopaku a jak o dziewczyncehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:To juz moje 4 dziecko wiec chyba cos tam wiem miałam przewagę chłopaków w opiece...a mąż chciałby dziewczynke znaczy niby obojętnie ale widzę jak mówi o chłopaku a jak o dziewczynce
-
Kitkat wrote:To mój mąż jak chyba większość facetów chce syna - wszystkim znajomym dookoła rodzą się synowie i mówi, że jak zna życie to on będzie miał same córki.
Heh mój tez chce syna ale pierwsza córkahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm