X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia czesc ;)

alegzi-super Hiszpania na czas jesieni i zimy ale jak do grudnia to zima jednak tu będzie jeszcze-co Cię tam wywiało? :D

Kurde dziewczyny długo znacie tych swoich facetów -jak to jest być z kimś od takich młodziutkich lat? :D to sie chyba rzadko zdarza ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja też z rocznika 92. Jestem z mężem po ślubie półtora roku, a o dziecko staramy się mniej więcej rok. Jak do października nie zaskoczy to musimy iść na wizytę do lekarza i szersze badania.

:)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Cześć ja też z rocznika 92. Jestem z mężem po ślubie półtora roku, a o dziecko staramy się mniej więcej rok. Jak do października nie zaskoczy to musimy iść na wizytę do lekarza i szersze badania.

:)

Cześć ;) no to trzymamy kciuki, żebyście nie musieli nigdzie iść ;) a skąd jesteś? ;)

Mari92 lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria92, witamy:)

terka, kontrakt męża nas tu przywiał. Ale żeby nie było ja też pracuję :) No Hiszpania fajna sprawa, ale w głowie mam jedno, więc tak naprawdę czekam na styczeń. No chyba, że w końcu ujrzę te 2 kreseczki, niebieskie :):)
    A Ty ile się znasz z mężem?

Mimo tak długiej zajomości z mężem wydawać by się mogło, że no cóż jesteśmy jak stare małżenstwo. U nas tak nie jest. Więc jak czasem słucham kogoś kto jest ze swoim partnerem z kilka lat i narzeka to jestem pod wrażeniem. Może to też kwestia tego, że nie mam jeszcze dzieci, a wiadomo, że jak są dzieci to i więcej problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 12:02

Mari92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, a Wy skąd jesteście? :)

1cs z CLO
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocław :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy we Wrocławiu w zeszłym roku. Piękne miasto :) A i pamiętam, że pączki pierwsza klasa. Przepyszne.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Wrocławia wybieramy się już od dawna ;) z Gliwic kawałek a ciągle nie dotarliśmy :P my znamy się z mężem ok 6lat, jesteśmy ze sobą ponad 3. Przeszliśmy wszystkie etapy znajomości, koleżeństwa, przyjaźni, związku, narzeczeństwa i niedługi etap małżeństwa ;) czasem mówią o nas że jak stare małżeństwo ale w takim sensie, że potrafimy bez słów się dogadać i tylko my wiemy o co chodzi :) tak-jeśli ktoś jest ze sobą kilka lat i się sobą nudzą albo wręcz przeciwnie ciągle się kłócą to znaczy że cos jest nietak. I obecność dziecka wtedy niewiele zmieni-nie naprawi ani nie pogorszy sprawy. Może się tak wydawać ale po prostu wtedy pewne rzeczy wychodzą które były problemem (brak wyrozumiałości czy rozmów) a nie pojawiają sie jako nowe...

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to zapraszam do Wrocławia w grudniu będą piękne jarmarki bożonarodzeniowe meeega atmosfera:)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• terka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Kochane to zapraszam do Wrocławia w grudniu będą piękne jarmarki bożonarodzeniowe meeega atmosfera:)

Oooo tak tak :D to jest idealny powód zeby tam jechać! :D uwielbiam jarmarkowy klimat!!! :D w tamtym roku w Gliwicach i Katowicach byłam teraz gdzieś dalej trzeba :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka, zgadzam się z Tobą w 100% jeśli chodzi o relacje w związku.

Co do Wrocławia to na pewno jeszcze nie raz go odwiedzimy :) Jeśli mowa o jarmarkach to nie wiem czy wiecie, ale w Gdańsku jest słynny jarmark Dominikański. Trwa od końca lipca do końca sierpnia. Fajna sprawa. Można zjeść chlebek ze smalcem + ogórkiem kiszonym. Kaszubskie klimaty.

Dziewczyny, a jak tam u Was z pichceniem? Lubicie to? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 17:39

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    terka, zgadzam się z Tobą w 100% jeśli chodzi o relacje w związku.

Co do Wrocławia to na pewno jeszcze nie raz go odwiedzimy :) Jeśli mowa o jarmarkach to nie wiem czy wiecie, ale w Gdańsku jest słynny jarmark Dominikański. Trwa od końca lipca do końca sierpnia. Fajna sprawa. Można zjeść chlebek ze smalcem + ogórkiem kiszonym. Kaszubskie klimaty.

Dziewczyny, a jak tam u Was z pichceniem? Lubicie to? :)

Jeju dziołszka nie kuś, moim marzeniem jest Pomorze nie tylko na czas jarmarku... Ale daleko od wszystkiego i wszystkich i meeega drogo tam macie życie a ogromna szkoda :( i dlatego zostaliśmy na Śląsku... Chlebek ze smalcem nie bardzo dla mnie, mój mąż bardziej takie klimaty lubi ;) ja oficjalnie jestem kucharzem i dietetykiem z wykształcenia ale to zostało bardziej na użytek prywatny niż zawodowy a i tak mój mąż lepiej ode mnie gotuje :P :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka, co do cen to Ci powiem, że ja jakoś nie widzę różnicy między innym miastami. Gdynia, Gdańsk czy Sopot faktycznie w czasie okresu wakacyjnego nie są atrakcyjne pod względem finansowym, ale wydaje mi się, że tak niestety jest w tych większych miastach :(

Ja lubię spędzać czas w kuchni, aż dziwne, bo jako panna zawsze mówiłam, że będę kupowała gotowe dania. Jak to się w życiu może zmienić :) Ale moim konikiem są ciasta, ciasteczka czy bułeczki. Mięsa to specjalność P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 20:34

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    terka, co do cen to Ci powiem, że ja jakoś nie widzę różnicy między innym miastami. Gdynia, Gdańsk czy Sopot faktycznie w czasie okresu wakacyjnego nie są atrakcyjne pod względem finansowym, ale wydaje mi się, że tak niestety jest w tych większych miastach :(

Ja lubię spędzać czas w kuchni, aż dziwne, bo jako panna zawsze mówiłam, że będę kupowała gotowe dania. Jak to się w życiu może zmienić :) Ale moim konikiem są ciasta, ciasteczka czy bułeczki. Mięsa to specjalność P.

Ceny może i podobne ale mieszkania żeby wynająć (o kupnie nie wspomnę) nie na sezon a normalnie na stałe to powalają... Przynajmniej mnie. I przynajmniej w porównaniu ze Śląskiem ;) Mi tez lepiej ciasta wychodzą więc chyba sie z zawodem pomyliłam :D

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :). A ja z Opola, Wrocław też dobrze znam. Miło, że nas tyle tutaj jest. W grupie raźniej.

:-)
    Co do pichcenia to lubię poszaleć w kuchni (także jak coś służę radą)

Pozdrawiam serdecznie :)
    I życzę Wam, i sobie, żeby nam się udało mieć upragnione dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 22:35

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka, jeśli chodzi o ceny mieszkań to niestety w każdym dużym mieście się "cenią" :( niestety dla nas.

Ale miałam dziś wieczór. Pierwszy raz mnie coś takiego wzięło. Siedzę sobie na fcb, piszę z koleżanką, której nie widziałam z półtorej roku. No i te póltorej roku temu byłyśmy na kawce. Oczywiście temat zszedł na dzieci. Ja wtedy mówiłam, że się będę starała itp., a ona, że jeszcze nie. I wiecie co? Ona ma na grudzień termin. Pogratulowałam jej i się rozryczałam jak bóbr. Aż P. wyszedł z pokoju zapytać co się dzieje. Rok bezowocnych starań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 23:14

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    terka, jeśli chodzi o ceny mieszkań to niestety w każdym dużym mieście się "cenią" :( niestety dla nas.

Ale miałam dziś wieczór. Pierwszy raz mnie coś takiego wzięło. Siedzę sobie na fcb, piszę z koleżanką, której nie widziałam z półtorej roku. No i te póltorej roku temu byłyśmy na kawce. Oczywiście temat zszedł na dzieci. Ja wtedy mówiłam, że się będę starała itp., a ona, że jeszcze nie. I wiecie co? Ona ma na grudzień termin. Pogratulowałam jej i się rozryczałam jak bóbr. Aż P. wyszedł z pokoju zapytać co się dzieje. Rok bezowocnych starań.

Witaj Mari :) Jasne ze w grupie raźniej :D

Alegzi-cenią się wszędzie w miastach dużych i akademickich (mieszkam w Gliwicach a to miasto słynie z politechniki). Ale mam wrażenie że tam jeszcze bardziej :P tyle co tutaj płacimy to tam polowy z tego co tu mamy nie mielibyśmy :P

No właśnie mojemu A. też mówiłam o tym wczoraj. Że ironia losu pod tym względem jakaś. Im bardziej kibitka chce tym bardziej nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 05:07

• alegzi Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka, wydaje mi się, że w głowie jest jakaś blokada, że za bardzo chcemy i niestety nie wychodzi. Niby to wszystko wiem, ale co z tego jak i tak co jakiś czas siedzę i się zastanawiam dlaczego nie ma tych dwóch kresek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 08:04

1cs z CLO
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest przykre, te które nie planują-mają dzieci. A my, które bardzo chcemy musimy czejać nie wiadomo ile.

Marek💙
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam plan-może idźmy z tymi naszymi chłopami na jakąś imprezę/dyskotekę, wypijmy coś i zaszalejmy (z nimi oczywiście ) tak jak to robią te co potem dzieci mają przypadkiem, moze wtedy zaskoczy skoro u nich to działa :D :D :D

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ