Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet
    Postów: 1853 511

    Wysłany: 13 listopada 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥰

    gg64i09k3w28dp6i.png

    Marek ur.1.10.2018r.
  • Lelek Autorytet
    Postów: 1071 486

    Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam wątek :) gdyby ktoras chciala dolaczyc do nas, zapraszamy :)

    Mari92 lubi tę wiadomość

    👶🏼 💙 2019
    o1483e5ej9snceio.png

    👶🏼 💙 2020
    o148o7ess4jlper7.png
  • axie92 Ekspertka
    Postów: 241 198

    Wysłany: 30 grudnia 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

    xx4wxzdvt9quz2vg.png

    ojxeroeq320a4lee.png
  • ajdas Koleżanka
    Postów: 38 19

    Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem - nadal na placu boju. Poczytuje od czasu do czasu a tu cisza jak makiem zasiał :)

  • SylwiaG Autorytet
    Postów: 902 309

    Wysłany: 5 stycznia 2020, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem nowa, chętnie pogadam. Jak tam Wasze starania?

    ❌Diwa PCOS.
    ❌brak ovu

    ❌Testosteron 114 ng/dl (6-82)
    ❌Progesteron 0.54 ng/ml (1,83-23,9)
    ✔️Estradiol 66,10 pg/ml (12,4-233)
    ❌LH 17mlU/ml (2.4-12,6)
    ✔️FSH 5,69 mlU/ml (3,5-12,5)
    ✔️Prolaktyna 19,30 ng/ml (4,79-23,3)
    ❌DHEAS-O4 812,00 µg/dl (98,8-340)
    ❌SHGB 24,85 nmol/l (32,4-128)
    ✔️TSH 1,860 µIU/ml (0,27-4,2)
    ✔️FT3 4,11 pg/ml (2-4,4)
    ✔️FT4 1,07 ng/dl (0,93-1,7)
    ✔️Anty TG 10,50 IU/ml (0-115)
    ✔️Anty TPO < 9 IU/ml (0-34)


    💊 Sundose
    💊 NAC
    💊 wit D 2000j
    💧 Królowa


    🏡 okolice Wrocławia

    6b6b84ffcdd41544a60766333fed0ea0.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zajrzałam przypadkowo i widzę nowe staraczki ;) cisza tutaj bo my już w większości mamy, niektóre nawet x2 lub x3 ;) ale z chęcią wspomożemy jeśli macie jakieś pytania co do starań ;) jak będziecie pisać to będę zaglądać na wątek ;)

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Mari92 Autorytet
    Postów: 1853 511

    Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajdas i SylwiaG fajnie, że jesteście 🙂. Tak jak Alex pisze my teraz jesteśmy na FB i każdej prawie udało zajść w ciążę, jednym zajęło dłużej innym krócej i cały czas kibicujemy staraczkom i tym które bardzo pragną być mamami. Jak macie jakieś pytania piszcie śmiało chętnie doradzimy.
    Napiszcie coś o sobie 😊 jestem ciekawa waszych historii.
    My o dziecko staraliśmy się 18 miesięcy i się udało. Mamy zdrowego syna Mareczka , który skończył rok i 3 miesiące 😉

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 22:05

    alex0806 lubi tę wiadomość

    gg64i09k3w28dp6i.png

    Marek ur.1.10.2018r.
  • SylwiaG Autorytet
    Postów: 902 309

    Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero zaczynam. Staram się od wakacji ale początkowo na luzie bez spiny bo czekałam na wyniki. Ze względu na długie cykle brałam luteine na wywołanie miesiączki od 16 dc przez 10 dni.
    Teraz po odebraniu wszystkich wyników ze szpitala mam zdiagnozowane PCOS. To drugi cykl bez luteiny i drugi cykl w którym mierze temperaturę. Z tego co do tej pory zauważyłam to są dość długie około 45 dni i raczej nie mam owulacji, albo nie podnosi mi się temperatura/progesteron po owu.
    Mam wizytę u gin za 2 tyg to obgadam możliwe rozwiązania.
    Narazie jestem dobrej myśli i mam nadzieję że to długo nie potrwa

    ❌Diwa PCOS.
    ❌brak ovu

    ❌Testosteron 114 ng/dl (6-82)
    ❌Progesteron 0.54 ng/ml (1,83-23,9)
    ✔️Estradiol 66,10 pg/ml (12,4-233)
    ❌LH 17mlU/ml (2.4-12,6)
    ✔️FSH 5,69 mlU/ml (3,5-12,5)
    ✔️Prolaktyna 19,30 ng/ml (4,79-23,3)
    ❌DHEAS-O4 812,00 µg/dl (98,8-340)
    ❌SHGB 24,85 nmol/l (32,4-128)
    ✔️TSH 1,860 µIU/ml (0,27-4,2)
    ✔️FT3 4,11 pg/ml (2-4,4)
    ✔️FT4 1,07 ng/dl (0,93-1,7)
    ✔️Anty TG 10,50 IU/ml (0-115)
    ✔️Anty TPO < 9 IU/ml (0-34)


    💊 Sundose
    💊 NAC
    💊 wit D 2000j
    💧 Królowa


    🏡 okolice Wrocławia

    6b6b84ffcdd41544a60766333fed0ea0.png
  • Mari92 Autorytet
    Postów: 1853 511

    Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG kciuki za powodzenie i widzę, że masz długie cykle, lekarz ci powie czy była ovu i ustali badania i leki jak będzie trzeba. Koniecznie daj znać co i jak na wizycie to będę trzymać kciuki. Pamiętaj nawet zdrowym parom nie zawsze się udaje , starania uczą cierpliwości i wiara, że się uda.

    Napisz skąd jesteś? Ja spod Opola 🙂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 05:09

    gg64i09k3w28dp6i.png

    Marek ur.1.10.2018r.
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też mam PCOS. Długie cykle, brat okresu bez wywoływania itd. Jajeczkowanie też dopiero po stymulacji CLO i Lamettą. Ale jak widać się udało;) jakbyś miała pytania to pisz
    Ogólnie co do pomiarów temperatury to mierzyłam pod językiem z tylu o stałej porze, tym samym termometrem. Plus obserwacja sluzu i szyjki. Dopiero te 3 elementy pokazaly owulację. No plus monitoring u lekarza, ale to zwykle było juz po fakcie ;)

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • SylwiaG Autorytet
    Postów: 902 309

    Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 to ja niedaleko bo koło Wrocławia 🙂

    Alex0806 gdzieś czytałam że przy Tyłozgięcie szyjka zachowuje się odwrotnie niż normalnie i obawiam się że ovufriend zwarjuje 😀

    Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Jestem dobrej myśli 😊

    Mari92 lubi tę wiadomość

    ❌Diwa PCOS.
    ❌brak ovu

    ❌Testosteron 114 ng/dl (6-82)
    ❌Progesteron 0.54 ng/ml (1,83-23,9)
    ✔️Estradiol 66,10 pg/ml (12,4-233)
    ❌LH 17mlU/ml (2.4-12,6)
    ✔️FSH 5,69 mlU/ml (3,5-12,5)
    ✔️Prolaktyna 19,30 ng/ml (4,79-23,3)
    ❌DHEAS-O4 812,00 µg/dl (98,8-340)
    ❌SHGB 24,85 nmol/l (32,4-128)
    ✔️TSH 1,860 µIU/ml (0,27-4,2)
    ✔️FT3 4,11 pg/ml (2-4,4)
    ✔️FT4 1,07 ng/dl (0,93-1,7)
    ✔️Anty TG 10,50 IU/ml (0-115)
    ✔️Anty TPO < 9 IU/ml (0-34)


    💊 Sundose
    💊 NAC
    💊 wit D 2000j
    💧 Królowa


    🏡 okolice Wrocławia

    6b6b84ffcdd41544a60766333fed0ea0.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to może wystarczy obserwacja sluzu ;) U mnie ewidentnie bylo widać że wygląda on na owulkę jak białko jaja, przezroczysty i rozciągliwy był ;) plus temperatura. Nie mam już swoich wykresów ciażowych na ovu bo robiłam w apce na telefonie ;) A później zamieniłam ją na ciazową;)
    U nas 2 lata starań co prawda ale oprócz PCOS dużo więcej utrudnień. Ale jak widać da się ;) dzidzia właśnie guga obok mnie. A właściwie pożera swoją rękę ;)

    SylwiaG lubi tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Mari92 Autorytet
    Postów: 1853 511

    Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG ja też mam macicę w tyłozgieciu. Jak to moja lekarka powiedziała taka uroda 😉.

    To mamy blisko do siebie 😊

    Będę mocno trzymać kciuki za powodzenie 🙂

    gg64i09k3w28dp6i.png

    Marek ur.1.10.2018r.
  • SylwiaG Autorytet
    Postów: 902 309

    Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 sprawdzałaś pozycje szyjki w ciągu cyklu? Wiem że tyłozgięcie to nie choroba i tak się zdarza. Jestem ciekawa czy to co gdzieś przeczytałam w necie jest prawdą. 🤔

    Póki co czekam na miesiączkę. Zaczynają się plamienia więc powinna jutro bądź pojutrze być.
    A później gin i milion pytań.. . Będę musiała sobie listę przygotować żeby o wszystkim nie zapomnieć 😀

    ❌Diwa PCOS.
    ❌brak ovu

    ❌Testosteron 114 ng/dl (6-82)
    ❌Progesteron 0.54 ng/ml (1,83-23,9)
    ✔️Estradiol 66,10 pg/ml (12,4-233)
    ❌LH 17mlU/ml (2.4-12,6)
    ✔️FSH 5,69 mlU/ml (3,5-12,5)
    ✔️Prolaktyna 19,30 ng/ml (4,79-23,3)
    ❌DHEAS-O4 812,00 µg/dl (98,8-340)
    ❌SHGB 24,85 nmol/l (32,4-128)
    ✔️TSH 1,860 µIU/ml (0,27-4,2)
    ✔️FT3 4,11 pg/ml (2-4,4)
    ✔️FT4 1,07 ng/dl (0,93-1,7)
    ✔️Anty TG 10,50 IU/ml (0-115)
    ✔️Anty TPO < 9 IU/ml (0-34)


    💊 Sundose
    💊 NAC
    💊 wit D 2000j
    💧 Królowa


    🏡 okolice Wrocławia

    6b6b84ffcdd41544a60766333fed0ea0.png
  • Mari92 Autorytet
    Postów: 1853 511

    Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG sprawdzałam szyjkę( miękka, twarda, otwarta, zamknięta ). Trzeba wyczuć i cały cykl sprawdzać zaczynając po miesiączce ☺️

    gg64i09k3w28dp6i.png

    Marek ur.1.10.2018r.
  • SylwiaG Autorytet
    Postów: 902 309

    Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    SylwiaG sprawdzałam szyjkę( miękka, twarda, otwarta, zamknięta ). Trzeba wyczuć i cały cykl sprawdzać zaczynając po miesiączce ☺️

    Zaczynam sprawdzanie szyjki w tym cyklu 😉

    Mari92 lubi tę wiadomość

    ❌Diwa PCOS.
    ❌brak ovu

    ❌Testosteron 114 ng/dl (6-82)
    ❌Progesteron 0.54 ng/ml (1,83-23,9)
    ✔️Estradiol 66,10 pg/ml (12,4-233)
    ❌LH 17mlU/ml (2.4-12,6)
    ✔️FSH 5,69 mlU/ml (3,5-12,5)
    ✔️Prolaktyna 19,30 ng/ml (4,79-23,3)
    ❌DHEAS-O4 812,00 µg/dl (98,8-340)
    ❌SHGB 24,85 nmol/l (32,4-128)
    ✔️TSH 1,860 µIU/ml (0,27-4,2)
    ✔️FT3 4,11 pg/ml (2-4,4)
    ✔️FT4 1,07 ng/dl (0,93-1,7)
    ✔️Anty TG 10,50 IU/ml (0-115)
    ✔️Anty TPO < 9 IU/ml (0-34)


    💊 Sundose
    💊 NAC
    💊 wit D 2000j
    💧 Królowa


    🏡 okolice Wrocławia

    6b6b84ffcdd41544a60766333fed0ea0.png
  • Magdaa21 Autorytet
    Postów: 2699 842

    Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj,
    Sylwia, fajnie że dołączyłas! Ja obecnie mieszkam we Wrocławiu :P

    U nas zadziałał żel conceive plus, chyba miałam problem z plodnym sluzem. I nie tylko u nas bo parę dziewczyn tu z forum też zaszło za 1.uzyciem to zelu. Teraz go już nie produkują bo jak się staraliśmy o drugie dziecko to nie moglam go dostać i kupiłam fertilsafe, też spoko. Może spróbuj, co Ci szkodzi:)

    alex0806 lubi tę wiadomość

    f2w3vfxmauvbnxib.png

    h84fo7es2agfr4kh.png
  • SylwiaG Autorytet
    Postów: 902 309

    Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hejjj,
    Sylwia, fajnie że dołączyłas! Ja obecnie mieszkam we Wrocławiu :P

    U nas zadziałał żel conceive plus, chyba miałam problem z plodnym sluzem. I nie tylko u nas bo parę dziewczyn tu z forum też zaszło za 1.uzyciem to zelu. Teraz go już nie produkują bo jak się staraliśmy o drugie dziecko to nie moglam go dostać i kupiłam fertilsafe, też spoko. Może spróbuj, co Ci szkodzi:)

    Hej muszę spróbować. Nie zaszkodzi a może pomoże 😉

    Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość

    ❌Diwa PCOS.
    ❌brak ovu

    ❌Testosteron 114 ng/dl (6-82)
    ❌Progesteron 0.54 ng/ml (1,83-23,9)
    ✔️Estradiol 66,10 pg/ml (12,4-233)
    ❌LH 17mlU/ml (2.4-12,6)
    ✔️FSH 5,69 mlU/ml (3,5-12,5)
    ✔️Prolaktyna 19,30 ng/ml (4,79-23,3)
    ❌DHEAS-O4 812,00 µg/dl (98,8-340)
    ❌SHGB 24,85 nmol/l (32,4-128)
    ✔️TSH 1,860 µIU/ml (0,27-4,2)
    ✔️FT3 4,11 pg/ml (2-4,4)
    ✔️FT4 1,07 ng/dl (0,93-1,7)
    ✔️Anty TG 10,50 IU/ml (0-115)
    ✔️Anty TPO < 9 IU/ml (0-34)


    💊 Sundose
    💊 NAC
    💊 wit D 2000j
    💧 Królowa


    🏡 okolice Wrocławia

    6b6b84ffcdd41544a60766333fed0ea0.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9020 5566

    Wysłany: 10 stycznia 2020, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też żel conceive pomógł;) ale tak jak Magda pisze, teraz ma inną nazwę ;)

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Mari92 Autorytet
    Postów: 1853 511

    Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG też polecam tam żel 🙂

    gg64i09k3w28dp6i.png

    Marek ur.1.10.2018r.
‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego