Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rożny ból piersi w różnych cyklach
Odpowiedz

Rożny ból piersi w różnych cyklach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Glam Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Z mężem zaczęliśmy się starać od kilku miesięcy o dzidzie i od tego czasu zaczęłam dokładna obserwacje ciala podczas różnych faz cyklu. Kilka cykli wstecz, 2-3 dni po owulacji zaczęły mnie już bolec piersi i ból utrzymywał się do @. Również badałam progesteron i wyszedł naprawdę ładny ponieważ w fazie lutealnej 21,9. 6 dni temu miałam owulacje a wiem to dlatego ze bardzo bolał mnie jajnik. Do dzisiaj nie czuje wrażliwych ani tkliwych piersi. Czy może być to związane z niskim poziomem progesteronu? Jak to jest u Was moje drogie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 01:46

• #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glam wrote:
    Cześć. Z mężem zaczęliśmy się starać od kilku miesięcy o dzidzie i od tego czasu zaczęłam dokładna obserwacje ciala podczas różnych faz cyklu. Kilka cykli wstecz, 2-3 dni po owulacji zaczęły mnie już bolec piersi i ból utrzymywał się do @. Również badałam progesteron i wyszedł naprawdę ładny ponieważ w fazie lutealnej 21,9. 6 dni temu miałam owulacje a wiem to dlatego ze bardzo bolał mnie jajnik. Do dzisiaj nie czuje wrażliwych ani tkliwych piersi. Czy może być to związane z niskim poziomem progesteronu? Jak to jest u Was moje drogie?

Różnie, bardzo różnie. Kiedyś bolały mnie piersi co cykl po owulacji, teraz jedynie podczas dotyku czuję, że są nabrzmiałe + sutki mam bardzo wrażliwe. Poza tym jeśli nie miałaś nigdy monitoringu to warto sprawdzić chociaż raz, czy pęcherzyki prawidłowo rosną i pękają bo to, że jajnik boli i progesteron ma wynik ładny wcale nie musi znaczyć o prawidłowej owulacji :)

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szczęścia🍀
    24.12 - Córeczka 🎀
    09.01 - II prenatalne 🍀 345g
    06.03 - III prenatalne 🍀 1085 g
    07.05 - 👶🥳💖
    2,6 kg szczęścia
    46 cm
    Piękna nagroda za tak trudną walkę! 🍀

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ