X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rożny ból piersi w różnych cyklach
Odpowiedz

Rożny ból piersi w różnych cyklach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Glam Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Z mężem zaczęliśmy się starać od kilku miesięcy o dzidzie i od tego czasu zaczęłam dokładna obserwacje ciala podczas różnych faz cyklu. Kilka cykli wstecz, 2-3 dni po owulacji zaczęły mnie już bolec piersi i ból utrzymywał się do @. Również badałam progesteron i wyszedł naprawdę ładny ponieważ w fazie lutealnej 21,9. 6 dni temu miałam owulacje a wiem to dlatego ze bardzo bolał mnie jajnik. Do dzisiaj nie czuje wrażliwych ani tkliwych piersi. Czy może być to związane z niskim poziomem progesteronu? Jak to jest u Was moje drogie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 01:46

• #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glam wrote:
    Cześć. Z mężem zaczęliśmy się starać od kilku miesięcy o dzidzie i od tego czasu zaczęłam dokładna obserwacje ciala podczas różnych faz cyklu. Kilka cykli wstecz, 2-3 dni po owulacji zaczęły mnie już bolec piersi i ból utrzymywał się do @. Również badałam progesteron i wyszedł naprawdę ładny ponieważ w fazie lutealnej 21,9. 6 dni temu miałam owulacje a wiem to dlatego ze bardzo bolał mnie jajnik. Do dzisiaj nie czuje wrażliwych ani tkliwych piersi. Czy może być to związane z niskim poziomem progesteronu? Jak to jest u Was moje drogie?

Różnie, bardzo różnie. Kiedyś bolały mnie piersi co cykl po owulacji, teraz jedynie podczas dotyku czuję, że są nabrzmiałe + sutki mam bardzo wrażliwe. Poza tym jeśli nie miałaś nigdy monitoringu to warto sprawdzić chociaż raz, czy pęcherzyki prawidłowo rosną i pękają bo to, że jajnik boli i progesteron ma wynik ładny wcale nie musi znaczyć o prawidłowej owulacji :)

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szczęścia🍀
    24.12 - Córeczka 🎀
    09.01 - II prenatalne 🍀 345g
    06.03 - III prenatalne 🍀 1085 g
    07.05 - 👶🥳💖
    2,6 kg szczęścia
    46 cm
    Piękna nagroda za tak trudną walkę! 🍀

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ