Rożny ból piersi w różnych cyklach
-
Cześć. Z mężem zaczęliśmy się starać od kilku miesięcy o dzidzie i od tego czasu zaczęłam dokładna obserwacje ciala podczas różnych faz cyklu. Kilka cykli wstecz, 2-3 dni po owulacji zaczęły mnie już bolec piersi i ból utrzymywał się do @. Również badałam progesteron i wyszedł naprawdę ładny ponieważ w fazie lutealnej 21,9. 6 dni temu miałam owulacje a wiem to dlatego ze bardzo bolał mnie jajnik. Do dzisiaj nie czuje wrażliwych ani tkliwych piersi. Czy może być to związane z niskim poziomem progesteronu? Jak to jest u Was moje drogie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 01:46
-
Glam wrote:Cześć. Z mężem zaczęliśmy się starać od kilku miesięcy o dzidzie i od tego czasu zaczęłam dokładna obserwacje ciala podczas różnych faz cyklu. Kilka cykli wstecz, 2-3 dni po owulacji zaczęły mnie już bolec piersi i ból utrzymywał się do @. Również badałam progesteron i wyszedł naprawdę ładny ponieważ w fazie lutealnej 21,9. 6 dni temu miałam owulacje a wiem to dlatego ze bardzo bolał mnie jajnik. Do dzisiaj nie czuje wrażliwych ani tkliwych piersi. Czy może być to związane z niskim poziomem progesteronu? Jak to jest u Was moje drogie?
Różnie, bardzo różnie. Kiedyś bolały mnie piersi co cykl po owulacji, teraz jedynie podczas dotyku czuję, że są nabrzmiałe + sutki mam bardzo wrażliwe. Poza tym jeśli nie miałaś nigdy monitoringu to warto sprawdzić chociaż raz, czy pęcherzyki prawidłowo rosną i pękają bo to, że jajnik boli i progesteron ma wynik ładny wcale nie musi znaczyć o prawidłowej owulacjiII procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml