X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rybi zapach z pochwy
Odpowiedz

Rybi zapach z pochwy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • abc24 Debiutantka

Wysłany: 28 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Staramy sie z mężem od 7 miesięcy, zawsze w dni płodne na drugi dzień po zbliżeniu mam rybi zapach z pochwy, maz ma 237 mln plemników 35 w ml, ruch postepowy a b 60%, morfologia 2 procent, leukocyty 1-2 w pw, bakteri brak, i dolegliwości układu moczowego, w posiewach czy usg wszystko wychodzi ok ale dolegliwości sa i już nie wiemy do kogo sie udać, mi wyszlo w posiewie streptococcus-agalactiae i ph 4.5 czy to może mieć wpływ na nasze problemy? Może powinniśmy wykonać badanie w kierunku mykoplazma urroplasma? Jakie badanie będzie najskuteczniejsze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 17:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abc, a nie masz może grzybicy?

• abc24 Debiutantka

Wysłany: 28 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się nad tym mocno zastanawiam że pewne dolegliwości moje i męża mogą na to wskazywać... pamiętam że w maju byłam u ginekologa który mi przepisał jakiś antygrzybiczy lek na kilka dni ale to były chyba tylko dwie tabletki i nie pamiętam już nazwy ale to nie pomogło, wybiorę się teraz prywatnie do gin może coś zaradzi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sobie przypomniałam, że lata lata temu też miałam taki dziwny rybi zapach po stosunku, ale nie pamiętam czy to leczyłam czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 20:46

• abc24 Debiutantka

Wysłany: 28 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie utrzymuje się od kilku miesięcy, a że nam się nie udaje to zaczynam drążyć czy to czasem nie jest jakaś przeszkoda, może nawzajem sie jakoś zarażamy :(

• abc24 Debiutantka

Wysłany: 28 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam ze jak zastosuje tabletkę dopochwowa to praktycznie na drugi dzień nie mam tego zapachu, tylko czy to ma jakikolwiek związek z zajściem w ciaze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka kuracja globulkami trwa 10 dni, czasem połączona jest z doustną antybiotykoterapia. Najpierw będziesz musiała wykonać posiew, dopiero z wynikiem udac się ponownie do gin.
    Możesz tez spróbować globulki bez recepty, np illadian.

• Nadira Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybi zapach z pochwy jest charakterystyczny dla infekcji bakteryjnej Gardnerella Vainalis. Proponuję udać się do lekarza po antybiotyk dopochwowy albo doustny. Stany zapalne pochwy nie sprzyjają zapłodnieniu a tym bardziej utrzymaniu ciąży więc to jest napewno do przeleczenia tym bardziej jak masz objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:13

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • abc24 Debiutantka

Wysłany: 30 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, udam sie ponownie na posiew i do innej ginekolog prywatnie moze da mi jakiś lepszy antybiotyk który zadziała, ponieważ gin na nfz twierdzi ze nic mi nie jest a ja mam csly czas ten zapach

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ