Rybi zapach z pochwy
-
Witam,
Staramy sie z mężem od 7 miesięcy, zawsze w dni płodne na drugi dzień po zbliżeniu mam rybi zapach z pochwy, maz ma 237 mln plemników 35 w ml, ruch postepowy a b 60%, morfologia 2 procent, leukocyty 1-2 w pw, bakteri brak, i dolegliwości układu moczowego, w posiewach czy usg wszystko wychodzi ok ale dolegliwości sa i już nie wiemy do kogo sie udać, mi wyszlo w posiewie streptococcus-agalactiae i ph 4.5 czy to może mieć wpływ na nasze problemy? Może powinniśmy wykonać badanie w kierunku mykoplazma urroplasma? Jakie badanie będzie najskuteczniejsze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 17:36
-
nick nieaktualny
-
właśnie się nad tym mocno zastanawiam że pewne dolegliwości moje i męża mogą na to wskazywać... pamiętam że w maju byłam u ginekologa który mi przepisał jakiś antygrzybiczy lek na kilka dni ale to były chyba tylko dwie tabletki i nie pamiętam już nazwy ale to nie pomogło, wybiorę się teraz prywatnie do gin może coś zaradzi..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rybi zapach z pochwy jest charakterystyczny dla infekcji bakteryjnej Gardnerella Vainalis. Proponuję udać się do lekarza po antybiotyk dopochwowy albo doustny. Stany zapalne pochwy nie sprzyjają zapłodnieniu a tym bardziej utrzymaniu ciąży więc to jest napewno do przeleczenia tym bardziej jak masz objawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:13
-