Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Dzień zaczął się dobrze, acz kolwiek spać mi się chce jak nie wiem co. Normalnie wszystko bym dała żeby teraz w łóżku się znaleźć.
Marronek mogę zapytać, czy Hashimoto idzie w parze z nadczynnością lub niedoczynnością tarczycy ?
Bo mam skierowanie na badanie TSH (już zrobiłam i wyszło 1,09) mam zrobić ft3,ft4, anty TPO, dodatkowo toksoplazmoza miano IgG, IgM.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 08:56
-
Sara, jasne ze możesz Już Ci mówię
Hasimoto to choroba autoimmunologiczna i nie dotyczy samej tarczycy tylko układu immunologicznego który produkuje przeciwciała przeciwko własnej tarczycy, co skutkuje niedoczynnością tarczycy. Często jest tak że TSH jest w normie a anty TPO jest duuuże (u mnie tak było). Może tez być tak że i TSH i TPO są w normie ale... podwyższone jest anty TG.
A wiesz co te miana oznaczają? Te od toksoplazmozy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 08:53
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualny
-
Przeciwciała IgG i IgM w różnych "chorobach" się określa.
IgM -> świadczy o świeżym zakażeniu
IgG -> świadczy o tym, że zakażenie jest starsze lub kiedyś miałaś z nim styczność.
No i niestety... badania kosztują. Ja za ANA, chlamydię pneumoniae i mycoplasmę pneumoniae tez prawie 200 zapłaciłam...
Witaj Lenka
No to za jakiś czas się okaże czy owocne czy nie Mam nadzieję, że to pierwszeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 09:29
lenka123321, sara_nar lubią tę wiadomość
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
nick nieaktualny
-
ładnie to tak Wiolu w pracy na forum siedziećHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Ale lena jutro dobrze doprawić
Swoją drogą miałam M. na badanie nasienia wysłać i powiedziałam mu, że i tak go to nie ominie.I tak się zastanawiam, bo zalecają kolejne badania po suplementacji robić po ok. 3mscach .... i tak się zastanawiam, jak kochamy się dosyć często, to przecież nie ma tak, że sperma jest gdzieś tam magazynowana, tylko chyba na bieżąco się `produkuje` ? I jak M. bierze Macę, to poprawa jakości nasienia powinna być już po kilku dniach/tygodniach ? Czy dopiero po miesiącach ?
Ja też w pracy jestem od 6 do 19, ale o 12 na godzinkę się urywamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 09:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lenka -> wodnisty też jest płodny
Sara, niestety w tej kwestii Ci nie pomogę Na badaniach nasienia się nie znam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:13
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sara_nar wrote:Lena niby się udało, ale tyle czasu się nie udawało, więc nie zaszkodzi zrobić badań.
Ja to bym chłopa zostawiła w spokoju :p po co go stresować tym badaniem? zadanie swoje spełnił? spełnił :p On chyba i tak sie stresuje teraz Twoją ciążą żeby było ok :p A badanie nasienia to ogromny stres dla chłopa. Wiem bo moj mąz tez przez to musiał przejść. Męskośc wystawiana jest na próbe. W recepcji zazwyczaj same babki, a chłop musi potulnie wziąć pojemniczek, napełnić w pokoju obok (dyskomfort, bo wszyscy wiedzą po co tam jest), a później z zawartością oddac :p Gdyby nam sie udało to cieszyłabym sie ogromnie i nie przejmowała sie jakimis dodatkowymi badaniami. -
lenka123321 wrote:hehe Rubi:) 25.04 testujesz dopiero o jejuuu. ja do 17 nie wytrzymam,tzn w sumie do 15 bo tak mam@
nieeeee...przełożyłam testowanie, bo nie wytrzymałam...i działaliśmy teraz na początku kwietnia...więc będę testować tak jakoś jak Ty...16 powinnam dostać @ więc 15 zrobię testStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny