X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :) U mnie puki co słonko świeci i nie ma ani jednej chmurki na niebie :)
    Justyna współczuje z powodu straty :( 3maj się :* Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła :)
    Gosia bierz luteine i odpoczywaj :) Nie martw się, bo to Ci teraz nie potrzebne :)
    Ja dzisiaj niestety w pracy. Normalnie nie mogę doczekać się urlopu, a on dopiero od 11 sierpnia :/ :)
    Miłego dnia! :)

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie pięknie świeci słonko od rana. Gosiu bierz luteinę, będzie dobrze :) :* Justynko bardzo współczuję straty... Alternatywna, to może wstawię zdjęcie tego aktu, jak go skończę, o ile ogarnę jak to zrobić :P

A mam jeszcze pytanko. Wiecie dlaczego na niektórych wykresach są cyferki oznaczające który to dzień po owulacji, a na innych nie ma tych cyferek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:09

• Marronek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:
    A mam jeszcze pytanko. Wiecie dlaczego na niektórych wykresach są cyferki oznaczające który to dzień po owulacji, a na innych nie ma tych cyferek?

Cyferki są jak masz abonament premium.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!
    Po mnie ślad na ovu jeszcze nie zaginął, czytam Was często, ale nie zawsze pisze. Mój J często pyta- Jak koleżanki z wcześniejszego forum, zaszła któraś?:).
    Dzisiaj mu powiem o Rubi- Gratulacje kochana!!! Pewnie jesteś już na marcowych mamusiach.
    Pozostałych dziewczyn, którym się udało nie pamiętam, pewnie doszły na forum po moim przeniesieniu na fioletową stronę.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi czytałam kilka stron wcześniej o tym, że dostałaś luteine 3xpo 2 tabl. Ja mam dokładnie taką samą dawkę. Już dwa i pół tyg. tak biorę. Pytałam pani dr czy luteina może zaszkodzić czy można ją przedawkować, ale uspokoiła mnie, że na pewno nie. Skoro takie było zalecenie Twojego lekarza i mojej pani dr to wierzmy, że tak ma być i wszystko na pewno dla dobra naszego i dziecka.

z789jaq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ja też was podczytuje czasem i trzymam kciuki żeby też wam się udało;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:

margoo a tą luteinę jak masz dawkowaną?

mam brać co 12 godzin dopochwowo.

f2w33e3kbvgnxqo0.png

margoo89
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuts wrote:
    A jeszcze pytanie do dziewczyn, które już są w ciąży
    Czy miałyście jakieś szczególne objawy odczucia jeszcze przed terminem @ (poza wzrostem temperatury).
    Ja dziś miałam takie dziwne odczucie w podbrzuszu- takie gorąco-pozatym do @jeszcze ponad tydzień a mnie dziwnie boli podbrzusze
    w dodatku niesamowicie bolą mnie sutki.
    Pewnie sobie to wmawiam ale jeśli któraś miała coś podobnego to dajcie znac.
    Któraś z was wspominała jeszcze coś o szyjce- czy to się jakoś samodzielnie bada- jeśli jestem w ciąży to jest szansa żebym sama wyczuła w niej jakieś zmiany

Nie miałam praktycznie żadnych objawów i nadal ich nie mam. We wcześniejszych miesiącach kiedy nie byłam w ciąży miałam wszystkie możliwe objawy (urojone oczywiście). Nie mam mdłości, nie wymiotuję, czasami tylko jak pomyślę o jakiejś potrawie to myślę "gdybym to miała zjeść to chybabym z...." :) na myśleniu się tylko kończy:)

z789jaq.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie chce nakrecac ale wykres to masz obiecujacy, tempka nie musi byc bardzo wysoka, wazne ze sie utrzymuje powyzej linii podstawowej. I do tego plamienie 7dc, szkoda ze temp pozno zmierzona ale cos mi sie wydaje ze @ to szybo sie u Ciebie nie pojawi. Czekamy na wiesci po tesciku :)

Asia fajnie, że o nas nie zapomniałas :) odpoczywaj :)

A u mnie dzis duszno bylo, raz sie chmurzy i chwile pada, raz słonko wychodzi ale po deszczu schlodzilo sie i przyjemnie teraz jest :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Asiu za uspokojenie mnie :) ale Tobie już zleciało....9tc :)fajnie...

ja mam na razie mega apetyt i mogłabym trzy razy dziennie spać...

NiecierpliwaPola jasne, że wstawiaj obraz...zawsze chciałam umieć malować ale chyba stałam w kolejce po inne rzeczy...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie też zleci:) Dużo zdrowia dla Ciebie i fasolki:)
    Z tą luteiną to wydaje mi się, że to jest takie zabezpieczenie chroniące w pewien sposób maluszka. Tak to sobie tłumacze i pochłaniam swoją wielką dawkę:)

z789jaq.png
  • karo_line Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w tym cyklu jakiś beznadziejny wykres i śluz mega płodny baaardzo wcześnie. Nie mam pojęcia o co może chodzić :/

f412f7c64b1357bf99044a4395d60171.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuts wrote:
    A jeszcze pytanie do dziewczyn, które już są w ciąży
    Czy miałyście jakieś szczególne objawy odczucia jeszcze przed terminem @ (poza wzrostem temperatury).
    Ja dziś miałam takie dziwne odczucie w podbrzuszu- takie gorąco-pozatym do @jeszcze ponad tydzień a mnie dziwnie boli podbrzusze
    w dodatku niesamowicie bolą mnie sutki.
    Pewnie sobie to wmawiam ale jeśli któraś miała coś podobnego to dajcie znac.
    Któraś z was wspominała jeszcze coś o szyjce- czy to się jakoś samodzielnie bada- jeśli jestem w ciąży to jest szansa żebym sama wyczuła w niej jakieś zmiany
    nutuś ja miałam objawy jak przed @ i kucie raz z prawej raz z lewej strony i moja temp wcale nie była wysoka a udało sie i gin powiedział że wykres piękny

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina organizm to nie zegarek i moze rzeczywiscie juz mialas owu a moze rzeczywiscie cos OF wariuje. Jeśli były <3 to nie martw sie iczekaj na efekty a na wszelki wypadek doprawiajcie <3 :)

A ja sie właśnie zapisałam do gina na za tydzień, pokaze mu wykresy, skserowaną karte od ginki do której chodze niech zobaczy jakie leki brałam, oznajmie ze wstrzymalam starania i wyłudze jakies skierowania na badania :) a co mi tam :) wole wiedziec czy wszystko jest w normie a jak nie to zaczac juz leczyc zeby za rok sie moc starac :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Nuts Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już sama nie wiem, pewnie sobie wkręcam z tymi piersami ( a konkretnie sutkami)
    dziś 20dc a mnie tak brzuch zaczyna boleć jak na @
    ..pewnie zamiast dwóch kresek złapałam jakiś stan zapalny:/ ( moj lekarz powiedział że mam taka ''urodę'' do łapania infekcji nie wiadomo skąd:P)

f2w3yx8d94gx07j8.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak tu wstawić zdjęcie? :P

• Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Tobie też zleci:) Dużo zdrowia dla Ciebie i fasolki:)
    Z tą luteiną to wydaje mi się, że to jest takie zabezpieczenie chroniące w pewien sposób maluszka. Tak to sobie tłumacze i pochłaniam swoją wielką dawkę:)

Ja co prawda w ciąży jeszcze nigdy nie byłam...aaale moja bratowa na początku ciąży dostała og pani gin luteine (tylko na dwa tyg) potem zmieniła lekarza i on jej oznajmił, że dobrze że mu o tym powiedziała bo jak się okazało jak zaczęła brać na początku ciąży to musi min. do końca 3 miesiąca brać.
    Czytałam też gdzieś na innym wątku, że w ciąży nadmiar progesteronu nie zaszkodzi, a jedynie może pomóc... za to niedobór może źle wpłynąć na maluszka.

Januszkowa lubi tę wiadomość

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 obyś miała rację.. :)

Dzisiaj testowałam i niestety jedna kreska, ale tempka poszła bardzo w górę, okresu nie ma i brzuch mnie przestał boleć, ale cały czas czuję jajniki i te sutki po prostu bolą przy każdym dotyku... może to dobry znak... Spójrzcie na mój wykres, proszę :) Jak myślicie?

de0d735f4f991876c2d7e7c01fad9318.png

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test mial prawo nie wyjsc jeszcze czasami bardzo pozno z moczu wchodzi,nie ma @ jesst nadzieja a tempka obiecujaca :-) moze pozniej zadomowil sie kropek a plamienie w ogole nie oznaczalo implantacji. Trzymam kciuki nadal :-)

U mnie slonecznie i przyjemnie bo nie ma tej duchoty. Wczoraj bylam na kinie letnim ale nie ogarniam o czym film byl :-P
    Milego dnia :-)

justyna1220 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh.. głupieje już, tak pragniemy dziecka, że aż sama nie dowierzam, że może nam się udać po tylu próbach..

Powiedzcie, gdyby okazało się jednak, że się udało to kiedy do lekarza? kolejki długie u ginekologa... a mam taką pracę, że zwolnienie musiałabym mieć od razu (nocki itp.) Kiedy najwcześniej lekarz wykryje ciąże na USG?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ