Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. W końcu zmobilizowałam się nadrobić zaległości.
Jestem, żyję, wróciliśmy do gry i czekamy na efekty.
Trochę pochłonęła mnie budowa, trochę codzienne życie ale teraz postaram się być na bieżąco. Połowa tematów wprawdzie już nieaktualna więc odniosę się tylko do tematów w miarę aktualnych, ale przeczytałam wszystko.
Jestem zaraz po owulce i zaczynam doszukiwać się objawów Z jednej strony bardzo chcę być w ciąży, z drugiej strasznie boję się powtórki. Choć boję się to za mało powiedziane, jestem przerażona że sytuacja się powtórzy...
Co do gratisowych dni urlopu dopowiem tylko to o czym wspomniała Madzia – na własny ślub, pogrzeb rodzic, dziecka przysługuje 2 dni. Pogrzeb dziadków (ale tylko ze swojej strony, nie męża) 1 dzień
Temat KK temat rzeka. Za młodu byłam bardzo związana z kościołem, oaza i te sprawy ale teraz mało kiedy pojawiam się na mszy. Za dużo polityki, za mało wiary. Mam z tamtych czasów kilku znajomych księży którzy są faktycznie fajni, tacy z powołania, ale reszta… Wkurza mnie że pchają się do In vitro. Co im do tego? Teraz jeszcze durny Duda zwolennik KK podpisał jakaś ustawę że lekarz może iść do wiezienia właśnie przez wykorzystanie metody iv. Chore!
Kamila GRATULUJĘ synka! Straszne jak Cię potraktowali w szpitalu! Tyle się teraz mówi żeby rodzić po ludzku a tu proszę… mam nadzieję, że z czasem złe wspomnienia się zatrą. Jesteś dzielna, masz małego mężczyznę i to jest najważniejsze
Pola gratuluję nowej pracy Jak tam nastrój u Ciebie? Bardzo mocno trzymam kciuki i mam nadzieję, że sytuacja jakoś się w końcu wyklaruje :* Ściskam mocno :*
Madziu/marronku trzymam kciuki żeby organizm zaskoczył jednak naturalnie. Fajnego masz gina że tak w Ciebie wierzy . NO i z całych sił życzę Ci tych trojaczków, należą Ci się, a co! Najlepiej od razu parka
Ewelina udało Ci się zrealizować pomysł z temperaturą i karteczkami czy jednak zwyciężyło prowadzenie wykresu? Dobrze, że w końcu znalazłaś nowego, lepszego lekarza, który Cię zdiagnozował i chce wdrożyć jakieś konkretne leczenie. Teraz już może być tylko lepiej
Dorotko nie było mnie tu chwilę a na Twoim suwaczku już 16 tydzień! Super, że dostałaś nową umowę na czas nieokreślony, jednak Twoje poświęcenie na coś się przydało Jak sprawuje się koleżanka na przyuczeniu?
Madziu/pleasure strasznie drogo taki prywatny zabieg. Może gin Cię jakoś wciśnie
Ela jaki cudny chłopak do schrupania, dużo uścisków i buziaków dla małego
Sylwia rozumiem obawy co do pracy, ale nie wiadomo kiedy pojawią się II kreski, nie warto czekać tylko na to, bo życie Ci przeleci. Ja mam mnóstwo planów na najbliższe miesiące, najwyżej je zmienię jeśli zajdę znowu w ciążę
Iwona nieśmiałe gratulacje! Dobra passa trwa
Arien ja mam allegrowe testy owu i dla mnie ok, mnie pomogły
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monia ostatnio podgladalam na majowkach kiedy jestes wpisana na testowanie trzymam mocno kciuki za powodzenie! Teraz po pozytywnym tescie biegnij szybko do lekarza po zwolnienie i dupka albo luteine. Lepiej sie wspomoc na wszelki wypadek. Ja do tej pory biore luteine dopochwowa tak na wszelki wypadek. Ciutke ponad pol opakowania mi zostalo i odstawiam i juz sie boje ze to wplynie na malucha.
Co do przyuczania kolezanki to tak jak wspomnialam w pierwszym poscie na ten stronie. Bede mogla ja uczyc od najblizszego lub kolejnego poniedzialku. -
monika_89 wrote:
Ewelina udało Ci się zrealizować pomysł z temperaturą i karteczkami czy jednak zwyciężyło prowadzenie wykresu? Dobrze, że w końcu znalazłaś nowego, lepszego lekarza, który Cię zdiagnozował i chce wdrożyć jakieś konkretne leczenie. Teraz już może być tylko lepiej
Cześć Monia te karteczki to od przyszłego cyklu dopiero, ale w obecnej sytuacji wiem, że mam marne szanse na zaciążenie bez pomocy lekarza, więc już tak nie oczekuję w II fazie. Może wcale to nie będzie potrzebne i dam sobie trochę odpocząć jeszcze się zastanowię
Trzymam kciuki za Ciebie
Miłego dnia -
Każdej z nas chyba co jakis czas dobrze zrobi odpoczynek i chwila oddechu Ja dzisiaj stwierdziłam, że ta I faza cyklu to jakaś taka strasznie nudna jest Po owu się zacznie albo nawet przed jak testy zacznę robić Miłego dnia drogie Forumowiczki Wam życzę, owocnego w starania
-
Cześć dziewczyny
Trochę żeście się rozpisały
Oczywiście gratuluje kolejnym mamusiom.
Czy ja wiem czy pierwsza faza cyklu jest nudna. Serduszkowanie, nudne na pewno nie jest Bardziej bym powiedziała, że jest mniej emocjonująca
Miłego dnia wam życzę.
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Czy ja wiem czy doszukiwanie. Na początku obserwacji możne tak. Nagle wszystko jest objawem ciąży, bo "przecież ja nigdy tak nie miałam". Niestety po kilku cyklach okazuje się, że zawsze tak mam tylko nigdy wcześniej na to uwagi nie zwracałam.
A prawda jest taka, że pierwsze objawy ciąży i objawy przedmałpowe są takie same, wiec nie ma co się na siłę doszukiwać i popadać w paranoję - objawy ciąży łatwo można sobie wmówić, a wtedy już tylko krok do ciąży umysłowejmiszkaaa lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Dzien dobry
Dorotko musiałam jakoś przeoczyć wpis. W takim razie cierpliwości w przyszłym tygodniu. Przyuczanie kogoś to nie taka fajna robota, oby Twoja uczennica była pojętna
Co do ciąży to niby wiem, ze pozytywne myślenie itd ale jakoś nie wiem, nie mogę. Jeszcze do poprzedniego weekendu bylo ok a teraz mnie paraliżuje. Na l4 wybiorę się jak zobaczę serduszko, ostatnio nie doczekałam tej wizyty bo przyszłam za szybko. Ale zadzwonię żeby przepisał mi luteinę.
Ze stresu powróciły mi już nawet nerwobóle w klatce piersiowej
Ewelina mały restet też się przydaje, może akurat jak lekarz zaingeruje to uda się od razu
Madzia jak nie wierszyk to może po prostu przy wręczaniu zaproszeń wspomnijcie o tym. My prosiliśmy k przybory szkolne (dla domu dziecka) i po prostu przy wręczaniu zaproszeń informowaliśmy o tym13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Madziu, też się nad tym zastanawiam. A myśl o trojaczkach powraca jak bumerang - za każdym razem jak próbuję ją wywalić usunąć, powraca. No ale póki co, staram się zachować spokój i na razie mi to wychodzi (poprzednie cykle nauczyły mnie sporo pokory). Małpę obstawiam w przyszły weekend i wtedy dowiemy się czy coś się udało, a dopiero potem ile.
Co do twojego pytania - myśmy też nie chcieli kwiatów tylko wino. I po porstu powiedzieliśmy to podczas wręczania zaproszeń (tzn. ze zaraz po weselu jedziemy w podróż poślubną i kwiaty się tylko zmarnują, więc wolimy butelkę wina albo dobrą książkę zamiast kwiatów).Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
U nas prawie wszyscy zrozumieli. Wybiły się dwie osoby, które na wesele nie były proszone, ale na ślub przyszły - rodzice przyjaciółek i bliscy znajomi moich rodziców, no bo nie wypada życzeń z pustymi rękami składać.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
monika_89 chyba rozumie co czujesz jedna z moich koleżankę poroniła na początku roku 6 stycznia strasznie to przeszła ale nadal chcieli sie starać i udało sie w marcu ponownie miała już fasolkę teraz jest nadal troszkę zestresowana wiadomo złe wspomnienia ma dziewczyna ale jest i ona zdrowa i fasolka pięknie rośnie wiec jestem pewna że będzie dobrze trzymam bardzo kciuki za to by sie udało i żebyś znalazła w sobie spokójNasz synuś
cykl starań -
Witajcie
Ja ledwo dzisiaj żyje, spać mi sie chce. Cały tydzień mialam latany, a przede mną jeszcze troche latania. W przyszłym tyg czeka nas roczek chrześniaka i komunia i wiec szukam prezentów i czegoś do ubrania się. a za dwa tyg wyjazd do Niemiec na urlop.
Madziu/pleasure my tez mówiliśmy o winie przy wręczaniu zaproszeń. I w sumie większość ludzi przyszła z winem a część z kwiatami. A pozatym jak przygotowania do ślubu?
Monia, Madzia/marronek mocno trzymam kciuki!
Miłego dnia -
my na slubie zamiast wiatów mielismy toto lottki ale było to tez w formie wierszyku. Wiadomo babcie i tak dawały wiaty bo jak to bez kwiatków ale myślę ze jak powiecie słownie to każdy zapamięta
a jak chcesz napisać ale bez wierszyka to może prosto napisz i grzecznie bez rymówNasz synuś
cykl starań