Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • CYTRYNKA_2016 Autorytet
    Postów: 1597 2095

    Wysłany: 19 marca 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Kochana i kiedy z tym ruszasz?? Trzymam kciuki żeby się udało :)


    Ok 7 kwietnia, bo muszę wyleczyć torbiel i dopiero start z procedura, czyli na święta transfer jak dobrze pójdzie, będzie kurczak 🤣😁😂

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    d346ed2a37.png

    26 cs - 30 lat
    HSG- ok/Nasienie - ok / AMH- 1,38 ng/ml
    IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF Kriobank Białystok
    30.04.2019/1.05.2019 - wizyty kontrolne 😊
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️

    „Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 20 marca 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    Ok 7 kwietnia, bo muszę wyleczyć torbiel i dopiero start z procedura, czyli na święta transfer jak dobrze pójdzie, będzie kurczak 🤣😁😂
    :) na pewno się uda :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • ladybug Znajoma
    Postów: 22 5

    Wysłany: 20 marca 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_2016 Gdzie w Białymstoku robiłaś AMH? Bylam dzis w szpitalu i zrobilam jedynie podstawowe badania progesteron i estradiol grubo poniżej normy załamka.. widze ze bierzesz udział w projekcie Kriobanku dlatego pytam. Progesteron 0,1 przy torbielach na jajnikach jak przy menopauzie..

  • CYTRYNKA_2016 Autorytet
    Postów: 1597 2095

    Wysłany: 20 marca 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybug wrote:
    Cytrynka_2016 Gdzie w Białymstoku robiłaś AMH? Bylam dzis w szpitalu i zrobilam jedynie podstawowe badania progesteron i estradiol grubo poniżej normy załamka.. widze ze bierzesz udział w projekcie Kriobanku dlatego pytam. Progesteron 0,1 przy torbielach na jajnikach jak przy menopauzie..


    W Kriobanku robilam, bo tam robie wszystkie badania. Polecam, bo wyniki po Max 2h

    I dostałam się do badan klinicznych więc tym bardziej radość:-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 21:53

    d346ed2a37.png

    26 cs - 30 lat
    HSG- ok/Nasienie - ok / AMH- 1,38 ng/ml
    IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF Kriobank Białystok
    30.04.2019/1.05.2019 - wizyty kontrolne 😊
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️

    „Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • ladybug Znajoma
    Postów: 22 5

    Wysłany: 20 marca 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się tam lecze ale na endometrioze dopiero teraz poruszylam temat, ze od ponad pol roku nic sie nie udaje wiec skierowano mnie do profesora Kuczyńskiego z narzeczonym. Więc rozpoczynam caly ten trudny proces... dzięki tam też zrobie amh :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 22:00

  • CYTRYNKA_2016 Autorytet
    Postów: 1597 2095

    Wysłany: 21 marca 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybug wrote:
    Też się tam lecze ale na endometrioze dopiero teraz poruszylam temat, ze od ponad pol roku nic sie nie udaje wiec skierowano mnie do profesora Kuczyńskiego z mężem. Więc rozpoczynam caly ten trudny proces... dzięki tam też zrobie amh :-)


    Trzymam kciuki za szybki rozwój pozytywnych skutków leczenia :-)

    Endometrioza też u nich specjalizuje się dr. Laudanski i on jest od tego specjalistą, ma z tego profesora. Nie wiem jak dr Kuczyński. Ja teraz przeniosłem się do Pani dr Kuczynskiej, bo ona prowadzi program kliniczny. Jestem bardzo zadowolona, super podejście i kobieta.

    ladybug lubi tę wiadomość

    d346ed2a37.png

    26 cs - 30 lat
    HSG- ok/Nasienie - ok / AMH- 1,38 ng/ml
    IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF Kriobank Białystok
    30.04.2019/1.05.2019 - wizyty kontrolne 😊
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️

    „Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • ladybug Znajoma
    Postów: 22 5

    Wysłany: 21 marca 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie ze jesteś zadowolona. Ja to potrzebuje zeby specjalista od niepłodności tez rzucił okiem na moj przypadek, bo pod względem hormonów, libido itp czuje się jak stara baba po menopauzie... I wtedy ma zdecydować czy najpierw laparoskopia A później dzieci czy jeszcze coś podzialac z zastrzykami lub tabletkami ;-)

    CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość

  • CYTRYNKA_2016 Autorytet
    Postów: 1597 2095

    Wysłany: 21 marca 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybug wrote:
    To fajnie ze jesteś zadowolona. Ja to potrzebuje zeby specjalista od niepłodności tez rzucił okiem na moj przypadek, bo pod względem hormonów, libido itp czuje się jak stara baba po menopauzie... I wtedy ma zdecydować czy najpierw laparoskopia A później dzieci czy jeszcze coś podzialac z zastrzykami lub tabletkami ;-)


    Warto się doradzić, oboje to profesorze od niepłodności z specjalizacjami, są by pomagać. Dawaj znać co tam, i jak leczenie i decyzje :-)

    d346ed2a37.png

    26 cs - 30 lat
    HSG- ok/Nasienie - ok / AMH- 1,38 ng/ml
    IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF Kriobank Białystok
    30.04.2019/1.05.2019 - wizyty kontrolne 😊
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️

    „Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem staraczką z rocznika 89 ;) W dodatku z maja. Mam nadzieję na trochę spóźniony prezent urodzinowy i pozytywny test ciazowy w maju!

    ladybug lubi tę wiadomość

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 1 maja 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka tez jestem rocznik 89 :) teraz mialam usuwana ciaze pozamaciczna miejsc temu i okazalo sie ze niedoczyscili i pozostałości w jajowodzie zaczely produkować dalej bhcg a jajnik wyprodukował mi wielka torbiel, teraz badam bhcg sprawdzam czy spada bo mam okres i bylo 306 w pn a wczoraj 270 to spada, jutro powtórka i wyedy dowiem sie od lekarza co dalej i czekam na wizyte bo on na urlopie musi mi cos przepisać na torbiel bo okropnie dokucza. Mialam podchodzić do in vitro ale zaszłam naturalnie i jak na zlosc wlasnie utknęło w niedroznym jajowodzie moim ostatnim bo prawy mi usunęli dwa lata temu bo pekl przez ciaze pozamaciczna a nie wiedzialam wtedy ze jestem.. myslalam ze mi teraz usuna drugi jajowod ale trafiłam na taki szpital i lekarzy ze niestety nie usuneli. Teraz jesli beta nie spadnie do zera to znowu laparo bo nie chce tabletek bo maja wiekszy wpływ na organizm a jak planuje teraz in vitro to musiałabym odczekać kilka dobrych miesiecy po metotreksacie a po laparo tylko dwa. Ale jesli spadnie ladnie beta do zera to w nowym cyklu mam nadzieje dostaniemy pozwolenie na stymulacje i wymarzone in vitro

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • Kataleya Debiutantka
    Postów: 10 0

    Wysłany: 1 maja 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Witam i ja.
    Sierpnióweczka `89.
    We wrześniu miną 2 lata bezskutecznych starań :(
    hej ja tez dolaczam do tego rocznika przeczytalam ze chorujesz na cukrzyce ja tez mam i staram sie 4 lata w zeszlym roku ciaza biochemiczna a powiesz mi czy stosujesz jakas diete specjalna czy jesz wszystko ? biezesz jaakies leki suplementy ? jak to wyglada u ciebie ?

  • MojoVerde30 Nowa
    Postów: 5 3

    Wysłany: 2 maja 2019, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć? Również jestem z rocznika '89, 2 miesiące temu dopiero podjęliśmy decyzję o dzidziusiu. Wiem ze to bardzo krótko, ale i tak martwię się że trochę to potrwa... przed staraniami zrobiłam kilka badań, tsh i prolaktyna ok, tylko progesteron po owulacji niski bo niecałe 10 :( lekarz na usg nie widzi nic niepokojącego. Po jakim czasie radzicie starań radzicie zrobić więcej badań? Nie ukrywam że 30 mnie trochę doluje

  • Urszulka89 Autorytet
    Postów: 3227 1112

    Wysłany: 3 maja 2019, 23:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojoVerde30 wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć? Również jestem z rocznika '89, 2 miesiące temu dopiero podjęliśmy decyzję o dzidziusiu. Wiem ze to bardzo krótko, ale i tak martwię się że trochę to potrwa... przed staraniami zrobiłam kilka badań, tsh i prolaktyna ok, tylko progesteron po owulacji niski bo niecałe 10 :( lekarz na usg nie widzi nic niepokojącego. Po jakim czasie radzicie starań radzicie zrobić więcej badań? Nie ukrywam że 30 mnie trochę doluje

    Cześć ;) nie jestem aktualnie staraczką ale jestem z rocznika 89 :D
    ile dni po owu robiłaś progesteron? Ja brałam właśnie przy staraniach po owu luteinę bo proga miałam niskiego :/ a niski prog = niezagnieżdżenie się zarodka w macicy :/

    A co do badań polecam również zrobić wymazy w kierunku Chlamydii oraz Mycoplasmy i Ureaplasmy . Nie muszą dawać żadnych objawów a mogą uniemożliwiać zajście w ciążę. nieleczone dla dzidziusia też są bardzo groźne a nawet prowadzić do poronienia :/

    Życzę jak najkrótszych starań dziewczyny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 23:55

    w5wq8u69w0vnj88n.png

    74dicwa1uopx5rx6.png
  • MojoVerde30 Nowa
    Postów: 5 3

    Wysłany: 4 maja 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zrobiłam test i wyszły 2 kreski :D jestem w szoku bo to pierwsza ciąża :D życzę Wam dziewczyny szybkich 2 kresek na testach :)

    Ignissa, tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 4 maja 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojoVerde30 wrote:
    Wczoraj zrobiłam test i wyszły 2 kreski :D jestem w szoku bo to pierwsza ciąża :D życzę Wam dziewczyny szybkich 2 kresek na testach :)
    Gratuluję i zazdroszczę, że tak szybko sie udało :)

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • paula1634 Koleżanka
    Postów: 36 1

    Wysłany: 6 maja 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Cześć ;) nie jestem aktualnie staraczką ale jestem z rocznika 89 :D
    ile dni po owu robiłaś progesteron? Ja brałam właśnie przy staraniach po owu luteinę bo proga miałam niskiego :/ a niski prog = niezagnieżdżenie się zarodka w macicy :/

    A co do badań polecam również zrobić wymazy w kierunku Chlamydii oraz Mycoplasmy i Ureaplasmy . Nie muszą dawać żadnych objawów a mogą uniemożliwiać zajście w ciążę. nieleczone dla dzidziusia też są bardzo groźne a nawet prowadzić do poronienia :/

    Życzę jak najkrótszych starań dziewczyny :)


    Czy badania na chlmydię, mycoplasmę i ureoplasmę robi się z moczu? można na własną rękę bez skierowania? Nie mam siły chodzić do lekarzy i prosić się o skierowanie :(

  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2292 3152

    Wysłany: 15 maja 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula badania robi sie z wymazu z szyjki, podczas kazdej wizyty gin powinna byc taka mozliwosc.
    MojoVerde graulacje!!! :)

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • tuonela Autorytet
    Postów: 645 107

    Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie 3 transfer zakonczony negatywnie...trzeba sie powaznie zastanowic nad sensem dalszego leczenia

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 3250 2514

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuonela przykro mi :-( macie jeszcze jakiś mrozaczki?
    Nie poddawaj się!

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8B transfer odroczony
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :(
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Nad. tarczycy, Choroba Gravesa Basedowa, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • tuonela Autorytet
    Postów: 645 107

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byl nasz ostatni 3 zarodek..

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
‹‹ 784 785 786 787 788
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.