X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Salve Medica Wilanowska - naciągacze
Odpowiedz

Salve Medica Wilanowska - naciągacze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewadb Koleżanka

Wysłany: 14 października, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

uważajcie na Salve Medica na Wilanowskiej w Warszawie.
    Żeby dostać się do doc. P. wymagają wizyty kwalifikacyjnej, na której zlecaja paręnaście badań, które potem nawet nie są istotne (lekarz nie miał moich badań z kliniki, tylko te, które dosłałam mu dodatkowo - co też jest nawiasem mówiąc śmieszne ze strony kliniki, ale ok). Poprosił może o 3 z PARUNASTU!! Czyli wyrzuciłam 5k w błoto. Taka tam "wizyta kwalifikacyjna", że hej (oczywiście, że to czyste naciągactwo).

Organizacja tej kliniki to nawiasem mówiąc śmiech na sali. Recepcja nie odpisuje na żadne maile, o głupią fakturę się upominałam 2 tygodnie, po czym wystawili mi ją z przyszła datą (co sprawia, ze nie dostanę zwrotu za tę wizytę z pracy).

Byłam w kilku beznadziejnych klinikach, ale serio... Ta powala na kolana.

Baylee lubi tę wiadomość

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Endometrioza, adenomioza, niedoczynność tarczycy
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane
    W trakcie drugiego transferu - pozostały 2 zarodki.

Diagnoza immunologiczna w trakcie (raczej kolorowo nie będzie :))
  • Justa90 Debiutantka

Wysłany: 20 października, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Takie praktyki to niestety codzienność w polskich klinikach. Tak samo jest w Krakowie - Parens, Macierzyństwo oraz KrakoVi. Zraziłam się strasznie - lekarze zajmujący się problemem płodności chcą ekstra zarobić kokosy pomimo świetnej refundacji z NFZ. Aktualnie leczę się w Ostrawie u dr Lachciny i czuję się wreszcie uczciwie traktowana.

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 20 października, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa90 wrote:
    Hej,
    Takie praktyki to niestety codzienność w polskich klinikach. Tak samo jest w Krakowie - Parens, Macierzyństwo oraz KrakoVi. Zraziłam się strasznie - lekarze zajmujący się problemem płodności chcą ekstra zarobić kokosy pomimo świetnej refundacji z NFZ. Aktualnie leczę się w Ostrawie u dr Lachciny i czuję się wreszcie uczciwie traktowana.

Justa a masz jakieś info jak działa teraz ich laboratorium po odejściu Pani Lenki? Mam obawy czy nadal jest na wysokim poziomie

Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Justa90 Debiutantka

Wysłany: 2 listopada, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena887 wrote:
    Justa a masz jakieś info jak działa teraz ich laboratorium po odejściu Pani Lenki? Mam obawy czy nadal jest na wysokim poziomie

Cześć,
    Nie zauważyłam żadnych niedociągnięć. Z mojej perspektywy klinika jest dobrze zorganizowana. Na pewno czuję się bezpieczniej niż w Polsce.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ