Samopoczucie po zapłodnieniu jeszcze przed spodziewaną miesiączką😁
-
Byłam chora, jakieś naprawdę mocne przeziębienie i jakieś dziwne orzeczenie o ciąży
modziaks lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
17.06.2022 Kacperek ❤️
Kwiecień 2023 7tc Piotruś 😪
27.09.2024 Nikodem ❤️
Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
23.09.2025 dwie kreseczki 😃
5+2 tc bhcg 5124,20 💪
14.10. Zarodek 3.3mm jest ❤️
6+3 tc bhcg 53075,30 nie zwolnila 💪 ❤️155
04.11.25 9+1 tc 2.44cm ❤️161
13.11.25 10+4 3.76cm ❤️
27.11. 6.78cm prawdopodobnie córeczka 😍

Sanco: czekamy na zdrową księżniczkę ❤️ -
Kompletnie nic dziwnego. Wszystko normalnie jak co miesiąc. Żadnych objawów. Najczęściej organizm w tak wczesnej ciąży nie wie że jest w ciąży więc nie może dawać objawów. A jakieś objawy typu ból piersi są spowodowany podwyższonym progesteronem. Prawdziwe objawy rozpoczęły się gdzieś 2-3 tyg po pozytywnym teście.
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ssilvia wrote:Kompletnie nic dziwnego. Wszystko normalnie jak co miesiąc. Żadnych objawów. Najczęściej organizm w tak wczesnej ciąży nie wie że jest w ciąży więc nie może dawać objawów. A jakieś objawy typu ból piersi są spowodowany podwyższonym progesteronem. Prawdziwe objawy rozpoczęły się gdzieś 2-3 tyg po pozytywnym teście.
Fakt lecz pytam z ciekawości, długo starałaś się o ciążę? -
Rok czasu ☺️modziaks wrote:Fakt lecz pytam z ciekawości, długo starałaś się o ciążę?
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
U mnie 8dpo zaczął się bol piersi, i był troche silniejszy i trochę inny niż w cyklach bez ciąży. I zawsze jakieś 2 dni przed miesiączką ustępował, a przy ciąży zaczął sie tylko nasilać więc wtedy juz miałam w głowie ze chyba sie udało poza tym żadnych objawów.
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
U mnie 2 razy kilka dni po owulacji czułam się inaczej niż zwykle: pierwsze mdłości miałam 3 dni po owulacji, straszne zmęczenie ok. 6 dni po owulacji, szyjka cały czas była zamknięta, a im bliżej miesiączki tym podnosiła się wyżej, mocniejsze bóle przedmiesiączkowe, wzdęcia i gazy, których nigdy nie miałam, zgaga, utrzymująca się wysoka temperatura, a po teście od razu się rozchorowałam. Byłam 2 razy w ciąży i organizm w ten sam sposób zareagował. A staraliśmy się 2 lata także wiedziałam od razu, że jest inaczej niż zwykle.
-
fantaghiro wrote:U mnie 8dpo zaczął się bol piersi, i był troche silniejszy i trochę inny niż w cyklach bez ciąży. I zawsze jakieś 2 dni przed miesiączką ustępował, a przy ciąży zaczął sie tylko nasilać więc wtedy juz miałam w głowie ze chyba sie udało poza tym żadnych objawów.
Piękne, super jest to że zauważyłeś że coś się dzieje, u mnie w każdym cyklu przed miesiączką jest przeróżnie zawsze bóle miał tyg przed a od paru cyklów jest naprawdę różnie dlatego podziwiam!! -