X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sen a starania
Odpowiedz

Sen a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Clare Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie organizm kobiety powinien być wypoczęty, żeby zapewnić odpowiednie warunki do zapłodnienia. Jeśli jest zmęczony, ledwo daje radę sam się utrzymać.
    Śpię maksymalnie po 6 godzin na dobę, czasem zarywam noce i podejrzewam, że głównie przez to na razie nie ma efektów starań. Ale może któraś z was prowadziła taki tryb życia, a mimo to udało jej się zajść w ciążę?

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie wiem czy sie łapię pod taki tryb życia ale gdyby niewyspanie aż tak blokowało płodnosć to teraz nie byłamym w kolejnej ciazy. O drugiego maluszka zaczęliśmy sie starać gdy pierworodny miał nieco pół roku. Z takim małym dzieckiem to też raczej nocy nie przesypiałam bo albo ząbkowanie i częste pobudki, albo karmienie nocne, albo katarki, choroby itp. wiec tego snu bywalo naprawdę mało tym bardziej ze syn należy do rannych ptaszków i pobudka o 5.00 nie jest niczym dziwnym a czasem zdarzało sie i o 4.30 :). Spać zwyklę chodze kolo 23 lub później wiec tego snu duzo nie było, dodatkowo kp co utrudnia zajście w ciaze a jednak udało sie w drugim cyklu od powrotu płodnosci.

Oczywiście wszystko zależy od organizmu, moze Tobie nie wystarcza tyle snu i powinnas postarać sie to zmienic, ale jeśli jesteś w miarę wyspana i normalnie funkcjonujesz to moze przyczyna być zupełnie inna, a może potrzeba troche więcej cierpliwości. Długo sie staracie?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Clare Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie dwa lata temu odstawiłam anty i stwierdziliśmy "co będzie, to będzie", nie zwracaliśmy uwagi na dni płodne, więc nie wiem, czy ten czas można nazwać staraniami. Nic się nie działo, więc po półtora roku, czyli w minione wakacje zaczęłam używać testów owulacyjnych i raczej od tej pory liczyłabym takie prawdziwe starania (ok. 4-5 cykli). Z tym wyspaniem to właśnie nie bardzo. Muszę popracować nad organizacją czasu :)

Wszędzie piszą, że jeśli ludzie starają się rok i nic, powinni iść do lekarza. Gdybym uwzględniła cały czas bez anty, wychodzi dużo ponad rok, ale może wtedy po prostu nie wstrzeliliśmy się w odpowiedni moment. No chyba, że tak sobie wmawiam.

• Effy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć gdyby niewyspanie było przyczyna niepłodności to co druga matka z małym dzieckiem nie zaszła by w ciąże a naprawdę sporo kobiet zachodzi mając dzieci nawet kilkumiesięczne.
    Radziłabym juz zrobić pierwsze podstawowe badania -badania hormonalne, badania nasienia itd

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clare wrote:
    Teoretycznie organizm kobiety powinien być wypoczęty, żeby zapewnić odpowiednie warunki do zapłodnienia. Jeśli jest zmęczony, ledwo daje radę sam się utrzymać.
    Śpię maksymalnie po 6 godzin na dobę, czasem zarywam noce i podejrzewam, że głównie przez to na razie nie ma efektów starań. Ale może któraś z was prowadziła taki tryb życia, a mimo to udało jej się zajść w ciążę?

Ja prowadzę podobny tryb życia i się udało mimo to. Moim zdaniem to że mało spisz nie jest większym problemem i nie jest główną przyczyną niepowodzen :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ