sesja porodowa
-
Co prawda to forum dla staraczek i nawet taki dziel ale i tak tu zameiszcze:)
Nie bede ukrywac, ze porod i obslizgle malenstwa troczke mnie jednak obrzydzaja. Generalnie nei dalabym sobei za chiny ludowe zrobic w takim momencie zdjecia a nawet krotko po. Znalazlam jednak w internecie przepiekne, profesjonalne sesje porodowe. Jestem zafascynowana:)
http://www.dfwbirthphotographer.com/home/ -
Ja mam zrobione zdjęcie zaraz po tym jak córa ze mnie "wyskoczyła", jeszcze podpięta do pępowiny. Nie wyobrażam sobie, żebym miała nie mieć takiego zdjęcia. Do dzisiaj czasem na nie patrze i wspominam a minęło już trochę lat. Jestem na nim zmasakrowana zmęczeniem i dziecko też jest obślizgłe - ale to moje dziecko, to które nosiłam pod sercem, cząstka mnie Jeśli będę miała okazję raz jeszcze rodzić z pewnością będę chciała uwiecznić pierwszą chwile na tym świecie maleństwa.
P.S. Zaznaczę tylko, że mi zdjęcie robił ojciec dziecka, obcego fotografa to chyba bym nie chciała, wystarczająco dużo osób było na sali i zaglądalo mi między nogiAn, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Ja też mam takie zdjęcia, to wyjątkowa pamiątka. Wzruszam się gdy do nich wracam.
Nie wiem skąd obrzydzenie, dziecko które wyszło z brzucha jest wspaniałe, dzielne i piękne, tak jak i ja sama. I najważniejsze: to dziecko jest moje! Wspomnienie wpatrzonych we mnie oczu chowam na dnie sercakapturnica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
i to dziecko ma taką specyficznie delikatną i nawilżoną skórkę ahhhh też mam takie zdjęcia, mąż robił cudownie zmęczona mama chyba nie bardzo wiedząca że to już i ten malec....na prawdę niczego innego się tak nie pragnie po urodzeniu dzidziusia jak móc go przytulić
a zdjęcia z linka faktycznie śliczne:) choć na pewno nie zgodziłabym się aby mi mąż gapił się miedzy nogikapturnica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
na pewno to piękna pamiatka, choć osoby postronne mogą patrzeć na to różnie, bo dziecko tuż po urodzeniu nie zawsze wygląda "ładnie".
polecam natomiast zdjęcia wykonywane w studio, tuż po narodzinach, najlepiej do 3 tygodnia zycia. zcahęcam do polubienia na fb https://www.facebook.com/pages/Alladyn/174770452598198
lub na www. sesjedzieci.pl
-
KotkaPsotka przyznam, że łezka mi się w oku zakręciła jak ogladałam te zdjęcia
Ale muszę się zgodzić, że widok nowonarodzonego dziecka nie jest najpiekniejszy na świecie
Moja siostra urodziła 2 miesiące temu i jej starszy syn nie chciał ogladać zdjęć braciszka robionych tóż po porodzie. Natomiast następnego dnia w szpitalu nie mógł się oderwać od niego. Ciągle go dotykał i całował A potem, jak go pytaliś, dlaczego nie chciał ogladać zdjęć, to stwierdził, że brat na zdjęciach był pomarszczony i brzydki - opinia 6 latka. -